• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    TAMARIX: JJ, Ostře sledované vlaky jsou skvělá záležitost. Živágo tě pointou moc nepřekvapí, protože tam žádné šokující rozuzlení na konci není. Je to prostě příběh, ale úžasný příběh:).
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    JOSEF_K: Fakt mě to těší.. Taky mám ráda takový věci, zvlášť s pointou, která člověka nějak zasáhne. Abych zůstala "tématická" - vzpomněla jsem si jak jsem byla hotová z povídky (dá-li se to tak nazvat) Ostře sledované vlaky, ten konec mě doslovo rozsekal.. Poslední dobou jsem nějak úplně přestala číst, měla bych s tím něco dělat.. Pro nový začátek zkusím třeba toho Živága.. :-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    TAMARIX: Víš jak, ono najít věc, která je krátká, výstižná, vtipná a s dobrou pointou, je dneska tak obtížná věc, že mi nález něčeho takového vždycky udělá velkou radost. Ale trošku to koliduje s mou zálibou v ruské literatuře, protože třeba Dostojevskij by na toto téma jistě napsal román na osm set stran:). Třeba se jednou zmůžu na scanner, který umí přečíst text, a pak sem hodím celé pasáže z Živága:).
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    JOSEF_K: Děkuju.. :-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    TAMARIX: Náhodou je moc pěkná. Hodím ji na nástěnku...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Jedna taková věc od mého tatínka, když mu bylo tak dvacet.. Byl to úžasnej chlap s láskou k vlakům, vandrák a nejlepší táta na světě. Jsem nějaká sentimentální - omluva.. Třeba se vám bude tahle krátká "povídka" líbit..

JAK SE KUPUJE LOKOMOTIVA

Ty hele, já našel pětikorunu, no takovej bůr to je jmění... Ty parťáku, co si za něj koupíme? No von takovej bůr zasejc není nic moc.. No kdyby se sehnala taková vojetá lokomotiva.. Vono by to bylo vlastně fajn mít lokomotivu... Ty Frede, kup mi lokomotivu. Jé zahoukej, hele vona má i kolečka a voni se točej. A koukni, ten srandovní komín... A může vozit lidi, má i vagony. Ty parťáku, kup mi tuhle lokomotivu.. Najdeme si nějakou vopuštěnou trať a budeme si jezdit jako páni.. A já budu krást uhlí a dříví, aby bylo furt dost páry.. Ty parťáku, že ji koupíš.

Za nějakou chvíli opouštěli dva otrhaní vandráci hračkářskej krám... Byl plnej smějících se lidí. Ale oni byli vážní, vždyť kupovat lokomotivu, to není žádná sranda..

-MUNY-
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NANTHEI: Tak, je krásná. *
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    JOSEF_K: ta byla v Praze na plakátech na nějakou jeho výstavu, tak před 2 roky? vždycky jsem si ji chtěla ukrást :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    NATASHA: Nj, někdo se holt má:). Já zase sehnal v antiku pěkné staré vydání Kainara, tak z toho postupně vyberu nějaké železniční:).
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Tu máme od něho doma, hečte :) Táta ho znal.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    TAMARIX: Zatím nebyla. Vážně skvělá fotka. Nikdy jsem od něho podobnou fotku neviděl, obvykle volí jinou tématiku:).
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Jedna z mých nej fotek od Jana Saudka.. Doufám, že tu ještě nebyla.. Tady http://www.saudek.com/cz/jan/obrazky-na-plochu.html?o=Wallpaper-04_so.jpg možno stáhnout jako tapetu.. :-) Krásný den všem..

JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    JOSEF_K:: mel jsem uplne stejnou asociaci, potazmo otazku :-))
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    JOSEF_K:;)) Postavila bych si chýši někde na kopci.;DD
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    BUBLINKY: Kde? Pod tím mostem, nebo v té boudičce bez střechy:)?
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Claude Monet - Le Gare, Saint-Lazare - 1877

KACIR
    KACIR --- ---
    THOMAS_AARVEN: Pohádka!
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    THOMAS_AARVEN: Parádní.
    THOMAS_AARVEN
    THOMAS_AARVEN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam