• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYRADOST - mějte rádi dost :)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    souhlasím. Nemáte někdo tip na knihu o radosti? Pokud by to šlo, tak ne ze soudku duchovni literatura :)
    BYDK
    BYDK --- ---
    V radosti je hodne energie. Vsima te si? Nadseni, elan - chut do zivota, otevrenost, vlidnost a dalsi.... Kde se najednou bere, kdyz je to "jen" stav mysli.....

    Myslim, ze je to v lasce k zivotu samotnemu. Prijimas radostne to co je. Milujes udalost, vec, myslenku, zkusenost, atp.... Abychom byli stastni, musime se o to pricinit. Kazdy z nas. Neni vyjimky.
    NIRA
    NIRA --- ---
    přesně, od toho týpka fakt ne!
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    NIRA: to bude urcite tim, ze si to necekala ;)
    NIRA
    NIRA --- ---
    DAWYT: jj dneska mě jeden fakt překvapil, že jsem i nasmála :-D
    KULHY
    KULHY --- ---
    NIRA: trochu fatální řešení, ale když jsi tak šťastná je to tvá volba :)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    NIRA: mozna ty muze precenujes, kdyz od nich nic necekas tak jsou docela fajn:) Ja si zivot bez muzu neumim predstavit a mam s nimi docela plodne vztahy.
    NIRA
    NIRA --- ---
    jo mě berou radost ze života muži, odpusiti? Nikdy ne tak dalece, aby se vrátil vztah, radostnější život bez nich
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    ...ááách né, napsala jsem velmi dlouhou a vyčerpávající odpověď a ona se neodeslala... Asi vyšší síla chtěla, abych už to všechno v sobě pořád neomílala:-)
    BYDK
    BYDK --- ---
    Yes.... Miluj se. :) Co by sis pak prala? ..... Jednou jsem jedne me kamaradce po spatnem vstahu povedel. Predstav si, ze bys mela pritele, ktery ti rozumi, miluje te. A ty jeho. V tu chvili uz na tom co bylo nezalezi. Jsi stastna. :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    CHAROKEE: jak píše SAGUS

    .. odpustit neznamená vrátit se k nefunkční formě vztahu .. mysli trochu víc na sebe :)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    CHAROKEE: tak ho setri a odkopni ty, ked sa najblizsie ozve, co ine na to povedat.. takto to vypada ze stale nemas jasno v tom jak sa k nemu stavat, potom sa nemozes cudovat ze sa to stale vracia a ze si vlastne neopustila vobec nic.

    Pre mna tiez vztahy hodne znamenaju a viem ze je to niekedy tazke a ziadne rady a snahy moc nepomozu. Ja som bol vyse roka zasekly v akejsi podivnej zamilovanosti a zamotanej situacie bez vychodiska, dlho som veril ze sa to nejak vyriesi a aj potom ked uz som verit prestal som toho mal stale plnu hlavu a dlho trvalo nez sa to vsetko vycistilo.. a to mi mohli vsetci vratane mna sameho dokola opakovat ze to nema cenu a ze len zbytocne stracam kvanta energie zlym smerom.. ale vo finale to bolo aj tak moje rozhodnutie, zaoberat sa tym tak dlho, a moja ohladuplnost a laska voci tej druhej osobe. Mal som chvile ked som mal nervy a zlost, ale vacsinou to bolo skor o snahe pochopit motivy vsetkych zucastnenych a mozno trochu prehnana trpezlivost, za ktoru som (samzrejme len nachvilu! :)) zaplatil svojimi iluziami. Co chcem ale povedat, treba mat jasno hlavne v sebe, a vediet sa rozhodnut co som ochotny podstupit a za aku cenu. Nema cenu hadzat vinu na druhych (to je to odpustenie, uvedomit si vlastnu zodpovednost za to co sa deje) ale rovnako nema cenu otvarat stale dokola dvere niekomu, kto si to nevazi/nezasluzi a navyse po sebe necha bordel. Mne to pripada z tvojo (aj ked strucneho, mozno sa mylim) posledneho prispevku ze mas sice zlost a zle myslienky na veci ktore s nim suvisia ale stale nejaka cast v tebe dufa ze sa mozno este stane zazrak?

    Podla mna sa len musis razne rozhodnut ako sa k tomu chces postavit, bud si konecne povedz dost, a tie "dozvuky" a myslienky a pocity casom odozneju, bud si ista a netrap sa tym.. alebo ho mas fakt rada a potom budes musiet znasat tieto veci tak dlho, ako bude treba, mozno aj do konca zivota :)). Je to kazdopadne len tvoja slobodna volba, nic viac ani menej.
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    KULHY: No jo, ale jak se doopravdy odpouští? Už jsem myslela, že jsem to udělala snad stokrát a stejně se to zase vrátí do stejné pozice. Přála bych si, abych toho parchanta nikdy nepotkala:'-( Vždycky, když už jsem v pohodě, tak se zase ozve a nachvilku předstírá zájem a vzápětí mě zase úplně setře a odkopne...
    NIRA
    NIRA --- ---
    přeji, aby život, láska a radost byl v novém roce váš životní styl:)))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    BYDK
    BYDK --- ---
    CHAROKEE: Pisi o tom snad i noviny. :D ( Joke ) Pokud neni vnitrniho porozumneni, tak je to tezke, protoze bojujes sama se sebou. Vis, jde o to, ze se s mnoha myslenkama natolik ztotoznujesh, ze se stavaji tvou vlastni pravdou - zazivas ji. A ve skutecnosti pravda muze byt uplne jina. Na druhou stranu nejde o pravdu, ale o to, co si ze situace beres. To co si beres ze zkusenosti ti ukazuje jaka jsi. Coz ukazuje tvuj pohled na svet kolem tebe/sebe. Coz taky muzes zmenit. :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    CHAROKEE: imho.. dokud doopravdy neodpustíš tak budou strasti a bolesti přetrvávat .. zní to jak kdyby jsi se k němu poutala řetězem..
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    BYDK: Tohle všehno dávno vím, vždyť o tom píše každý spisovatel, který se zajímá o duchovní/duševní svět. Ale jak to udělat? Vždy, když to zkouším, tak je to tak nepřirozené, násilné, vydám na to maximum energie a stejně to vydrží jen vteřinu...
    CHAROKEE
    CHAROKEE --- ---
    NIRA: Tak to ti mohu jen závidět. A jak to děláš? Je to prostě v tobě nebo si k tomu nějak došla? Mě pořád trápí každá minivzpomínka na mýho bývalýho kluka. Vždycky si vzpomenu, jakej je to špína a je mi z toho úplně nevolno. nejen, že mi to zkazí náladu, ale většinou mi bývá dost blbě - motá se mi hlava a bolí břicho.
    BROKEN_DREAMS
    BROKEN_DREAMS --- ---
    NIRA:
    no worries,
    to snáď asi každý..
    feature ale je,
    že aj habbits sa dajú meniť:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam