• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: Sono nebo rentgen a kontrastem, ještě líp. Každopádně asi teda v sedaci, takže je otázka, jestli už teď nebo ještě chvíli počkat. Ale klidně to už teď na nějakém vyšším typu pracoviště zkonzultuj
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: dik. no, ja som sa aj pytala, ci tam nie je nejaka, mozno aj vrodena, deformita, ale vraj to este nedokazu zistit. snad sa to trochu vyhojilo a vude uz vidiet viac. ale spytam sa, ci netreba ist na nejake lepsie sono. toto je nova klinika, ale spolupracuju s jednou vacsou, tak by nemal byt problem. dam v stredu vediet.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: Ahoj, no chtělo by to zjistit, jak vlastně ty genitálie po zhojení vypadají, jestli tam vůbec všechno vede kam má, nebo se tam vytvořila nějaká alternativní cesta. Ideálně sono na nějaké dobře vybavené klinice (bude to chtít velkou citlivost). Je možné, že to jen bude trvat dýl, než se tkáně zabíjí kompletně, ale taky je možné, že tam vznikla nějaká trvalá deformita
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: tapi, mam trochu problem. pred mesiacom sa u mna vyskytlo asi 3 mesacne maciatko. ked som chcela zistit pohlavie, namiesto genitalii tam bola skareda zhnisana rana. https://nyx.cz/files/000/029/2965498_bce5b5d30fd72c6024bf/original.jpg?name=IMG_20250513_194135.jpg

okamzite sme sli na veterinu, na herniu to podla pohmaru vraj nevyzeralo, pichnute atb, rana vycistena, domov som dostala natiahnutu mast v striekacke, ktoru som aplikovala 2x denne po vydezinfikovani a meloxicam. po tyzdni kontrola, rana krasne vyhojena. macicka zacala byt odvaznejsia, uz predomnou nezdrhala, takze som ju mohla lepsie sledovat: na zachod chodila, na velku normalne, ale po curani sa mi zdalo, ze je kockolit nejaky zafarbeny od krvi. dala som biele stelivo a do pelieska take tie treningove podlozky pre stenata, a skutocne: krv v moci.

znovu veterina, ze asi zapal bol hlbsie, atb ucinne na zapal mocivych ciest, na doma zase meloxicam a atb v sirupe peroralne. maca uz osmelene tak, ze liezlo ku mne do postele, takze som zistila, ze je zrejme inkontinentne. ked spalo, malo mokre brucho, zostaval po nom mokry flak. na zachod normalne okrem toho chodilo. meloxicam v pohode, atb mi vzdy vypenilo, tak som sla zase na veterinu.

odbery krvi - vraj uplne v poriadku, sono: vraj malo prazdny mocak, ale bolo vidiet sediment, plus aj posva je zapalena. takze dalsie atb, depotne na 12 dni, pokracovat s meloxicamom a zase dezinfikovat zvonka genitalie a aplikovat mast.

v stredu mame ist na kontrolu. je to uz 9 dni, zmenu nevidim. stale krv v moci, stale samovolny unik mocu v spanku.

co by malo nasledovat, da sa takto povedat? na kontrole si dam vytlacit spravu, doteraz som ju nepytala, takze presne zistenia zo sona neviem, ani druh atb.

moze to trvat takto dlhsie, kym atb zaberu, alebo treba aj nejaku inu liecbu? ake vysetrenia by sa mali urobit? ako dlho sa vlastne moze davat ten meloxicam? maca s nim bolesti asi nema, navonok sa zda v pohode, zerie, pribera, je cule a hrave.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    TAPINA: Kamarádčin syn už s ním vyrazil na veterinu kde mají otevřeno od 11:00, snad to bude dobré. Kamarádka má dost starost.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SLAVIDAN: Jet na nějakou veterinu, kde jsou už teď, že jo, když je podezření na otravu.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    Moje kamarádka má malého psa, je mu sedm měsíců.

Její osoba blízka(ne já) co je u ní návštěvě ho venčila včera a nechala ho sníst maso pohozené před domem. Mohlo to být zkažené maso od narušených sousedů z vyššího patra, kteří čas od času vyhazují prošlé potraviny z okna, nebo otrávená návnada od traviče. Kamarádka na to přišla až během noci na dnešek, kdy pejsek začal kňučet a následně zvracet (osoba blízká věděla, že pejsek nesmí nic takového žrát, bylo jí to ale jedno a nic neřekla). Pejsek zvrací pořád, do oranžova je to co z něj vychází, nežere, kamarádka má o něj dost velkou starost a na veteríně jsou až odpoledne.

Mohli byste poradit?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VELCORO: šla bych k veterináři, nechala udělat krve atd.
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Mam kocku, 14 let a posledni tyden se ji delaj primo dready na zadech a ma spoustu lupu. Nekoupu ji, ale skoro neprede, coz je neobvykle. Ostrihal jsem ji ty chuchvalce a vykartacoval a ted se schovava a vubec se uz nemazli + mnouka vic, nez je obvykle. Zere normalne, i toaletu ma beznou.

Mate zkusenosti?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OCTOPUSS: Teď nevím z hlavy úplně přesně, ale Bravecto pro kočky mám nějak do tisícovky. Majitelům více koček střední velikosti dělím pro dvě velkou pipetu a pak to vychází úplně za hubičku, jako třeba stovka na měsíc na kočku v reálné době účinnosti.Ale musí se to rozdělit v ordinaci, není to úplně snadné, a ideálně použít hned ten den.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    TAPINA: Ok.
    A kolik by to teda mělo stát, aspoň zhruba? Naši veterináři mají totiž pěkně napálený ceny, jak za nimi jezdí i pražáci.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OCTOPUSS: Tak v lékárně a ve zverimexu ti prodají i deset pipet za půlku ceny,Ke fungovat nebude žádná, zaplatíš desetkrát půlku a pak si stejně přijdeš pro ten Stronghold nebo Bravecto. Takových lidí už bylo, co "ušetřili".
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    OCTOPUSS: neda. A ano leciva jsou draha.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Kde bych sehnal co nejlevněji pipetu na svrab pro kočku? Samozřejmě nějakou, která funguje.
    Teda pokud se dá koupit jinde než u veterináře, kde mi přijde, že jsou ceny brutálně napálený.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Pořád Bravecto, jako už tak deset let :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Jaká je teď aktuálně situace ohledně přípravků proti vnějším parazitům pro kočky co chodí ven? Několik let jsme používali obojek Beaphar DIAZ, který se ale zřejmě v kočičí variantě přestal dělat, tím pádem zůstává Foresto. Je nějaký posun mezi pipetami/tabletami? Jde mi o ochranu před klíšťaty a blechami.
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    ANABEL_LEE: Ano je to dvousečné.
    Chtel jsem poukazat na to že rizika jsou na obou stranach. A hlavně na to že argumnet "každy pes, který není chovný, má byt vykastrovan" je naprosto mimo.
    Že kastrovaní fen s psů neni univerzálním řešením. Spíš možná naopak - zadělávání si na problemy v budoucnu.
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Jak to prislo, tak to, zda se, taky odeslo. Od myho posledniho prispevku tady se to stalo jen jednou, dva dny na to a od ty doby nic. Pristi tyden ji vezmu na tu Librellu a budu doufat, ze si tim starim bude i nadale proplouvat co nejlip.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Ahoj, měli byste prosím tip na onkologa na Praze 9? fena 5 let, majitelé ve věku, kdy už je problém dojíždět někam dál...
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    Zajimal by mne názor co na klouby u velkého psa (50kg). Preventivně...
    Irish cal
    Geloren
    Alavis

Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam