• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZTerence McKenna ۞ जयरामकृष्णन्हरी۞
    JHA
    JHA --- ---
    YBUKO: no vida, to je taky možný ;*) příčinou se stane následek (a vice-versa) - tzv. zvrácená kauzalita...
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    JHA: jestli prijde v roce 2012 konec sveta, tak na zaklade toho, ze se na Silvestra 2011/12 po celem svete synchronizovane zhoubuje v napjatem ocekavani tolik McKennovych ctenaru, ze to realita zkratka neprezije :)
    JHA
    JHA --- ---
    Odpočítávání do roku 2012
    (1996, publikováno v časopise Mana - český překlad rozhovoru s Terence McKennou z roku 1993 pro časopis Magical Blend)
    Terence Mc Kenna je radikální botanik, který zkoumá účinky psychoaktivních neboli halucinogenních rostlin, především psilocybinové houby a jejich dopadu na sociopolitické proměny, ke kterým dochází nyní v pozdním dvacátém století...

    Časová vlna nula
    (publikováno v časopise Mana v létě 1996 - český překlad článku T. McKenny z roku 1993 pro časopis Magical Blend)
    Když Terence spolu se svým bratrem Denisem prozkoumali knihu I-Ťing z hlediska kvantové fyziky, objevili v jejím způsobu uspořádání trigramů a hexagramů vlnový vzorec, který je dovedl k domněnce, že je možné zmapovat čas. Kniha I-Ťing, jedna z nejstarších známých 'strukturovaných abstrakcí' pojednává především o dynamických vztazích a transformacích, jakými procházejí archetypy. McKenna z toho vyvodil, že se I-Ťing musí rovněž hluboce dotýkat i povahy času, jakožto nezbytné podmínky pro existenci archetypů...

    Zrychlování času (T. & D. McKenna: Time Wave Zero)
    (RNDr. Jiří Holub pro webzin Jitřní Země)
    Máte také pocit, že čas běží stále rychleji? Ale co když je to opravdu tak? Ne že bych chtěl zpochybňovat fyzikální zákony, ale dostal se mi do rukou zajímavý program Time Wave Zero, který vychází z ideí Terence a Denise McKennových. Na základě studia I-Ťingu, mayského kalendáře a dalších pramenů vytvořili teorii, podle které vývoj probíhá ve stále se zrychlujících fraktálních cyklech, gradujících do bodu Nula, který je podle nich totožný právě s koncem velkého cyklu mayského kalendáře 21. 12. 2012...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: moc pěkné, fakt...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SYMBIONT: no já nevím, já ulítám od tématu k tématu i bez smart drugs... mám obrovský problém udržet pozornost na jednom tématu...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    ....tak tohle psal určitě na nějaké liáně :)

    The mushroom speaks, and our opinions rest upon what it tells eloquently of itself in the cool night of the mind:

    "I am old, older than thought in your species, which is itself fifty times older than your history. Though I have been on earth for ages I am from the stars. My home is no one planet, for many worlds scattered through the shining disc of the galaxy have conditions which allow my spores an opportunity for life. The mushroom which you see is the part of my body given to sex thrills and sun bathing, my true body is a fine network of fibers growing through the soil. These networks may cover acres and may have far more connections that the number in a human brain. My mycelial network is nearly immortal, only the sudden toxification of a planet or the explosion of its parent star can wipe me out. By means impossible to explain because of certain misconceptions in your model of reality all my mycelial networks in the galaxy are in hyperlight communication across space and time. The mycelial body is as fragile as a spider's web but the collective hypermind and memory is a vast historical archive of the career of evolving intelligence on many worlds in our spiral star swarm. Space, you see, is a vast ocean to those hardy life forms that have the ability to reproduce from spores, for spores are covered with the hardest organic substance known. Across the aeons of time and space drift many spore-forming life-forms in suspended animation for millions of years until contact is made with a suitable environment. Few such species are minded, only myself and my recently evolved near relatives have achieved the hyper-communication mode and memory capacity that makes us leading members in the community of galactic intelligence. How the hypercommunication mode operates is a secret which will not be lightly given to man. But the means should be obvious: it is the occurrence of psilocybin and psilocin in the biosynthetic pathways of my living body that opens for me and my symbiots the vision screens to many worlds. You as an individual and man as a species are on the brink of the formation of a symbiotic relationship with my genetic material that will eventually carry humanity and earth into the galactic mainstream of the higher civilizations."
    ENTER
    ENTER --- ---
    YMLADRIS: roztomile symbolicky :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---

