TAPINA: tapi, mam trochu problem. pred mesiacom sa u mna vyskytlo asi 3 mesacne maciatko. ked som chcela zistit pohlavie, namiesto genitalii tam bola skareda zhnisana rana.
https://nyx.cz/files/000/029/2965498_bce5b5d30fd72c6024bf/original.jpg?name=IMG_20250513_194135.jpgokamzite sme sli na veterinu, na herniu to podla pohmaru vraj nevyzeralo, pichnute atb, rana vycistena, domov som dostala natiahnutu mast v striekacke, ktoru som aplikovala 2x denne po vydezinfikovani a meloxicam. po tyzdni kontrola, rana krasne vyhojena. macicka zacala byt odvaznejsia, uz predomnou nezdrhala, takze som ju mohla lepsie sledovat: na zachod chodila, na velku normalne, ale po curani sa mi zdalo, ze je kockolit nejaky zafarbeny od krvi. dala som biele stelivo a do pelieska take tie treningove podlozky pre stenata, a skutocne: krv v moci.
znovu veterina, ze asi zapal bol hlbsie, atb ucinne na zapal mocivych ciest, na doma zase meloxicam a atb v sirupe peroralne. maca uz osmelene tak, ze liezlo ku mne do postele, takze som zistila, ze je zrejme inkontinentne. ked spalo, malo mokre brucho, zostaval po nom mokry flak. na zachod normalne okrem toho chodilo. meloxicam v pohode, atb mi vzdy vypenilo, tak som sla zase na veterinu.
odbery krvi - vraj uplne v poriadku, sono: vraj malo prazdny mocak, ale bolo vidiet sediment, plus aj posva je zapalena. takze dalsie atb, depotne na 12 dni, pokracovat s meloxicamom a zase dezinfikovat zvonka genitalie a aplikovat mast.
v stredu mame ist na kontrolu. je to uz 9 dni, zmenu nevidim. stale krv v moci, stale samovolny unik mocu v spanku.
co by malo nasledovat, da sa takto povedat? na kontrole si dam vytlacit spravu, doteraz som ju nepytala, takze presne zistenia zo sona neviem, ani druh atb.
moze to trvat takto dlhsie, kym atb zaberu, alebo treba aj nejaku inu liecbu? ake vysetrenia by sa mali urobit? ako dlho sa vlastne moze davat ten meloxicam? maca s nim bolesti asi nema, navonok sa zda v pohode, zerie, pribera, je cule a hrave.