• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]

Správné saunování je věda

Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.

rozbalit záhlaví
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    A teď můj dotaz - někdo v Ústí na pokec dneska k Salymu?
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Když jsem byl malý - spíše mladší, zkrátka hormony mlátily co to šlo, měl jsem v sauně nechtěně erekci (živá vzpomínka, osazenstvo nebylo tehdá můj sexsymbol), nicméně situaci jsem překryl prostěradlem a poté, když už jsem tolik netrčel, jsem zmizel do studené. Z mého pohledu situace, která se fakt může přihodit komukoli nechtěně a lepší řešení mne doteď nenapadlo. Od té doby také mnoho vody uplynulo a střídáním teplot tohle stejně není na programu dne.
    Druhá část dotazu - bez brýlí jsem krtek, takže když si to bude někdo dělat škrabátkem a nebude u toho funět, tak to může klidně vedle mě a nepoznám to :D
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Když vidím plesnivé nehty/kůži u dost lidí v bazénu/sauně tak jsem ráda, že se ještě udržuje dekorum a sauneri všem kladou na srdce to podkládání. Taky nikdo nikoho nenutí si to prostěradlo do sauny vzít jen jedno.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ANIRYBAANIRAK: Neodfiltruje to vse, ale cast ano.

Taky ty dolary miri na to ze filtr funguje skvele, akorat se zanasi a tak ho musis furt menit, coz je nahovno pro komerecni provoz odsoleni. Tady proste hodis prosteradlo do pradelny. Nejvetsi problem odsolovani vody je "kam s tou tunou soli co v te morske vode je".
    ANIRYBAANIRAK
    ANIRYBAANIRAK --- ---
    ONDRA_99: Miliardy dolarů na odsolování mořské vody a ejhle, ono by místo filtrů pro reverzní osmózu stačilo prostěradlo ... Sorry, ale to je jednoduše kravina :-)
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    NAVARA: Já to mám spíš psychický. Raději si sednu po člověku, co je zpocenej ve spoďárech než bez nich ;)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NAVARA: Ono to primarne spis setri ty lavice. Prosteradlo udrzi sul a dalsi latky v sobe, takze se ti na drevo dostane voda co se hned odpari.

_ALEXA_: Tyjo koukam, ze sem ve Spotu uz dlouho nebyl. V Senohrabech to treba taky nevyzaduji. My teda porad jo a nevim ze by se to jakkoli chystalo zmenit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    _ALEXA_: Vždyť to prostěradlo je stejně po pár minutách stejně propocené durch, je to jen takové šidítko :)

Ostatně mapa pod prostěradlem člověka co se právě zvedl, je dostatečně viditelná
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    IF_: Třeba ve SPOTU podkládání prostěradly už nevyžadují. Na recepci mi vysvětlili, že dle nějakých průzkumů se ten pot v tom horku vypaří a není to nehygienické. Pořád spíš oceňuju, když se lidi podloží..

A co nedávám je tleskání lidí po rituálu, kdy ten pot lítá na všechny strany
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    JARMIK: to podkládání je základ. Jinak jestli půjdeš do větších saun a rovnou na rituál, tak se neboj během procesu (když to bude nesnesitelný) utéct. 😅

Jinak do pléna vím, že tu spíš chodíte do menších saun.....ale v Čestlicích je teď pondělní akce vstup na celý den za 640.

Pondělní restart v saunovém světě | Aquapalace Praha
    https://www.aquapalace.cz/produkty/detail/977604-pondelni-restart-v-saunovem-svete
    IF_
    IF_ --- ---
    JARMIK: V každé sauně to mají nějak sepsané plus je spoustu rad na netu. za mě je úplný základ podkládat zpocené tělo i nohy ručníkem či prostěradlem a sprchovat se před bazénkem.
    SITH
    SITH --- ---
    IF_: nebo paní co se tak masivně hladí po zpoceném těle, že ten pot cáká i na vedle sedící :))
    ACKO
    ACKO --- ---
    tak dneska se chystám do sauny, ale po přečteni toho tady se mi tam ani nechce :-), ale jdu tam, kde to znám, tak věřím, že to bude v pohodě
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    Prosba: nikdy jsem do sauny nechodil. Když to budu chtít zkusit, viděli jste někde přehledně sepsanou etiketu a hygienická pravidla, co bych si měl přečíst před první návštěvou?

Díky.
    IF_
    IF_ --- ---
    SICKBOY4000: Kartacovani je kapitola sama pro sebe. Kdyz to nekdo dela decentne tak ok, ale uz se mi parkrat stalo, ze to delal typek tak vehementne, ze to jaksi kazi dojem ze saunovani.
    IF_
    IF_ --- ---
    Ja teda k ankete dodam, ze jednou jsem zkousela zcela dobrovolne erotiku v privatni saune a malem jsem u toho chcipla, tez nedoporucuji :D
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---

Zažili jste někdy erotiku ve veřejný sauně?

30 hlasy od 28 respondentů

ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MAR_TINA: Kdyz se jenom osprchuji a jdou tak ne...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ONDRA_99: jsou dva lidi ve sprše problém?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam