• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Co vanocni obed, drzite pust nebo mate nejakou klasiku k obedu ? My treba delame "Vanocniho Kubu".
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    Já myslela, že tu spíš budou nějaké popsané tradice... kromě klasických skořápek a olova a jablka.... měli byste něco???
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Mne teda spis vadi ta megalomanie co je kolem, ze vsichni maji potrebu davat ohromny mnozstvi darku za strasne penez. vidim to treba u znamych co maji vnoucata - uz rok dopredu nakupuji ¨nepreberne mnozstvi hracek ktere proste jejich vnouce musi mit, kdyz prijdu tyden po vanocich na navstevu tak uz jim ale polovicka darku nefunguje, nebo dosly baterky atd...... to se nelibi mne.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    QUANTI: Ono nejde o to, že by ty lidi museli slavit na povel zrovna v zimě. Jim vadí, že vůbec musí slavit. Že když nemaj doma stromeček, tak se hned na ně každej dívá jak na úchyly. A to že o svátcích ví dlouho dopředu, to je spíš na přítěž... už měsíc předem poslouchat vlezlý vánoční melodie, koukat se na lidi jak se furt usmívaj a jsou trapně veselí...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Ty letosni budou jeste o kousek lepsi nez vsechny predchozi:
    v tom nejhorsim pripade me ceka toto: cely den v praci, vecer sama doma v byte bez internetu, tv, radia... uz at je to za mnou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ja hluboce chapu lidi, kteri Vanoce nemaji radi, kvuli absenci blizkych, charakteru svatku, ktery jim nevyhovuje, problemum v rodine... ale hrozne mi vadi ti, kteri vykrikuji, ze nesnasi "slaveni na povel" a ze darky si mohou davat a s blizkymi se schazet, kdy chteji. Malokdy to pak skutecne udelaji aspon jednou do roka, pro me je to jako stezovat si v lete, ze se musi na povel koupat a grilovat... o svatcich vi clovek dlouho dopredu a maji prave tu prijemnou funkci "pripravovani" a pripomenuti neceho aspon jednou do roka...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    vadi nevadi... komerce je vsude, komerce je v lasce, v rozeni deti... nekdo si tam ten duchovni podtext najde, nekdo to dela jenom proto, ze to delaji vsichni :)
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Vadí vám, že Vánoce jsou dneska pro spoustu lidí hlavně o komerci?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    tak to smekam, od smrti babicky jsem se k vanocce neodhodlala :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    zajimavy diskusak cely o Vanocich zde: http://vanocnidarky.cz/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    zdravim, tyden pred zacatkem adventu je asi nejvyssi cas na zalozeni ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam