• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZTerence McKenna ۞ जयरामकृष्णन्हरी۞
    E2E4
    E2E4 --- ---
    STUART_HAMPLE: Je tu na to forum, minuly vikend podbrdi nic moc ale neco prece. :-)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STUART_HAMPLE: rostou dobre i v okoli ovy.. a dneska prsi, coz je pro ne (nas) jen dobre...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    STUART_HAMPLE: ...rostou dobře. tedy v okolí brna :-)
    OVERSEER: s tím Learym to nebylo tak jednoznačné a černobílé jak píšeš. věci nebývají obvykle jednoduché, ale komplikované. taková je přirozenost Kosmu :-)
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Mimochodem, nevíte někdo, jak letos rostou lysohlávky, jaká bude sklizeň? Jsem si říkal, zda ta změna nemůže přijít třeba odtud...Když před miliony let způsobily skok v lidský evoluci, zdali už není čas na skok další...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SCHWEPZ: anorganicke (ci umle a zcasti organicke) entity s vedomim bych klidne bral jako favority :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STUART_HAMPLE: jo to me taky napadlo.. sestrojit se da treba i nabozenstvi :)
    cekal bych spise nejake uceni siroce prijatelne (napr neco co by mohlo smirit svetova nabozenstvi) nez efekt "je nas uz dost" aby se neco zmenilo ci odstartovalo lavinovou zmenu u ostatnich.
    nicmene tva uvaha ma velky smysl- novelty roste (krivka klesa) a jev ktery zpusobuje takovy pohyb musi jiz byt v male mire (u jedincu, v laboratori, v terorii...) pritomen nyni. takze tipujme :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    STUART_HAMPLE: ...tak hlavně nedoufat, že to "mahátmové" za nás "odmeditují" v Himalájských šangrilách a shambalách, vyzvednou celé kolektivní nevědomí do x-té dimenze :-)))
    ....ale je jisté, že to může být nějaký impuls pocházející z
    - postbiologické entity
    - an-organického vědomí
    - nemateriální latence/potence
    - realizace něčeho/"někoho"
    - mimoplanetární event - numinosum
    - cokoliv jiného

    ...zaujal bych však střílvý postoj obrácený k realizaci vlastní potencionality ku prospěchu celku.
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Na druhou stranu, proč předpokládat, že to bude v materiální oblasti. Třeba teď zrovna někde v Himalájích nebo i jinde medituje nějaký mnich nebo nový ježíš či Buddha, který se stává osvíceným, který je onou "stou opicí", a který tím pádem spouští lavinu, co poznamená celé lidstvo.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SCHWEPZ: treba nekdo nekde v kulne sestrojil neco, co nas zivot zmeni tak ze si to ani nedovedeme predstavit... a nez se to rozsiri ani o tom vedet...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    MORPHLER:
    MORPHLER: ....vidím to jako ty. nakonec může pověstné "mávnutí křídel motýla" spustit kaskádu (katalyzovat, popostrčit..) změn, metamorfóz society, vědy, ap. CERN je opravdu zajmavý projekt v tomto směru :-)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SCHWEPZ: myslim si ze bohuzel predikcni moznosti novelty krivky jsou velmi nizke... muze nam ukazat ze se neco deje (bude dit)... ale neumi ukazat co to je ci neni... to je pak (bohuzel) otazkou interpretace... a vetsinou az zpetne...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SCHWEPZ: no dalo by se to nasadit na par probihajicich jevu (globalni financi krize a jeji dusledky na cely ekonomicky system, zmena prezidenta v USA a tedy eventuelni zmena jejich zahranicni politiky, vystrkujici zoubky Ruska a zmena jejich role, nejaky novy zpusob pochopeni vesmiru dany vysledky blizicich se experimentu na LHC... a kdovi co jeste...), ale myslim si ze az cas ukaze co je tou novelty zmenou (za predpokladu ze neco ano a za predpokladu ze krivka je sprvna a spravne napasovana na cas) ... a myslim ze to bude spise neco co by nas ted ani nenapadlo ...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ: co si o tom myslíte?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Fraktální křivka Time Wave Zero bratří McKennových začíná svůj další cyklus, koeficient "novosti" od první poloviny října 2008 strmě klesá. Co můžeme očekávat? Strmý pokles křivky začíná 7. 10. 2008 a prudce roste hustota spojitosti, jak ji definuje Terence Mc Kenna. Propojování dříve nespojitých opět může začít gradovat, mohou se začít objevovat další nové kvality a vlastnosti. Zrychlování času 3 http://www.jitrnizeme.cz/view.php?nazevclanku=zrychlovani-casu-3&cisloclanku=2008100011
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Když přemýšlíme o tom, co je vlastně vědomí, hluboce na nás zapůsobí velice podivuhodná skutečnost, že se o nějaké události, která se odehrává kosmu, zároveň vnitřně vytváří obraz, že se tato událost rovněž odehrává takříkajíc vnitřně, a to právě znamená, že se stává vědomou"

    "Naše vědomí přece samo sebe nevytváří, nýbrž pramení z neznámé hloubky. Probouzí se pozvolna v dítěti a probouzí se každého rána z hlubin spánku z nevědomého stavu. Je jako dítě, které se denně rodí z mateřského prazákladu nevědomí"

    Carl Gustav Jung
    BRANA
    BRANA --- ---
    Mno, jak se jmenuje ten frekvencni prebornik v cteni myslenek ze 40.let!.)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    SCHWEPZ: tak fajn, psychedelických memů není nikdy dost…
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    MORPHLER: nebyl v tom úmysl zatajení...
    BROZKEFF: ano!
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    MORPHLER: no, tak kdyby to v téhle formě někoho k čemukoli nakoplo, tak to víc než splnilo svůj účel :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    BROZKEFF: ta se asi nehodila .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam