• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    SCREE
    SCREE --- ---
    MIKEKT: Myslim ze v Joomla je pripraveny modul Smart Search, ten muzes nakonfigurovat: https://docs.joomla.org/Smart_Search_configuration_options

nebo si vytvorit vlastni search plugin, kdyztak me opravte nikdy sem to nedelal.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Ahoj,

mam takovy dotaz. na jednom z webu bych chtel vytvorit lepsi vyhledavani, ale zatim jsem na nic neprisel. Melo by to mit nasledujici podminky

1) Vyhledavat jenom v zadane kategorii clanku - zadal bych to v adminu a na webu by byl jenom search box a ten uz by hledal jenom v dane kategorii
    2) vyhledavani pomoci klicovych slov napr - clanek o britskych ostovech, ktery by byl dohledatelny i na slovo britanie, kdyz by byla zadana v nejakych klicovych slovech.

Napada vas neco?

Díky za tipy
    GORG
    GORG --- ---
    DIM: dík! tu nabídku "Možnosti" ve správci článků jsem přehlédl. Nastavoval jsem to na homepage
    DIM
    DIM --- ---
    GORG: a to trideni jsi nastavil kde? muze byt primo nastavene v polozce menu (home) a taky v moznostech clanku (spravce clanku - moznosti). pricemz primarne se bere vetsinou prave z nastaveni moznosti ve spravci. na polozce home je pak potreba rici, ktere nastaveni ma byt nadrazene (ze spravce clanku nebo z polozky menu). snad jsem to popsal srozumitelne.. dyztak posta.
    GORG
    GORG --- ---
    aha on je koukám na druhé stránce . Ale nějak se mi nedaří dostat na začátek. Třídění je nastaveno od nejnovějšího. Datum zveřejnění je nejnovější datum. Ale z nějakého důvodu to asi kvůli tomu, že je to jiná kategorie dává na další stránku (možná to třídí podle kategorií a uvnitř podle datumu), ale je nějaké nastavení, které to prostě dá od nejnovějšího napříč kategoriemi? :-)
    GORG
    GORG --- ---
    Ahoj, možná někoho hned napadne, o co jde - některé články se neukazují na hlavní strance (kde se mají zobrazovat nejnovější články ze všech kategorii), ale jedna konkrétní katergorie se zarytě odmítá ukazovat (když článek přepnu na jinou kategorii tak se vesele ukáže). Přitom nemůžu najít žádný rozdíl nastavení té kategorie. Napadá někoho něco?
    Dík
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE: Koukám na to, a JoomFish je max 2.5 .... Jako je to pro mě tak podstatná věc, že skoro zvažuju překopání celýho projektu do 2.5, hlavně aby to už šlapalo - protože zejtra večer to prostě šlapat MUSÍ.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: Rád věřím, ona joomla umí v defaultu kde co a často zjišťuju, že používám rozšíření na něco, co už umí v defaultu. Jen říkám, že s tím JoomFish (aspoň myslím, že se tak jmenuje) jsem udělal jeden vícejazyčný web a bylo to poměrně komfortní.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE: Ne, všecko jsem si nastavoval v defaultu. Všechno tam už je, netušil jsem, že je potřeba ještě něco instalovat. Asi nemá cenu tady popisovat ten celej postup, radši mrknu na Joomfish.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: Nerozumím co ti nejde. Co používáš za rožšíření na multijazyčnou verzi webu? Já zkoušel tuším Joomfish
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    dělám web s X jazykovejma verzema a zatim jsem udělal CZ a EN, podle toho, co jsem se dozvěděl, je potřeba kromě CZ a EN menu udělat ještě jedno pro všechny jazyky.. všechno se zdá v adminu v pořádku, ale hlavní URL mě přesměrovává na EN homepage + se mi zobrazuje jen EN vlaječka...... stejně tak URL/cz se mi přesměrovává na EN homepage

už jsem strávil půl neděle hledáním chyby, tak to opět zkouším aspoň tady :-P
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE: Děkuju, určitě mrknu, ale zároveň odteď volim trochu nekompromisnější přístup - prostě stylem "tadymáš". :))
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: Já používám tohle:
    More Than 4000 Free Joomla CMS Templates
    http://www.joomla24.com/option,com_gallery/Itemid,6.html

Vybereš si verzi joomly a pak už jen listuješ mezi jednotlivejma šablonama a ksicht (zákazník) získá představu, ty získáš představu a ve finále tu šablonu někde stáhneš a upravíš. Asi to není správnej postup, protože tam jsou "různý" šablony a "kdoví" jak se tam dostaly, takže kdoví. Ale minimálně pro to, aby viděl ksicht co všechno jde/nejde (pozor, zrádné!), to rozhodně není špatné. A dá se z některých šablon docela vycházet. Ale já jsem prd designer, něco stáhnu, nahodím a nějak rozchodím.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    tak si říkám, že se s tim prostě nebudu srát, pošlu mu na ukázku pár šablon a díky čau

sorry - trochu jsem panikařil :)) moc velkej projekt na mě celkově... zapomeňte na to
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    vím, že na to tady někdo musíte mít nějaký osvědčený postupy...... a tonoucí se stébla chytá

jediný, co jsem z něj zatim dostal, bylo "menu by mohlo bejt spíš vlevo na straně, aby se vedle toho vešlo to podstatný info" ;(
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    nebo zeptám se jinak - strašně mi pomůžete, když mi dáte nějakej tip....... jak prezentovat klientovi různý šablony - různý layouty apod., aby mi mohl dát aspoň nějakou představu o tom, co se mu líbí a co ne? s tim, že je to totální grafickej analfabet a vždycky řekne, že je mu to jedno, ale pak má se všim nějakej problém? ;-( pls pls
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE je tady koukám jako takovej Joomla online support zdarma a bez nároku na honorář :)) Už jsem párkrát přemejšlel, že se nebudu ptát tady ve veřejný diskuzi, ale napíšu mu rovnou do pošty... :-D
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Je něco lepšího na koupi šablony, než Gavick? Díííky moc předem.
    SKID
    SKID --- ---
    REDSNAKE: Díky moc.
    SKID
    SKID --- ---
    REDSNAKE: Díky. Procházel jsem fóra, ale nicmoc. Tohle vypadá slibně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam