• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Damy a panove, tento clanek http://www.novinky.cz/clanek/147985-prazskym-nadrazim-nepomaha-ani-pamatkova-ochrana.html nabada k vypravam po Prazskych nadrazich pod heslem "driv nez bude pozde".
    SKID
    SKID --- ---
    KACIR: To nic, ale i tak byla aspoň procházka kolem výstavy 68' :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    SKID: Jo, páč to bylo v Jindřišské, ale já si to blbě zapamatoval a když jsem to psal, už nebylo jak to ověřit... :-( Pardonek...
    SKID
    SKID --- ---
    Tak jsem se byl v neděli podívat v té Vodičkově, ale bylo tam absolutně mrtvo. Troleje vypadaly stejně jako obvykle. Asi jsem udělal chybu, že jsem nešel ještě do Jindřišské.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Jan Zábrana

Ospalý muž,
    který sotva dohoní vlak
    a ještě zrychleně dýchá,
    usazen mezi zavazadly,
    teď,

kdy mladá a svěží průvodčí
    mu vypisuje jízdenku
    a pečlivě přepočítává
    peníze zpátky,

se ptá:

"Už vás hodně lidí ošidilo?"

Odpoví mu ranním,
    dobře probuzeným hlasem:

"Moc, pane."

A on
    v té chvíli neví,
    zda zvedla
    nebo spustila
    závory na cestě
    pořád hebčí a hebčí
    a končící v posteli.

Utkvělé černé ikony
    SKID
    SKID --- ---
    pokusím se tam dostat, tak bych v pondělí poreferoval...každopádně už teď děkuji za tip.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Už staví i v Jindřišské. Taky jsem o víkendu pryč....
    KACIR
    KACIR --- ---
    Možnost vyfotit si starou Prahu máte tenhle vikend ve Vodičkově ulici, o vikendu se tam něco natáčí, je vyloučenej normální tramvajovej provoz, maj bejt upravený troleje i sloupy postaru a maj tam jezdit s historickejma tramvajema.
    Určitě to nebude snadno přístupný všude, ale třeba se povede dobrej záběr ulovit. Já jsem bohužel celý vikend pryč...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sarganska_osmica_1.jpg

Tak tímhle jsme jeli:). Bohužel nikoli na páru, ale na naftu, ale byli jsme tam. K fotkám jsem se pochopitelně ještě nedostal, ale třeba i to se jednou podaří:).
    HAC
    HAC --- ---
    Asi znate ale co kdyby
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    JOSEF_K:: tak abys byl jeste vice motivovan, tady jedno budejicke nadrazi za predvcerejsiho podvecera...

(barevne kanaly cervene a modre jsou zamerne prohozeny, v originale to nevypadalo tak hezky)
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    JOSEF_K: Dik!
    MAEROR: Ty jo! :-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ADAMJ: Pěkné, já se třeba tento víkend konečně dokopu k tomu, abych hodil něco z toho Srbska:).
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    Pochlubim se jednou milou zastavkou, co mame u nas ve meste. Je na konci (nebo na zacatku?) trentskyho viaduktu valsugansky zeleznice, coz je sama o sobe moc zajimava stavba. Na fotkach je taky videt. Ty graffiti jsou nejspis oficialni.
    http://www.flickr.com/photos/adam_sporka/sets/72157606752515965/
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    JOSEF_K:: je mi to jasne. na pojem "kolejni blues" se da napasovat vsemozne :-))
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JONEZ1: No třeba takové nádraží v Prištině není ani tak blues jako spíš Hard core:).
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    JOSEF_K:: tak to budu netrpelive ocekavat :-). potrebuju nejaky kolejni blues pro dusi...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MAEROR: Krása.

Počkejte až dám dohromady fotky z dovolené. V Srbsku mají taky úzkokolejku, a krásnou. Nádraží v Prištině je taky celkem síla. Bohužel na přestupech bylo minimum času, takže unikla Budapešť a Bělehrad, ale i tak je toho dost:).
    MAEROR
    MAEROR --- ---
    KACIR
    KACIR --- ---
    MAEROR: Jo to je nádhenej stroj!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam