• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)

Předvánoční svařákový sraz některý adventní den v Praze na adventních trzích...
    rozbalit záhlaví
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    MIDORI: asi jedině do mrazáku..
    QUANTI: Advent jo, to budu vařit nějaké postní jídlo na úvod (a zkusím dodržet i dál), takže next weekend peču! :)
    A všechny ty druhy už jo?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONELLE: klidně už. Vždyť už je v neděli advent, propána :))
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    kdy pect pracny, kokosky a vanilkove rohlicky? Sice se na Vanoce stehujeme, ale napect se stejne ma dopredu. Uz?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONELLE: můj tchán čte akorát sportovní přílohu blesku, bio-otec umřel před dvěma lety a nevlastní otec je angličan a navíc to bere tak, že tohle vnouče není jeho (on prostě nemá rád malý děti, není to osobní, neměl by rád ani vnoučata od své vlastní dcery). Tak mám smůlu :-(
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Mě napadlo pro dědy, co mají malá vnoučata (tedy od nás maminek) dát knížku Dědečkárna, co? Ale náš děda nečte nic, jen rybaří nebo kutá v dílně..
    Dědečkárna - Milan Čechura | Databáze knih
    http://www.databazeknih.cz/knihy/dedeckarna-62908
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    já mám taky první vánoční dárek.o) je to o lodi La Grace .o) Je to trošku zištné, protože k tomu projektu mám blízko.o))))

LA GRACE PLUJE! :: IFP Publishing
    http://www.ifp-publishing.cz/products/la-grace-pluje-/

Je to pro dědu... ale jinak mi chybí inspirace:O(

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONELLE: tak pravda, to pečení kachny se taky zvládlo samo, moje blbost byla to dvojí zelí a (pytlíkový, leč doma vařený) brknedlík a navíc slepičí polívka :-)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    TRISSIE: heh, já v kuchyni nebyla vůbec, naházela jsem vše potřebné do pekáče do trouby a odjeli jsme na 3h pryč, když jsme se vrátili, oběd hotov :D (a přiznávám, že br.knedlík jsem kupovala)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak už mám konečně nějaké vánoční dárky, hurá! Teta, co dělá v Tescu, mě upozornila na slevový kupon na 20%, co byl dneska platný, tak jsem tam vyrazila a slavnostně něco ponakupovala. Ale moc nemám nápady, zvlášť ne pro nejbližší rodinu. Nikdo nic nechce a nic nepotřebuje :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONELLE: hezký :-)
    já pekla včera kachnu, dvojí zelí, dvojí knedlíky - ano, bylo to skvělé, všem to moc chutnalo, ale já strávila dvě hodiny v kuchyni... příští rok se asi omezím akorát na svatomartinské rohlíčky a svatomartinské víno :-)

QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONELLE: krása :))
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Zde výsledek: svatomartinská husa na svatomartinském víně.
    Ohromný úspěch a rychlé zmizení z pekáče ;)

MIDORI
    MIDORI --- ---
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONELLE: přiznám se, že husu jsem nikdy nepekla - péct kachnu, asi zkusím ten recept na pomalé 8-12hodinové pečení. Ale teď jsem stejně v lokalitě, kde je oboje nesehnatelné, tak to odpadá.
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Až tak to s Vánoci nesouvisí, ale Sv. Martin už je taková předzvěst.. a já chci prvně péct svatomartinskou husu - tedy koupila jsem husí stehna, máte nějaký recept? Moc jsem toho teda nevygooglila.. bude se zelím a br.knedlíkem. Napdá mě jen ji kmínovat, solit, možná trochu na medu? a prořezat na kosočtverce tu tučnou kůži a to pak do křupava odkrytě péct. Asi na dost hodin trouba co?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já neodolala a koupila teď o víkendu v Hornbachu děsně kýčovitou zpívající a hýbací babičku. Zpívá "we wish you a merry Christmas" a kdybych byla hodně rozmařilá a koupila si i zbytek sady (ještě měli dědečka, holčičku a chlapečka - pravý vánoční pouliční sbor), tak to mohlo být sborově se střídavými sóly - ony ty figurky na sebe nějak reagují, když je jen jedna, tak to zazpívá sama, když jich je víc, tak po zapnutí jedné se v tom zpěvu různě doplňují, něco zpívají jako sbor, něco pokaždé jiná jako sólo...

na svařák se taky těším. ale popravdě stejně se nejvíc těším na příští vánoce, to už bude Pavlíkovi 16 měsíců a vánoce dětskýma očima jsou prostě úplně jiná liga.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONELLE: aspoň budete mít na co vzpomínat ;) já budu mít Vánoce v kufru, letíme na týden z Irska domů, takže bude taky veselo.
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Já bych tak moc chtěla mít časoprostor k přípravám!
    Letos prvně nic nepeču, ani salát nedělám - 20.12. se stěhujeme, po novém roce rodím..
    Matka a tchýně nám upečou cukroví, vánočku, salát a řízky, a my jen koupíme a ozdobíme strom. A Vánoce v krabicích, stěhovací blázinec.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DEINA0DEINA: tak nějak podobně :) a o víkendu jsem začala řešit dárky...
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    První letošní domácí svařáček za mnou.. aneb už se chystám na nákup nějakých serepetiček k výzdobě bytu:) co vy?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MUFLONEK: jo, to byl on! děkuju za podporu své sklerózy :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam