• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    SPIKE411: škoda, nemít tento týden děti, šla bych.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    À propos, nechcete dneska někdo do sauny?
    Ideálně Saunia Hostivař nebo Harfa od šesti, mám 1+1 vstup, tak se můžeme podělit. 🙃
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Od Arnolda k Jurkovičovi. Osiřelí saunaři z Brna vyhlíží novou potírnu v Žabovřeskách | Brno
    https://brno.rozhlas.cz/od-arnolda-k-jurkovicovi-osireli-saunari-z-brna-vyhlizi-novou-potirnu-v-9220858
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Daily Mail, aletakpročne...

    DR MICHAEL MOSLEY: The truth about what saunas do to your body... and why it might just save your life | Daily Mail Online
    https://www.dailymail.co.uk/health/article-13327335/DR-MICHAEL-MOSLEY-Sitting-naked-sauna-WONT-detox-body-make-50-cent-likely-die-heart-attack.html
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SICKBOY4000: Poláci, Italové, částečně Maďaři. Všichni v plavkách. O Amících ve smíšených saunách nemluvě, ti jsou schopní tam jít v džínách a farmářkách.
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    Minulý víkend pobyt v Polsku v hotelu a tu saunu tam fakt nechápu. Teplota a vlhkost ok, ale Poláci chodí do sauny v plavkách a pak zpocení po sauně ani nejdou do sprchy, ale přímo do bazénu plavat....omg.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ‘I call it sauna head – your ego disappears’: how the UK got hooked on heat | Health & wellbeing | The Guardian
    https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2022/jun/18/i-call-it-sauna-head-your-ego-disappears-how-the-uk-got-hooked-on-heat
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    MESKALITO: Nějak jsem opomněl zarezervovat naší saunu, tak jsme vyrazili na průzkum, musím říct že jsem byl příjemně překvapen až na teplý bazének bylo vše čisté příjemné a nebylo vůbec plno, návštěva večer od 19:30. 90 minut za 325 Kc. Jsou tam dvě sauny jedna podstatně větší cca 10-12 osob a druhá tak pro 4-6. Ve vetsi 92°+ v menší jen 80°. Jeste tam je nejaka mini privat pro 2 s vířivkou. Určitě můžu doporučit teplý bazének můžete nahradit ledovou sprchou.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Jinak já chodím už zase každý týden do Stepu, a chodím teda bud v po nebo úterý dopoledne(to tam bývá skoro prázdno). Dnes, kdyby tam na hotelu nebyli ubytovaní nějací Finové, tak jsem tam byla sama. V dámských šatnách při příchodu, bylo obsazeno jen 8 skříněk.
    MANDALA
    MANDALA --- ---
    THAIGRR: Moc díky!
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    MANDALA: Tady
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    THAIGRR: Avoid tady
    MANDALA
    MANDALA --- ---
    Zdravím, máte někdo zkušenost s finskou saunou na lodi Avoid v Praze na náplavce?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    R_U_SIRIOUS: v Praze nevím, ale kdyby někdy jela do Jáchymova, tam je ve veřejném bazénu Agricola bazének, do kterého se jde po několika širokých schodech.

    Stejně tak ve sv. Kateřině na vysočině.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    KALIBAN: Ok, díky, podívám se tam.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    R_U_SIRIOUS: napada me saunaspot kterej ma do sauny tri schudky,, pak tri k bazenku a do bazenku jsou schudky se zabradlim, zadnej zebrik....
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Nepotkali jste náhodou v Praze někde bezbariérovou saunu, přesněji alespoň nějaký pozvolný vstup do ochlazovacího bazénu?
    Mám kamarádku s dětskou mozkovou obrnou, není na vozíku, ale hůř se pohybuje. Má ráda saunu, ale skoro žádné příležitosti...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAR_TINA: Ok ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AXTHEB: jednou, stačilo :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAR_TINA: A co med a zviřátka? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam