• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí

Jan Skácel
    Blues o kolejích

Dny jsou jak nákladní vlaky
    kolik jich v roce je
    jedenkrát dojedou všechny
    a skončí koleje

rozbalit záhlaví
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    FALLENANGEL: Když jsem to plánoval, neměl jsem z toho moc dobrý pocit, ale bylo to úplně v pohodě. Co se vlaků týče, tak mě maličko vyvedl z míry jen vlak z Oděsy do Užhorodu, který byl co se zařízení týče dost bídný (narozdíl od těch předchozích, které byly luxusní). Navíc se při první zastávce všichni vyhrnuli ven, kde ve vteřině vzniklo improvizované tržiště, na němž si cestující nakupovali proviant (cesta trvala sedmnáct hodin). Bohužel značnou část proviantu tvořily sušené ryby, a jelikož ve vagonu nebyly žádné dveře, dovedeš si představit odér, který šel po celém vagonu. Rybí kostičky, které mi křupaly pod nohama, když jsem šel na cigáro, byly taky příjemným zpestřením:).
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    JOSEF_K: Ty vádo, na to bych neměl nervy :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    BUBLINKY: Pěkné, pěkné. Kde jsou další?
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Něco z prvních analogových pokusů.

NATASHA
    NATASHA --- ---
    Momentka z cesty - Milotice nad Opavou:
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    FALLENANGEL: Z Prahy do Užhorodu stopem, z Užhorodu do Lvova autobusem, z Lvova do Kyjeva vlakem, Z Kyjeva do Oděsy také a z Oděsy zase do Užhorodu rovněž. A domů pak opět stopem. Na Ukrajině jsou vlaky za pár korun a třeba spací vlaky jsou cca na úrovni Německa. Vždycky jsem se krásně vyspal ve vlaku a ušetřil za hotel:).
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    JOSEF_K: Pěknej výlet, jen co je pravda. To jsi jel celý vlakem?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Tak jsem se vrátil z Ukrajiny:).

Nádražní ubytovna v Užhorodu

Nádraží Lvov

Tramvaje Lvov

Oděsa nádraží

Cvaky z cesty vlakem Oděsa - Užhorod

Oděsa morskij vakzal

Nádraží Kyjev

OSIP
    OSIP --- ---
    taky nejak nechapu proc vybrali zrovna tohle, muj favorit byly Lednice, to je fakt krasa, ty dekorativni vzory ten klasickej c.k. strih pasujou o tridu vejs, nez vetsinu sebelip udrzovanejch nadrazicek.

ARCAK
    ARCAK --- ---
    STARE_CASY: Perfektní to není, a stejně to potěší. Jak sám píšeš, jde to určitě dělat i líp, ale tolik kytiček (aspoň pokud vím) na jiném nádraží nenajdeš...
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    JULESKAH: český? Není to náhodou relikt ještě z doby císařpána, kdy podle stejného mustru bylo postaveno několik desítek menších nádraží? Ten mustr nebyl nikterak krásný (i když v měřítkách dnešní doby skleněných krabic bez nápadu je to pořád skvost), ale byl funkční, relativně snadno udržovatelný, v rámci doby variabilní i poměrně levný.

Jinak na tom nesledávám hezkého - vzhled mne nenadchl (nemám moc rád architekturu té doby), úpravy jsou otřesné (tedy když už se nějaká úprava najde) a to zelí v popředí tam postrádá smysl. Jsem pro zeleň na nádraží, ale chce to vkus a soudnost. Ne tam narvat první palmu, kterou člověk přitáhne z dovolené v Řecku.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    to je takovy pekny cesky nadrazicko :))
    NEZBEDA
    NEZBEDA --- ---
    JULESKAH: pěknej hnus. :o)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    JULESKAH: Klidně na Botanické Zahrádky by se mohly přejmenovat.. :-)
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---

nejkrasnejsi nadrazi roku 2009
    http://www.zelpage.cz/zpravy/7224
    OSIP
    OSIP --- ---
    jojo koleje uz tam nebyly, prazce take misty chybely.
    AUTIST
    AUTIST --- ---
    OSIP: viz ty posledni fotky starejch souprav, pry tam dnes jiz nejsou ani koleje, je to pravda?
    OSIP
    OSIP --- ---
    jojo, vlecka od nadrazi praha - hostivar ktera se prave u jizni spojky napojuje na zkusebni trat metra u hostivarskyho depa.
    bylo pekne sobotni odpoledne a tak sem si udelal vylet po stopach tohohle clanku: http://www.hornictvi.info/techpam/vlecky1/vlecky1.htm

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam