• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZTerence McKenna ۞ जयरामकृष्णन्हरी۞
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    todle je divná stránečka:
    "pay attention and keep breathing" (T.McKenna)
    http://fusionanomaly.net/attention.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    EXCITE: jj, to by melo byt...moc se v tom nevyznam....chapej ....muj mozek si vali ať tomu rozumím neb ne .)

    ...nebyl by prosim na tu neviditelnou krajinu ebook odkaz?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Hele ten graf na home, to je akcni potencial neuronu, ne? :) nedavno sme to meli ve skole..;)

    Nedavno jsem dolouskal Neviditelnou krajinu a je to zajimava myslenka ten souzvuk vibraci..
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    tady je ta kniha:
    PSYCHEDELICKÁ ZKUŠENOST
    příručka na podkladě Tibetské knihy mrtvých
    Timothy Leary, Ralph Metzner & Richard Alpert (Ram Dass)

    http://honza.spytech.cz/psyzku.htm
    SYMBIONT
    SYMBIONT --- ---
    SCHWEPZ: jj poznam set&setting imho v mojom pripade bez tejto informacie by to bola ista cesta k badtripu, kedze si viem pripravit rozne "prekvapenia" aj zatriezva :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SYMBIONT: tak nějak.
    každopádně tady je zajímavá kniha od Learyho,Alperta a Metznera ...na základě tibetské knihy mrtvých provádí iniciaci změněným stavem při požití, dejem tomu,LSD. je to výborný do začátku pro inspiraci, ať už před tripem nebo při něm. a taky se tam píše o důležitosti settingu (místo, vlivy, společnost) ale také o setu--to co si neseš ssebou do tripu (sociální psychologická výbavy, podvědomé komponenty a věci o nichž se dovíš až při tripu :))
    SYMBIONT
    SYMBIONT --- ---
    SCHWEPZ: Jj suhlasim, ze neviem ci to prehnal, je to cisto moj pohlad na vec a o brnenskych hubickach tiez viem - presne odtial som ich totiz zohnal :) Les mi takisto vyhovuje najviac - kedze sa tam citim najmenej obstrelovany impulzami, ktore prave nechcem. Co sa tyka tych kamaratov v podniku, je to nieco ako spominal aj on - ze to nie je otom ako si odficat na nejakych veciach - skor o tom ako to cele zaznamenas a spracujes/uvedomis si. Lebo imho je najednoduchsie do seba nahadzat kadeco a na druhy den sa zobudit zagrcany, omotany hajzlakom niekde v parku, ale naco by to bolo dobre? :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SYMBIONT: jj, souhlasim, taky jsem se zatim "autoinicioval" jen v malých dávkách (a jen parkrát) pomocí krystalu LSD a několikrát i houbičkami (u nás u Brna jich roste mnogo:). ale jak říkáš - dával jsem si pozor aby mi to neudělalo moc vítr v podvědomí. myslím že hodně důležitý je setting, jak to popisuje Dr.Leary, mně např. vyhovuje les, cítím se v něm bezpečně, nechápu mé kamarády jak můžou požít 30hub někde v pajzlu v centru Brna...tomu říkám badtrip!! ale voni to ustojejí...ale jakápak iniciace, prachsprostý konzum toje! bych řekl že podněty jež si "navolíš" silně ovlivní průběh experience, ale to snad jasný, nošení vody do moře. a s tim jestli to Mckenna "přehnal" by se dalo polemizovat. své názory si vyargumentoval - můžeš s nimi nesouhlasit, ale to je vše co můžeš dělat :) každopádně jinak do něj nevidíš (a teď je navíc mrtvej :)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SCHWEPZ: Jo, přesně. Je to velmi nepopulární teorie, lidé rádi věří svým automatismům, za něž často "řeč" považují... Ale "slovo" si samo říká o - formování-transcendenci-uvědomění...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SYMBIONT
    SYMBIONT --- ---
    SCHWEPZ: No liany tak pocitam ze to bola ayahuaska - kedze to je nejaky druh liany a ano je mozne, ze ten stav, ma ako "default" ale aj tak si myslim, ze on to stymi psychoaktivnymi latkami prehanal - suhlasim s jeho nazorom, ze je to skvely akoby iniciacny proces - teda take to rozsirenie - ze aha tak aj takto to moze byt :) Ale pravidelne uzivanie je imho kontraproduktivne ked je ako ciel nejake poznanie. Neviem nakolko vie byt clovek vedomy pri DMT, ja mam zasebou zatial prve pokusy z LSD a psylocibinom a uznavam ze to vie urobit pekny vietor v podvedomi.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SCHWEPZ: čtvrtou část, s jeho objasněním významu řeči, považuji zcela za zásadní!!
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SYMBIONT: možná že už je to jeho level bytí :) a že už nemusí nic papat, co sem četl jeho dobrodružství v jihoamerické džungle, tam si nějaký ten měsíc/rok docela ujel na různých "liánách" a zážitcíh komplexity :) mě se ale líbí jeho dikce a výslovnost, na některých slovech (zvlášť slovo "mushrooms") jak kdyby si pochutnával .)
    C0RW
    C0RW --- ---
    no je fakt, ze mochomurky snad moc nejedl ;)
    SYMBIONT
    SYMBIONT --- ---
    Pri kazdom s tych videi mam pocit, ze Terence pouzil nieco malo zo "smart drugs" lebo nejako ta jeho pozornost ulieta z temy na temu :), ale kazdopadne jeho nazory su zaujimave.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Terence McKenna - Shamanic Approaches to the UFO - 1 of 4
    http://www.youtube.com/watch?v=8FiXX6GnljA

    ...ale je to fakt podivný...hodně "netradiční" :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    no jo, co mě zbyde než to tady sledovat... i když muchomůrky fakt nejim... :-)
    ACIDOFIL
    ACIDOFIL --- ---
    aaj chvalim! dalsi z [nejen]autoru knih ktery mi trochu zamavali zivotem ]
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    psychedelic sociaety (přednáška)
    http://www.youtube.com/watch?v=Gp5IlodrPj4

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam