• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí

Jan Skácel
    Blues o kolejích

Dny jsou jak nákladní vlaky
    kolik jich v roce je
    jedenkrát dojedou všechny
    a skončí koleje

rozbalit záhlaví
    FIN
    FIN --- ---
    NEZBEDA: já tam po nocích chodím na procházky. vlezu tam u edenu či kus za ním a pak se podle kolejí vracím až k nádraží.
    NEZBEDA
    NEZBEDA --- ---
    FIN: kdo si to chce užít, měl by si pospíšit. Bude to trvat ještě cca 2 roky a pak šlus.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    FIN:: mam dojem, ze vim o cem pises - drive tam leta stavaly stare "uzavrene" nakladni vagony (cerveneho nateru), nevim uz v jakem roce je vsechny odtahli a to mlazi, resp. v nekterych pripade uz notne povyrostle brizky, dela takove prijemne prostredi :-). nebo se pletu a myslis nejaky jiny usek?
    FIN
    FIN --- ---
    nádherný je koridor tady dole ve vršovicích - používané koleje směřují nalevo, používané koleje směřují napravo a mezi nimi široký pás zarezlých opuštěných kolejí plných výhybek, starých zarážek, trávy, břízek a háječků. jen tam za teplé noci donést židličky, sedět, popíjet, pokuřovat a mávat na krajích projíždějícím vlakům, z nichž koukají notně překvapení lidé :-) už jsem to jednou absolvoval, jen bez těch židliček - ale s nimi to bude vyslovený luxus :-)
    PETRUNA
    PETRUNA --- ---
    JOSEF_K: jinak tohle je nadrazi v plzni
    JOSEF_K: tohle dobranech u plzne
    JOSEF_K: a tohle taky
    PETRUNA
    PETRUNA --- ---
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    JOSEF_K: Naprosto vynikající!
    KACIR
    KACIR --- ---
    JOSEF_K: Ono je to hlavně o penězích do konkrétních kapes - a to nejen o korupci. Jsem třeba starosta, mám volnej plac, developer mi nabízí peníze, který potřebuju na opravu silnice/kanalizaci/novou radnici, jak vysvětlím voličovi, že peníze od developera odmítnu? A po mně potopa, nahrabu si a odstěhuju se do hezčího... Praha by podle mě měla přestat se zahušťováním, protože třeba metro v určitejch úsecích jede na 99 procent možné kapacity, ulice v centru jsou už teď neprůjezdné, nové okruhy to podle mě nezachrání, jen přivedou víc aut ku Praze...
    A to, že nádraží jsou mimo civilizaci je někdy poetika, ale častějš poměrně průšvih. Sebehezčí park, odkud mi zákon nedovoluje účinně vyhnat bezdomovce a opilce, je jen zátěž pro rozpočet a trocha zeleně pro produkci kyslíku, ale normální člověk se tomu s odporem vyhne - klasika viz třeba lavičky u Hlaváku...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    TALAGE: Nj, pražská nádraží jsou zvláštní tím, že najednou jsi mimo civilizaci, byť se nacházíš vlastně v centru. Ale obábám se, že je s tím konec. ORCO je sice před krachem, ale ten zbytek zatím bohužel nikoli. A není to problém jen nádraží. Totéž asi postihne třeba park u síldiště Košík. Je sice pravda, že tamní vegetace připomíná spíše prales a místy skládku, ale ten nový projekt je zase regulérní paneláková zástavba. Jeden by řekl, že se s minulého režiámu nějak poučíme, ale asi ne...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    A ještě jedna fotka:

TALAGE
    TALAGE --- ---
    HARALD: Vždy jsem pražákům záviděl ty "nádražíčka" ve městě. Ten genius loci. Tedy na těch pár co jsem byl, nebo projížděl . . .

Křičte! A rvěte se.

V Ostravě to je jinak, proto některé změny bolí méně (relativně ;-) ). Ale tam . . .
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HARALD: Velmi zajímavé a mrzuté zároveň. Asi tím strávím zítřejší pracovní den...
    HARALD
    HARALD --- ---
    Elektronická verze Věstníku 3/08 Klubu za Starou Prahu. Je věnován pražským nádražím, kterým hrozí zánik.
    http://www.zastarouprahu.cz/vestnik/3-2008/klub38.pdf
    OSIP
    OSIP --- ---
    tady jedno blues opuštěných pražců

a tematická kolejová

JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    A od téže autorky

JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DISPARITY: Náhodou pěkné. Maličko to padá, ale to se dá přežít. Beztak mám tohle nádraží rád. Jen je mi záhadou, proč nám postavili tu modroskleněnoocelovou šaškárnu, zatímco vedlejší Čelákovice zcela rozumně opravují tu starou budovu...
    DISPARITY
    DISPARITY --- ---
    Dovolim si prispevek z vlastni zahradky (fotografove nebijte me :-7):
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    TALAGE: Nebo Stonava . . . fakt te nevim O:-)
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    ADAMJ: No, Ostrava nevím, ale Ostravsko 100% ;-) . . . BTW "Kocour " je jistojistě z depa OKD Doprava ;-)
    (Osobně tipuji vlečku Odra, někde v Hrušově tam, možná Šverma, a hóoogně možná UZK Karviná).
    No, projel jsem všechny vlečky OKD-D (ne po kolejích) ale toto "panorámato" se mi nevybavuje.

Ale pokud by byl zájem zjistím ;-)
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    Tenhle obrazek me docela dostal: http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/740258.jpg
    Tipnul bych si, ze je to nejakej Midwest, ale je to prej Ostrava :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam