• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOSEF_K: rušili snad seřaďovací nádraží, ne DKV, ne?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KEJML: Vypadá to opravdu na dvě. Zkusím se tam třeba o víkendu vypravit, to bych mohl mít i čas. Jenže pokud opravdu proběhlo nějaké rušení a ničení, tak je to blbé, protože tyhle fotomapy jsou z roku ein zwei.
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOSEF_K: koukám do mapy, dokoncetam jsou ty točny dvě: http://www.mapy.cz/#x=133162000@y=135855984@z=16@mm=FP (bud sem si toho nevsim, jak sem ejste spal, bylo to v pul treti rano, nebo me sali pamaet, protoze uz to je dva a pul roku zpatky a nebo to, na co v ty mape koukam neni DKV, nejsem v prazskejch kolejich tak sbehlej)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ERNEST_GASKIN: Kdyžtak se poptej, protože tam bych se rád podíval (je-li se ještě na co podívat). Jinak vymyslet si nějaký příběh o tom, proč tam pobíhám s foťákem, je hračka, ale přiznejme si, že řadoví zaměstnanci dráhy (optimálně ti v oranžovém oblečení) nepatří mezi intelektuální elitu společnosti a jsou schopní neskutečně prudit. Sice mi sotva můžou cokoli udělat, ale ty hádky mě prostě nebaví. Ale na druhou stranu, co bych pro auditko neudělal, že:)).
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Pár pěkných fotek ze stránky http://www.prahamhd.vhd.cz

ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    no, nedaří se mi zjistit, ze kdy je ten článek. byl bych si skoro jistej, že jsem tam byl relativně nedávno a že to tam vypadalo dost operativně.. zavolám tomu kamarádovi a zeptám se ho.

jsi-li členem nějaké redakce, máš prdelní příběh naprosto bez problémů, ne
    najdi si jedinej důvod, proč bys jim mohl namluvit něco o reportáži a máš celej areál jen pro sebe (a ta točna je něco, fakt)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ERNEST_GASKIN: Hmm, škoda:(.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ERNEST_GASKIN: To zní jako dobrý námět, díky. Zkusím se tam někdy v dohledné době dostat. Jinak logo MF si opravdu stahovat nemusím, ale to je jiný příběh:))).
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    aha, tak google to poněkud zkazil...
    V posledních letech mj. poklesl objem přepravy v nákladní dopravě, a proto vršovické seřadiště přestalo sloužit svému původnímu účelu. „Byla vybrána čtyři rozhodující seřaďovací nádraží, a jelikož Praha neleží na žádném z hlavních proudů nákladní dopravy a není zde potřeba rozřazovat vlaky, bylo rozhodnuto o zrušení seřaďovacího nádraží v Praze-Vršovicích,“
    http://www.p10.cz/clanek.php?id=1432
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    JOSEF_K: na vršovické seřadiště jsme se dostávali s kamarádem naprosto bez problémů. Fotoaparáty by asi byly menší problém, ale jak se dostaneš dozadu, nikdo se tě neptá (chodili jsme tam s futrály jamovat na opuštěnou kolej)
    trik je jít z kohinorky jakože k tomu, dojdeš na parkoviště autobusů a od něj se dáš doleva (jakože k edenu a k tomu mostu nad kolejema) a pak to u povalenýho plotu přelezeš a přejdeš koleje (je to celkem psycho když jede vlak, je tam tři řitníky výhybek, takže často netušíš, kam vlastně pojede.. ) dojdeš k ukousnutýmu a betonem vyztuženýmu kopci a dáš se podél něj doprava (i když mě napadá, že dostat se na něj a "zakempit" tam s foťákem by nebyl zas tak špatnej nápad) po tý cestě chodilo hodně drážníků, nikdo se nás na nic neptal
    foťák by se ale omluvit dal - s nějakym background story. stáhni si z internetu logo MfDnes, vytiskni a nalep si ho nějak na foťák a až tě někdo zastaví, řekni, že máš s dráhama domluvenou reportáž o výročí točny a jestli by tě nemohl províst nebo ti o tom něco říct.. a máš to, myslím. za pokus to stojí.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    FALLENANGEL: Mojí velkou chybou bude to, že na ta nádraží zásadně lezu až v noci, takže jen klopýtám o kolejnice, bojuji s bezdomovci a nakonec opouštím bojiště za zisku několika rozmazaných fotek:).
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    JOSEF_K: Na Masaryčce je ta točna taky, jestli se nepletu. Ale pantografy na ní asi neotáčej :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KEJML: Asi to tam budu muset nějak lépe projít. Bohužel oni zaměstnanci dráhy mají pramálo pochopení pro veřejnost, která se jim motá po sokromých prostorách a čouhají z ní stativy, foťáky a jiné voloviny. Už jsem se takhle jednou kousek od Masaryčky dostal do drobného sporu, když jsem vysvětloval, že si to tam chci jenom vyfotit a nemíním se nechat přejet:)).

GOBERS: No vida, to jsem vůbec netušil.
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOSEF_K: Já měl pocit, že točna je v depech úplně běžná záležitost, přijde mi to jako nejlepší, co se týče poměru deponovatelných lokomotiv ku zabranému prostoru.
    Jedna je i v DKV Praha-Vršovice
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    No kdyz jsme tak u toho, tak k tomuhle Antonina Dvoraka inspirovalo drncani vlaku cestou do Prahy... ;-)) http://www.youtube.com/watch?v=ScSCILXXLnM&feature=related
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    jsem ted 22.12 a 23.12 stravila nekolik hodin ve vlaku, cestou z Brna do Krnova, mezi Krnovem a Bruntalem to bylo ale nadherny!
    HLOH
    HLOH --- ---
    JOSEF_K: Myslím že v Táboře jí mají ještě funkční...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SHELL: Tam už jsem taky pěkně dlouho nebyl. Vůbec se na tu moravu budu zase muset někdy vypravit:).
    SHELL
    SHELL --- ---
    mozna v olomouci. zavolam strejdovi, ten to bude urcite vedte:]
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Když jsme u toho, tak v závěru toho klipu od TAMARIXe se zjeví ta otáčecí plošina na lokomotivy. Netušíte někdo, jestli to ještě někde občas používají? Celkem rád bych se na to podíval v akci. Jedna ta plošina je u nás v Lysé, ale působí dojmem, že už je pár desítek let mimo provoz a asi se brzy rozpadne:(.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam