• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]

Správné saunování je věda

Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.

rozbalit záhlaví
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Harfa má nějaký dlouhodobý problém, že jim večer dochází teplá voda ve sprchách (mnohem víc, než jinde).
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    AUSSIE: Tak ona neni spatna, jen ostatni jsou lepsi. Ruznych divnolidi je na Harfe nejvic. Ale tak je to tim ze jsem "rozmazlenej" z Hostiku. Tam jsou hosti uplne bozi, vetsina jsou stali lide kteri chodi pravidelne, navzajem se zname a jsou hrozne prijemni.
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    ONDRA_99: Proč se ti zdá Harfa nejhorší? Mě to tam špatný nepřipadá. Čisto, slušný lidi, žádné excesy
    CHODEC23
    CHODEC23 --- ---
    KOPRETKA: chodím na Chodov většinou od dvanácti do pěti. Vždy pár lidí a jak tom velké, tak potkavam ostatní většinou jenom na terase.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MAR_TINA: Krakov je zaroven nejmensi v Praze, takze to je tim umocneny. Hostik je na tom podobne, je akorat o trosku vetsi. Ja mam v zazemi na Hostiku alespon okno ven, takze rozeznam denni dobu. :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Když jsme u té akce Saunie, šel by někdo tento týden dopoledne? Ideálně do některé, kde je venkovní prostor, když je teď tak krásná zima :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ONDRA_99: v Krakově, ten bych měla nejblíž, mám stísněný pocit, jak to nemá žádný výlez ven.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOPRETKA: Jasne, a obcas na Hostiku i deti jsou. Jdou i na ceremonial a bavi je to. Detem zabere meisto na kraji, dame jim i led (kdyz si nevezmou svuj).
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ONDRA_99: jee to je dobré vědět... ale já hold mám od čtyř pak na starosti už děti, takže stejně takhle pozdě se tam nedostanu.. ale zase mladej na mě pořád tlačí at ho do saunového světa vezmu.. děti tam mohou?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOPRETKA: Jo, to tam neni prakticky nikdo. Mne smena (v den kdy tam jsem) zacina v 16:30 a casto tam byva treba jen 7 hostu. Predminuly vikend tam bylo v 17 hodin asi 11 hostu (z toho 8 slo na ceremonial).
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Klidný Wellness Resort PoSpolu
    https://www.resortpospolu.cz/?gad_source=1&gad_campaignid=20622722871&gbraid=0AAAAAqUgkILblQp-gYYl5dIzld0vmdSjU

a já teda sem hodím jeden report, byla jsem tam v zimě.. v sauně, jsem byla ráno úplně sama, ač tam těch lidí bylo ubytováno hodně.. Je fakt že ten den hodně mrzlo..

Prostor na saunování super, ale na ubytování fakt nedoporučuji, já měla štěstí na dva náruživé páry, z obou stran svého pokoje.. to fakt nechceš.. a hlavně jsou ty zdi snad papírové... takže jsem slyšela úplně všechno a celou noc.. Ale mají celodenní vstupné tuším kolem tisícovky do toho sauna rezortu a za tu cenu se tam na ten opravdu vyplatí jet.. Ubytování za tu cenu fakt nestojí (a ještě můžeš do sauny jen asi od tří do pěti večer a pak zase až ráno, jinak si to musíš zaplatit), jídlo sice píší jako dobré, ale za mě nic moc výběr..(
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jo do Hostivaře jsme taky přes léto jezdili.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ONDRA_99: mám nejblíže asi tu v Hostivaři, tak se asi zajdu podívat.. jinak já chodím od těch 9 do těch dvou tří.. tak to si myslím, že lidí bývá všude méně.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOPRETKA: Chodov a Cerny Most maji terasy, ale dost lidi. Hostivar a Krakov maji nejmin lidi. Harfa je asi nejhorsi. Butovice jsou v pohode ale byva dost lidi.

Kdyz by nekdo byl na Hostivari na ceremonialu, tak klidne pozdravte. :)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    SPIKE411: to asi fakt zkusím... Někdy je pro mě těch 2,5 hodiny málo.. nějaký typ, která se zdá fakt dobrá???
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Saunia přes léto zase neomezený čas za cenu 2 hodin.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DAANJE: já tam chodil, ale teď už jsem tam odhadem tak půl roku nebyl. Je to klasická Saunia. Obsazenost se liší podle času, ale obvykle jsem neměl problém.
    DAANJE
    DAANJE --- ---
    Ahoj, rad bych se zeptal na názory a zkušenosti se Saunia Kladno (OC Central). Chodíte tam někdo?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KOPRETKA: Mne medzitym ta alergia presla, bola som v piatok a uz som ok :) ale mozeme spolu.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Tak já mám tady report.
    Dnes jsem byla ve Stepu, za normálních okolností bych do sauny o víkendu nešla, ale ,,dnes jsem musela,,.od 10:30 na tři hodiny.. Lidu tam bylo skoro stejně jak tam bývá v pondělí... možná náhoda? nevím, je ale fakt, že když tam se synátorem jdu o víkendu do bazénu, tak ty skřínky jsou asi tak stejně obsazeny jako dnes..
    Každopádně, o víkendu jsou v bylinné sauně rituály.. a já to vždy chtěla zkusit a jsem ráda, že jsem měla tu možnost. a příště až zase syn bude knučet, že chce jít nahoru do saun, tak tam vlezu i o tom víkendu..
    MART1NKA: ještě jsou volné?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam