RIDDIMSURFER: je to poměrně dost, myslím, že to asi není pro každého. Já jsem člověk, který chodí do sauny přes 15 let, a vydržím tam většinou déle než většina lidí i po rituálech (není žádné chvástání, jen fakt) Klasické rituály v sauna Spotu jsou na 15 minut max.
MUFLONEK: je skvělá, mám její rituály ráda a působí sympaticky :)
MART1NKA: budu ráda, příští je 20.1, ráda bych šla.
https://www.saunaspot.cz/udalost/herbal-vecer/ určitě půjdu.
Rituál na 90 minut je rozdělený na dvě části, v půlce ceremoniálu se jde ven, kde se člověk schladí, dělají se dechové cvičení - nesmí se pít ani se ochlazovat ve sprše či v bazénku, je důležité pracovat s vlastní termoregulací. Během rituálu nesmí přijít žádný nový člověk a ani ten, kdo z rituálu odešel se nevrací.
Je to velmi pozvolný, odpočinkový, klidný rituál, žádná velká dynamika, přesto to dá poněkud zabrat. Začíná se tím, že se sauna větrá, poměrně dlouho a i na začátku rituálu jsou dveře otevřené, saunér začíná s vykuřovadlem, pak přidával esenci z bergamotu a pomocí metliček "rozmělňuje" po místnosti. I během rituálu se občas větrá, používají se metličky, vějíře i větvičky z různých bylin a rostlin, esence i výluhy - Vašek přiléval rozmarýn (možná ještě s něčím) v druhé polovině rituálu, pak nějakou medovou esenci. Také mají v rozprašovači malinovou esenci, kterou v průběhu rituálu párkrát stříkají přímo na vás. Všechny vůně byly příjemné žádné agresivní nebo nepříjemné. Na konci rituálu člověka vymrskají dubovými nebo lípovými větvičkami, když chce - za mě super věc.
Po rituálu je mi teplo ještě dnes (jsem člověk, které mu je stále zima) cítím se velmi uvolněná, ale opravdu hluboce, mám pocit jako by to uvolnilo všechny mé ztuhlé svaly i fascie :) Přestaly mě bolet záda.
Kamarádka, která tam se mnou byla a nechodí pravidelně, tak se jí v půlce udělalo zle, pomohla coca cola nebo dopuručují vodu s curkem, to pomohlo, vrátila se zpět. Kamarád, který chodí pravidelně, tak ke konci musel odejít, protože už to na něj bylo moc, hodně se mu motala hlava, jeho partnerka tam byla po celou dobu a spokojená. :) Je to individuální jako všechno ostatní. Myslím, že je důležité před rituálem po celý den dostatečně pít. (to příště u sebe udělám). Dost lidí odešlo v průběhu rituálu, ale to je běžné a v pořádku. Myslím, že je na každém, aby zvážil co snese, vyzkoušet se to dá a odejít se dá vždycky :)
Snad jsem na nic nezapomněla :)