    YMLADRIS: ...šup s ní do metabolického procesu....
    JHA
    JHA --- ---
    YMLADRIS:jo, to každopádně...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    no ten zampion nevim, imo jako fotka se hodi spis
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    _B2SPIRIT_: zajímavé. k čemu to slouží?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    výborně!!! a kdyby někdo sehnal "návrat archaismu" ...tak sem s tím prosím!!! v moravské zemské knihovně to mají jen prezenčně ...ještírci!!! :)
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    A co třeba trochu četby? Tohle jsem před pár dny vygooglil, celá kniha v angličtině: http://www.brainsturbator.com/pdf/TerenceMcKenna-FoodOfTheGods.pdf
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    WENCA: no jo. z části máš pravdu. ale za 1. je to "zatím" a za 2. i když si Mr.McKenna s houbama a liánama užil své, není to totum jeho vize, spíše jen doplněk. ....no a ty šamani.... no jo, ty sou všude :)
    WENCA
    WENCA --- ---
    No zatim co jsem tady zaregistroval - samani a psilocybin. Tohle ma dost podobny s Castanedou. :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SEEKER: jo to sem četl a na mně to zapůsobilo dost ambivalentně. na jedné straně spusta nových dojmů a reflexí, na straně druhé mě přišlo že "těch lián" měl dost .)
    WENCA: jj, ten typek je fakt zajimavej, doporučuji bližší pohled. dávášli angličtinu pusť si nějaké přednášky na youtube a když tě to zaujme tak si přečti ty knihy, mě to docela ovlivnilo v možnostech různůch náhledů světa a rozvíjení nových postojů - CRATE YOUR OWN CULTURE!!
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    WENCA: od mckenny je imho nejlepší začít pravdivými halucinacemi, protože trochu pochopíš, co je tenhle irský skřítek zač. Pro mě třeba kdysi tato kniha byla důvodem, proč vyzkoušet houbičky a spol.
    WENCA
    WENCA --- ---
    Tohoto typka jsem dosud neznal, ale vypada zajimave. Z ceskych knizek jsem vygoogloval toto: http://www.kosmas.cz/hledani_vysledek.asp?autor=Terence%20McKenna
    http://www.dharmagaia.cz/index.php?pg=knihy&kt=mckenna3

    Cetli jste to nekdo? Je to fajn nebo jsou od nej lepsi publikace? Diky.
    SYMBIONT
    SYMBIONT --- ---
    SCHWEPZ: Hej vola sa to shamanova choroba, kde to ma byt nejake medzistadium medzi uz shamanom a nevedomym clovekom. Myslim, ze nieco je absolutne nutne, kedze dochadza k rozpadu ega a clovek nielen ze musi pripustit, ze je blazon, jemu to dokonca ani nebude vadit :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SYMBIONT: tady je mozna odpoved na to jestli to přehnal nebo ne...
    Terence Mckenna - Schizophrenic or Shamanic?
    http://www.youtube.com/watch?v=ZEglHjd_gUQ

    opravdu zajimavý pohled
    nutno si uvědomit, že prvopočátek šamanovi iniciace je především "jinakost" která hraničí s tím co dnes konceptualizujem jako "duševní chorobu" to jest odchylku od normy (majority). šaman "vidí duchy, mluví s nimi, mluví se zvířaty, je zvířetem, leze po axis mundi, je axis mundi ap." to by se vše dnes léčilo v euroatlantské civilizaci (tak třeba) neurolem :)
    všem doporučuji M.Eliade - šamanismus a nejstarší techniky extáze (vynikající zasvěcená publikace o šaminismu na všech kontinentech)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam