• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    DEMIURG
    DEMIURG --- ---
    Straight No Chaser - The Christmas Can-Can (Single Edit) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=7E-47VmFopE&list=PL0BC308E77E005FE8&index=16
    SWATKA
    SWATKA --- ---
    TRISSIE: jj taky ráda dávam věci co někdo ješte hodně rád využije a vytrhne to trn z paty oboum.... tak doufám že najdeš nějakej blízko
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SWATKA: vyhazuju jen to, co je rozbité; co je v dobrém stavu, schovávám pro případné druhé potomče (a mezičasem třeba půjčuju po kamarádkách - není nad to, když ty velké věci skladuje někdo jiný :-))

Ale teď zrovna sháním kontakt na nějaký azylový dům nebo podobnou záležitost, protože mi po obměně nádobí zbyly hezké smaltované hrnce. Určitě by to šlo za stovku nebo tak udat v bazaru na nyxu, ale radši bych to poslala někomu potřebnému.
    SWATKA
    SWATKA --- ---
    TRISSIE: prosím ty nepoužívané nevyhazovat .. odeneste je někam do klokánku nebo jineho centra pro děti. jim to udělá velkou radost... a vůbec všechno co doma vyřazujete tak se podívejte jestli nesháněj v nejblížším okolí (já se třeba koukám na stránky místního klokánku)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONELLE: popravdě, ještě mě to nenapadlo, ale něco vymyslíme :)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    QUANTI: už řešíš kam postavíš v novém bydlení stromeček? Já už řeším kam dám "trůn" - velké vyřezávané křeslo z rohu obýváku, náš strom bývá přes 2m jedle a ta má dole hodně velké větve, vyžaduje prostor..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: bezva, díky, to mi vyjde zhruba tak akorát po zabydlení :)))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONELLE: http://www.flylady.net/c/holidaycruise.php
    Holiday missions, jestli dobře počítám, začínají 22.10., super cruising missions 1.12.
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    TRISSIE: a kdepak najdu takový rychloplán? třídění na zimní věci už mám za sebou, půběžně vyhazuju všechno (teda do děcáku), jsem vyhazovací typ co nesnáší cerepetičky a věci neužitečné.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONELLE: v září můžeš protřídit dětské oblečení (stejně se mění letní za podzimní/zimní a malé děti rostou jako z vody), povyhazovat rozbité hračky, dát pryč ty už nepoužívané (ehm, hádej, kolik miminčích chrastítek jsem našla v krabici v dětském pokoji já - něco mi říká, že v 13m už na ně nedojde)... teoreticky tě při tom může i napadnout, co že by se dalo dětem koupit.

ale rychloplán bude, od půlky října nebo tak něco.
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Začínám být nervéz.. koukám na ty níže uvedené plány.. v září uklidit dětský pokoj? ten bude do Vánoc ještě stokrát zbordelený.. snad jedině okna a záclony.. nsotva stíhám základní domácnost, natož vánoční přípravy a tolik bych rodině chtěla to udělat letos hezký a čistý.. bez tři týdny zaclánějícího žehlícího prkna v obýváku a všudepřítomných pavouků (letos je jich hrozně moc teda)

Nějaký rychloplán by nebyl v pácu?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: díky za linky, ale jestli něco, tak bych využila ten od poloviny října - v Irsku si do foroty nenaklidím ani nenapeču :))
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    (a celý rok si muž šetří dovolenou na předvánoční čas, co kdyby nám letos vyšlo si ho užít)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    TRISSIE: Vůbec se neboj, že strhne stromeček, nestrhne, mají z něj posvátný respekt - z vlastní i okolní zkušenosti :) docela poslechnou, že jen "ají" na ozdoby a netahat, zvláštní že to v tomto případě funguje..

Zkouknu ty plány, plánuju si i kdy dojít na wc, jak je to s nimi hektické, takže by mi to mohlo pomoct.

Super na tom stihnutí všeho je hlavně to, že si člověk může vychutnávat vánoční atmosféru, svařák a procházky s rodinou, večer nějakou hru na zemi nebo karty.. žádnej stres.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: u nás byly s jedním živým dárkem už loni, což z nich sice dělala vánoce speciální, ale popravdě, ty "pravé rodinné" budou pro mě až letos, až si to prcek užije.
    A kvůlivá tomu se na ně těším už od června.

Jo a pokud má někdo pocit, že se chce na Vánoce opravdu dobře připravit, pro jednou mít uklizeno, výzdobu včas, dokonalé domácí cukroví a tak podobně, tak příští víkend začíná Holiday Grand Plan a o týden později alternativní Housework Holiday Plan

Já to tak vždycky průběžně zkouším (plus mám ještě jeden záložní program, který začíná v půlce října, a jeden krizový od 1.12.), a každým rokem to vzdám později a později, takže třeba, jednou, se dostanu do fáze, kdy budu mít 1.12. fakt uklizeno a koupené všechny dárky! :-)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    QUANTI: no né! paráda a moc se těšíme na fotku!! :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONELLE: koncem září se vracím domů, to už přijedu pomalu do toho... :))) ale letos budou Vánoce speciální s jedním živým dárkem navíc, tak jsem zvědavá, jaké to bude... nejspíš šťastné a veselé ;)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    QUANTI: já už koledy zpívám :)
    ochlazují se noci a prodlužují.. za chvíli vytáhnou hypermarkety výzdobu.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    už jenom čtyři měsíce a pár drobných... :)

Straight No Chaser - 12 Days (original from 1998) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=2Fe11OlMiz8
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Tak události posledních dnů mi značně nabouraly časový plán... vosí hnízda jdu dělat teď... zítra večer budu dělat Rilettes... možná to stihnu?.o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam