Neberte to prosím nijak jako útok proti vám, jen vypisuju myšlenky:
HNILOB: Drobní živnostníci (což takový cukrář je) byli až v poslední vlně znárodnění, tedy mezi únorem 1949-1953 se řešilo hlavně zemědělství, přičemž živnosti a ostatní podniky na tuším tisícovkou zaměstnanců šly pod stát. V roce 1953 se počet soukromých živností pohyboval na opravdovém zlomku stavu z prosince 1945. V každém pádě soukromý sektor prakticky zmizel až v 60. letech. Z fotky nevyplývá, že by se jednalo o rok 1960+ ale takovej rok 1955 to být klidně může. Čili pokud se tady shodneme, že dle cedulí by to určitě nemohlo být pořízeno po roce 1955 (asi by tam už byl nějaký družstevní motiv), pak jsem spokojený.
BLACKHEAD: Proto jsem v tomto vláknu: ze které doby (prosím přesnější odhad) jsou cedule? Resp. před kterým rokem se určitě nevyskytovaly?
NYKRUK: Tak víme, že pan Tabery v této lokalitě byl od vzniku republiky, Tišnov byl elektrifikován před WW1, takže od tohodle se moc neodpíchnu. Proto jsem se ptal na ty cedule (stejně jako třeba plakáty nám posunou tu časovou osu - viz výše).
SCHWAB: To všechno víme. Nicméně pojďme určit tu spodní hranici. V roce 1926 se osamostatnil jinde a poté se přestěhoval ke kinu (nevíme kdy), odkud je pořízena právě tahle fotografie (opět řeším rozsah pořízení snímku)