• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    AAMALI16: ahojky... maly dotaz: jak tam drzi ty cajove svicky? Hrebik? Je to moc hezke :)
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    Taky přihodím něco málo vánočního od nás :)
    ...pro malou do školky :)

    a pro nás :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    musím se pochlubit... http://www.ceskyrok.cz/ :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: věřím, že je výborný, ale mám strach z těch vajec :(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: byly - nebo aspoň přiměřeně, děláme je každý rok, moc nám chutnají.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    nemáte někdo nějaký zajímavý recept na slané vánoční pečivo? :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SIBETH: já dělala minulý víkend dle tohoto receptu http://recepty.vareni.cz/testo-na-pernicky/
    a jsou vážně zcela měkké! všem chutnají, tak to můžeš zkusit :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a pro případ, že by ho někdo hledal, tak tady: [ TRISSIE @ Vanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :) ] je tchýnin recept na zákeřný čokoládový salám - kdo ho pozná, ten ho sežere :-)
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    TRISSIE: Jéé, děkuju moc. Kouknu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SIBETH: nástěnka zde: [ Domácnost, aneb jak si zpříjemnit druhou šichtu ] - kudlančiny instantně měkké perníčky.

    Já je dělala dva roky zpátky, takže už si nevzpomínám, jestli byly měkké instatně, ale rozhodně byly všechny sežrány a nikdo s nima nehrál pingpong.
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    Prosím, neměli byste někdo recept na dobré perníčky, které jsou ale hned měkké? Já mám jenom recept na kamenné.. :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: přiměřeně sladké, záleží taky na marmeládě, jakou použiješ - jestli nakyslou rybízovou, nebo nějakou sladší...
    já budu mít dobrý mix letos, nekupovala jsem marmelády a jela z domácích zdrojů, tak je tam kombo višňová (občas s kouskem višně) - broskvová - rybízová -)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: jo tyhlety apetitovské! no výborně, díky moc, to vypadá na dost slušnej vánoční základ :) ještě šťouravej dotaz na to linecký, je spíš sladší? Muž mě válcuje požadavkama na sladký linecký ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: ty mi dáváš, já vždycky vím, že jsem někam dala recept, ale najít ho... naštěstí byly hned v první záloze Cukrárny :-))

    kokosky s tvarohem podle Apetitu
    4 bílky
    špetka soli
    150g cukru krupice
    1 vanilkový cukr
    70g měkkého tvarohu
    200g kokosu

    ušlehat bílky se špetkou soli do polotuha. přisypat oba cukry a vyšlehat lesklý tuhý sníh. opatrně přimíchat kokos (ne šlehacími metlami, jen vařečkou!) a tvaroh.
    Na plech potažený pečicím papírem tvarovat dvěma lžičkami kopečky, v troubě vyhřáté na 150C (horkovzdušná na 130C) péct asi 15 min, až jsou kokosky na povrchu zlaté.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: tyjo tak se nenech prosit a dodej taky... :)))))))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: tak tady je:

    400 g hladké mouky
    250 g másla
    120 g moučkového cukru
    4 žloutky
    1/2 sáčku vanilkového cukru
    špetka strouhané citronové kůry

    Těsto zpracujeme tradičním způsobem, pozor, po vypracování nechat alespoň hodinu odpočinout.

    Vedlejším efektem jsou 4 bílky, k nimž mám taktéž recept na instantně měkké kokosky ze 4 bílků :-)))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: jako ráda bych, ale Jirka se bude muset celý víkend učit. Ale možná se přidám nějakému jinému Pražákovi do auta, uvidím.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: přijď ochutnat, já tak zuřivě peču, abych měla na 12. všechno hotovo :-)
    ale recept najdu a pošlu...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: ty jsi ďábel! já o tom zlehka uvažuju o víkendu... dej recept na to měkké linecké kdyžtak .)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LUBAR: víš co, ono na začátku jsou všichni hrozně žraví, ale jak se blíží štědrý den, tak už neubývá :-) a když se mi nechce dopékat, tak zabavím příslušné množství, co má jít na stůl, dám stranou a z ostatního když se sežere, tak se sežere.

    Nejvíc stejně hrozí dopékání u lineckého, myslím, že rekord na výdrž várky mám asi 26 hodin - mám recept, co je měkký za den, a dala jsem ochutnat nájezdníkům :-)

    a od lineckýho jsou krásně hebký ruce :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam