• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LEF
    LEF --- ---
    SKAUT: uplne s tebou citim :-)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    ANDREJKA: "pokud se soubor odstraní na jedné straně, odstraní se automaticky i na druhé. pokud se mi něco stane s telefonem / paměťovkou a fotky zmizí, tak se rázem smažou i z drivu? "

    Nesmažou, to je nesmysl. Ale platí to obráceně: když si přes Google Photos smažeš fotku, smaže se i v synchronizovaných zařízeních (telefony).
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDREJKA: Da se v ni nastavit co ma mit prioritu ci jak se chovat.
    Fotky jsou primárně udělané tak aby se ukladalo do nich aby bylo možné média z mobilu vymazat. Obrácená logika není to jak je to mysleno ( aspoň dle meho chápání toho )

    Vetsina médií je dnes probíraná a zpracovávaná pres media library. Takže žádné složky ale tagy a podobné. Já jako člověk vyrůstající na příkazové řádce a složkách na disku mám s touto filozofii také trochu problém ale nevidím úplně cestu ven. Tak se s tím u něčeho smiřuji či se učím novým věcem.
    Vsechno je to ale synchronizace, ne záloha. To jsou dve různé věci.
    B3DA
    B3DA --- ---
    ANDREJKA: zmizí-li ti z telefonu fotka, která už je odzalohovana na GP jiným způsobem než smazáním z GP, z cloudu se nesmaže. plus teda co smazes z GP je ještě tuším měsíc v koši. z GP app v telefonu se navíc dá uvolnit místo (=smazat fotky z telefonu a ponechání v cloudu). úplně bych se toho nebál
    LEF
    LEF --- ---
    ANDREJKA: ukladej (vytvarej) album.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDREJKA: Netuším, nepoužívám ji. Já se naučil s photos takže ani neplánuji přechod abych mohl referovat. Ale předpokládám že by to jít mělo.
    Ale asi ani tak bych photos neodstřihl, je pořád lepší to mít na více místech než na méně ( ale asi i kvůli tomu že tam mám neomezené úložiště pro plné rozlišení + pár set GB ...)
    CADDY
    CADDY --- ---
    ANDREJKA: neni to uplne rada a neni to to, co chces slyset, ale ja na tohle pouzivam OneDrive a funguje naprosto stejne...a necekam, ze ho zrusi nebo zkurvi k nepoznani, jak ma google v posledni dobe v oblibe :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ANDREJKA: Google photos jsou super, hodně používám sdílení alb rodině a taky vyhledávání funguje dobře. nechceš je zkusit používat, než to Google zruší?

    a nebo nějaký zálohovací program mimo Google, Dropbox, OneDrive nebo tak něco?
    E42
    E42 --- ---
    DRAGON: Povolení k lokaci to vyžadovat musí. Tohle vypadá přesně jako to, co hledáš:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.limi.baton
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KIDLI: aha, smartthings je appka na agregaci smart veci doma. Musis se logovat do samsung uctu, davat povoleni k lokaci a vechno tam musis nastavovat, to je trochu kanon na vrabce, to radsi budu stahovat tu bluetooth obrazovku. Dik.
    TAP
    TAP --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KIDLI: aha, tak to reknu hned, ze to je nejaka appka :) Jdu to Smartthings nainstalovat.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDREJKA: Fotky byly vždy v google photos. To v drive bylo jen "propojení". ( nedalo mi to, jinak samozřejmě chápu - rovněž mě to naštvalo )
    Jinak co toto, postnuté zde dříve? [ SKAUT @ Android - otevřená mobilní platforma ]
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    DRAGON: je to přímo text pod BT ikonou, nijak se to nezapíná. Když mám připojené jedno zařízení, svítí tam název, když víc, tak je tam jejich počet (a ten by měl jít dál rozkliknout. Smarthings appka to zobrazuje všechno v panelu pod ikonama notifikační lišty
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KIDLI: mam S10. Videt na notifikacni liste to neni, tusis jak to zapnu?
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    DRAGON: ty máš Samsung nebo se pletu? Tam je to vidět v notifikační liště nebo přes Smarthings
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    koukal sem, jestli na to neni nejakej widget, ale nic sem nenasel...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosim, existuje nejaka appka, ktera mi rovnou ukazuje, ktery bluetooth zarizeni mam Connected s mobilem?
    predstavuju si neco jako mini text nahore na liste, kde je napsany treba jmeno Bluetooth zarizeni.
    tusite?

    abych popsal duvod: porad se pohybuju v mistech, kde mam vic zarizeni, co jsou s mym mobilem sparovana. A nechce se mi furt drzet prst delsi dobu na ikonce bluetooth a cekat az se vylistuji zarizeni a kouknout ktery mam zrovna sparovany.
    Taky se mi obcas stane, ze se mi sluchatka na chvili odpoji a kdyz dam pustit hudbu, tak hraje mobil a toho bych se rad vyvaroval treba v kancelari. Rad bych tedy mel moznost kouknout na mobik a videl bych hned na hlavni obrazovce, ze je sparovany s peckama nebo inearama nebo.....
    VOJTASAN
    VOJTASAN --- ---
    MATEJCIK: Jojo, to mě taky napadlo. Používám nejvíc chrome, taky má svůj widget. Ale ten má zase ten mínus, že nejde měnit jeho velikost. Furt nespokojenej :) Což už by ale šlo přežít a nějak se tomu přizpůsobit. Já už to mám trochu jako i svou osobní výzvu to nějak vyřešit, obzvlášť když sleduju, jak se google zvláštně k problému staví. A obecně mě vždy hlodá, když něco nefunguje, jak má. Jde to sice obejít, ale pořád zajímá, proč to sakra nejde :)
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    VOJTASAN: ERGOSUM: na S8 nemám ten "vestavěný" google bar, což znamená, že to je widget.
    takže navrhuju smazat google widget a nahradit ho chrome widgetem (případně jiným oblíbeným prohlížečem, vlastní widget má i Brave a Firefox). nemusíš měnit zvyk, protože klikáš na stejné místo, ale otevírá se rovnou prohlížeč a tenhle problém by to mohlo obejít
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam