• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZTerence McKenna ۞ जयरामकृष्णन्हरी۞
    rozbalit záhlaví
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    DARJEEL: Jak to myslíš nebo co tím chceš naznačit?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    E2E4: zatím jo, protože žádný program nezvládá sémantiku...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Hele a co tohle, dobrá AI ne? :)

    Co de asi ?: Google Prediction API aneb získejte více informací ze svých dat
    http://codeasi.blogspot.com/2010/11/google-prediction-api-aneb-ziskejte.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAMAHL: dočkej času.. pořád se překonávají hranice dříve nemyslitelné.. šachový počítač který porazí člověka, počítačový překlad, to že google pochopí co svým dotazem myslíš, rozpoznávání řeči nezávislé na mluvčím.. není to ještě umělá inteligence, ale brzo bude :)

    DARJEEL: ne nutně kvantový.. minimálně hardware na to dneska už je, neuronové sítě jsou taky zmáknuté.. není to vyloučeno.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SCHWEPZ: CERN: Trpaslíci kutali příliš hluboko si zaslouží plus. :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PANTARIL: cywe, Turing zatím pevně drží tuhle branku zavřenou, to by musel být doslova "kvantový" skok v technologii, aby se takový počítač/stroj vytvořil...
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    PANTARIL: řekl bych že to se zrovna za ty dva roky moc nestíhá (i když v dalečejší budoucnosti bych to nevylučoval)
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    KAMAHL: Mam na mysli zhruba tohle.

    Nejaky program, ktery bude na pocatku aspon tak chytry jako clovek ale dokaze sam sebe vylepsovat mnohonasobne rychleji, nez by to dokazal clovek. To povede k informacni explozi, jejiz dusledky muzou byt nedozirne:)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    PANTARIL: počítačová umělá inteligence? Co si pod tím pojemem přesně představuješ? Podle mě už taková věc existuje celkem dávno, i když zatím není přílis pokročilá.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PANTARIL: von to datum někde vyčetl a tak trochu to na svou teorii "zhušťování inovací" (novelty theory) a time wave zero narouboval. Sedělo mu to prostě k té křivce.
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    SCHWEPZ: to je zajimave tema co vlastne McKenna myslel, ze se v roce 2012 stane. V jedne prednasce o time-wave zero, co jsem od nej slysel, rikal, ze nevi presne ale ze by to klidne mohl byt konec (= pocatek) vesmiru, stav, kdy vzajemne vazby mezi jednotlivymi castmi budou maximalni, nejaka singularita, kdy prostor a cas prestanou mit smysl ale vse mozne se bude dit soucasne.

    Uprime si to nedokazu predstavit ale stejne tak si nedokazu predstavit pocatek naseho vesmiru, kdy podobna singularita existovala. Mozna to je jen nekonecna smycka, mozna podobnych vesmiru, v jakych zijeme my existuje vice paralerne vedle sebe ale jsou dostupne pouze skrz vyssi dimenze (viz teorie strun).

    dale tam zminoval, ze pokud by nekdo mel takove zhrouceni casu a prostoru nastartovat, tak by to pravdepodobne bylo v miste, kde je aktualni koncentrace "novelty" co nejvetsi, tzn treba na nasi planete, kde jsme si dokazali vyvinout celkem vyspelou civilizaci:)

    CERN by v tom urcite mohl hrat svou roli, nebo treba vyvinuti umele pocitacove inteligence a nasledna technologicka singularita.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Myslím však, že na konci tisíciletí se před námi otevře planetární budoucnost, po níž všichni tolik toužíme. Očekávám pak období velmi podobné době renesance, kdy se vědy a filosofie s čím dál věrší sofistikovaností vydaly jedním společným směrem. Někdy kolem roku 212 by tohle všechno mohlo projít varem, jakousi alchymickou destilací historické zkušenosti, která otevře dveře našemu životu v imaginaci"

    McKenna, Rozhovor pro časopis Critique, 1989, in McKenna, Návrta Archaismu, Dharmagaia


    ...podle mě mluví o CERN - trpaslíci kutali přílíš hluboko ap.,
    Objevování Higssova bosonu antihmoty a "dark matter" může dokonce přinést problémy, o nichž se McKEnna zmiňuje, tj. že vývoj technologie a proměna společenského "kolektivního" vědomí "předeženou" jazyk a nebudeme mít mít po ruce dobré a přesné pojmy, které by lapaly nové objevy a nové situace ,)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ANDNOWSOMEINTEL: naše data pocházejí přímo z výzkumů Terence McKenny.

    Terence McKenna má hlas jako žába, a to nepřekonáš. :)
    ANDNOWSOMEINTEL
    ANDNOWSOMEINTEL --- ---
    co vase data ?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    XAB: no, dobrá. A jak si to subjektivně pocítil, že si ti harmonizují mozkové hemisféry? "Co to s tebou dělá"? Nebo se ti "ta slova" jen líbila?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    ANDNOWSOMEINTEL: tvoje data? Můžše to objasnit?

    XAB: "Ted dochazi k spojovani polarit. harmonizace hemisfer atd." mohl by si to blíže popsat? Co myslíš tím "harmonizace hemisfér"? A proč myslíš, že k tomu dochází teď?
    XAB
    XAB --- ---
    aha, no ta vyrazna zmena koresponduje i s koncem sesty noci a zactek sedmyho dne 3.11. podle callemanovi interpretace mayu. kdy ted dochazi k spojovani polarit. harmonizace hemisfer atd.
    ANDNOWSOMEINTEL
    ANDNOWSOMEINTEL --- ---
    je to ale jen novelty..

    moje data ( resp. jejich narust) potvrzuji spravnost teorie.
    ANDNOWSOMEINTEL
    ANDNOWSOMEINTEL --- ---
    XAB: jen vyraznou zmenu ke konci v tyto dny..
    XAB
    XAB --- ---
    co ze to znazornuje? na ty Y ose?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam