• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    FI_CZECH
    FI_CZECH --- ---
    Ahoj..prosim Vas jakej je rozdil v implicitnim 'Main Menu' a 'Top Menu' Ptam se v tom smyslu,ze presne nechapu, kdyz jsem v zalozce HOME v Main Menu,tak se mi zobrazuje i formular pro prihlasovani a kdyz jsem v zalozce HOME v Top Menu, tak nabidka prihlaseni zmizi, i kdyz je odkaz HOME vytvoreny presne tak jako v Main Menu. Postupne se seznamuji s prostredim a s moznostmi,tak sem jeste trochu zaostalej,sorry a diky :)
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    SPERMIE: tak si stahni cestinu: http://www.joomlaportal.cz/

vytvorit menu
    do nej dat polozky Udalosti a Kontakt
    nastavit aby se zobrazovalo na hlavni strance (nebo kde chces)

vytvorit menu Udalosti
    do nej dat polozky -> mesice

Nastavit menu Udalosti, aby se zobrazovalo kdyz je vybrana polozka Udalosti v hlavnim menu (nastavuje se u modulu).
    SPERMIE
    SPERMIE --- ---
    potrebovala bych pomoct, kdyby se nasel nekdo ochotny :o)

vubec si nevim rady jak vytvorit menu v joomle,

potrebovala bych tam pouze polozku Udalosti a Kontakt

V udalostech bych poterbovala jeste dalsi podmenu podle mesicu - brezen, duben,kveten... atd a v mesicich dalsi podmenu podle dni...

mam to administracni rozhrani v anglictine a vubec tomu nerozumim, dekuju

LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    QUITE: Melo by se to vazat na ty polozky menu u kterych mas zaskrtnute ze se to ma zobrazovat. To je to same jako kdyz mas u clanku "read more".
    QUITE
    QUITE --- ---
    LET_ME_BE: co třeba index.php?option=com_registration&task=lostPassword ? .] to se snad na menu neváže...
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    QUITE: Vsechno je vazane na menu. Obsah ktery neni vazany na menu se proste nezobrazi.
    QUITE
    QUITE --- ---
    právě že k položce menu. ale jaxe pak zobrazí obsah co neni v menu? .) vim že už jsem to jednou dávno řešil ae nakonec jsem to vzdal.
    FISEJS
    FISEJS --- ---
    QUITE: To je už v základní instalaci joomly v položce templates a asign. Každý položce menu můžeš přiředit jakej chceš template...
    QUITE
    QUITE --- ---
    holahej,
    nevíte o nějakym způsobu/komponentě kterak na jednom webu používat několik různých templates/změn vizuálu třeba podle aktuální kategorie/aktivní části atd?
    asi zdánlivě zbytečnej dotaz ale dost by mi to pomohlo.
    princip je znát třeba na joomla.org nebo tady: http://www.universaleverything.com/ - viz ty přepínače nahoře
    Dík. :]
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    nevim proc to predtim neslo, ale asi klasicky nekde nejaka drobnost prehlidnuta...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    diky za rady, nakonec sem to na ten server dostal bez dalsich pomucek, postup byl nasledujici- celej adr. na localu jsme natvrdo zkopiroval ven, configuration.php nahradil configuration.php-dist kam jsem vyplnil potrebny veci ohledne mysql db a nakonec sem v phpmyadminu vyexportoval do *.sql celou tu DB a naexporotval na server a chodi to bez problemu....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    LET_ME_BE: a navic tam pisou ze nefunguje na 127.0.0.1 , coz je presne to co potrebuju....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    LET_ME_BE: no to je prave nejaka za penize vec, prece to nemuze bejt tak tezky prendat to rucne....? bohuzel se mi zatim pro verzi 1.5 nepodarilo nic najit....
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    SKALARIAK: Tohle nepomuze?
    http://extensions.joomla.org/component/option,com_mtree/task,viewlink/link_id,665/Itemid,35/
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    nevite nekdo nahodou o nejakym dobrym tutorialu, jak v Joomle 1.5 prsunout hotovou site z localu na server? configuration.php jsem jakz takz prekonfiguroval, takze db facha a i sem ji tam preexportoval, ale ta site na serveru ma defaultni obsah co je po instalaci a ne tan co tam mam u sebe na localhostu...
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    FISEJS: jj, ja si tady na lokalu zkousim template, takze testovat mam kde :)
    FISEJS
    FISEJS --- ---
    LET_ME_BE: To taky nevypadá špatně a ještě před pár dněma vydali novou verzi. Že to neni hack je dost plus. Ovšem z povahy věci bych řekl, že takovýhle věci je stejně lepší instalovat do čistý joomly. Pokud to budeš zkoušet tak poreferuj.
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    FISEJS: Jo, tak to vypada byt presne to co hledam. Diky.
    FISEJS
    FISEJS --- ---
    Ale zasejc to neni tak těžký změníš těch pár práv, nainstaluješ a změníš zpátky. Každopádně bych si ale ty stránky prvně odzálohoval (pokud to neni čistá instalace) Což se taky doporučuje, instalovat to do čistý instalace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam