• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    _SRANDA_: To ne, ale je to dostatečný vzorek populace pro odůvodněné tvrzení, že mužská obřízka nepřináší žádné zdravotní problémy (naopak spíš výhody), zatímco ženská přináší. U u kastrace psů je taktéž vidět na dostatečném vzorku populace, že je to spíš benefit než problém.
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    CAMELLA: "A v Izrali je 80% mužu s obřízkou"... A v Africe "stejně" tolik žen .... je to argument pro obřízku?
    Stejně jsem se ale ptal na něco jiného.
    A zdroj jste stále neuvedla, jen JBP (Jedna Babka Povidala)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: a opravdu je to tak, že se pak lidi z usa u nás diví, že vidí venku psí “koule”, že na ten pohled nejsou vůbec zvyklí. Krom chovných psů jsou nekastrovaní tak akorát psi různých sociálně slabších lidí a tak.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    _SRANDA_: třeba v USA je 80% psů/fen kastrovaných.
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    TAPINA: Oni možná ano, ale ostatní psy/feny neví co jsou zač. Neni to pes, neni to fena ...
    "v zahraničí kromě uchovněných jedinců nepotkáš psa, který by nebyl kastrovaný." A to je prosim vas odkud? S tímhle tvrzením/informací jsem se nikde nesetkal. Děkuji
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    LAETATIO: třeba u BO v CZ smí pes se zálomkem normálně do chovu, jenom se hlídá, aby se kvůli následnym deformacim nekryli dva jedinci se zálomky.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CATSIAM: že se to řešilo u siamek jsem si vzpomněla (ale nic bližšího), ale o psech jsem nevěděla vůbec nic a nikdy jsem se s tím nesetkala...
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    LAETATIO: :( Vím, že se to řešilo kdysi u nějakých plemen koček (tuším u siamských). Ten zálomek může být jen na tom ocásku a "neškodný", ale může být i jinde na páteři nějaká deformace a nemusí to být na první pohled poznat. Pak třeba to zvíře může mít chronické bolesti a/nebo akutní bolesti třeba při nějakém pohybu či při pohlazení a zvíře může působit, že je bez příčiny nervózní, lenivý nebo i bojácný či agresivní.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: díky. Má to vrozené, prý to má 5 štěňat z vrhu ...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Záleží jestli je to vrozená vada nebo poúrazový stav. Vrozené zálomky většinou žádné problémy nedělají, ono se to vyřazuje z chovu hlavně kvůli tomu, že může podobná deformita být i na jiné části páteře, kde by to vadilo víc.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    co všechno s sebou může nést zálomek na ocase? Přišlo mi takové štěndona kurz a má ten ocas deformovaný i relativně vysoko (tak 4. ocasní obratel bych tipla). Tak jestli mám něco víc sledovat a při nějakých symptomech poslat majitele na větší vyšetření...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HEJSEK23: Vis, me ani tak nezajimalo od koho, spis mi slo o to “za co”. Psa resime pul roku plus a rad bych vedel co podle nekterych delame spatne a co udelat lepe.
    Ocenuji ze se mi ten clovek ozval do posty a uvedl svuj nazor ktery se imho zaklada na neinformovanosti ohledne toho jak probihalo vysetreni, jake informace mel doktor pred zhodnocenim k dispozici atd.

    Nesrovnavej me s gembicem, dik
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CAMELLA: Popravde tohle konkretne si uz nepamatuju, predpokladam ze ano. Jednu dobu mel i spadle vicko (zadne jine sloucene pproblemy) kdy se spekulovalo mozne prodelane prihode. Muzu se na to zeptat az budem za deset dni na kontrole. Diky
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    REDSNAKE: nebuď gembic, když chceš vědět kdo tě dislajkuje, tak si zaplať prémiovku
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    REDSNAKE: hele možná debilita, ale nemůže mít vysoký tlak? Kontroloval to někdo? I u lidí jsou případy noční hypertenze, která se pak může projevovat jako bolest hlavy/bolest očí/hučení v uších atd. Plus samozřejmě by třeba mohl být už po nějaké menší příhodě, která by pak mohla způsobit další zhoršení problémů…
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    REDSNAKE: +jak pise mathea, jestli to nezabere, tak i euthanasie neni spatnym resenim
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    REDSNAKE: imho i "oblbovak" ma smyl. Zkrati zivot? Nejspis jo. Zvysi kvalitu zbytku zivota? Jiste. A gabapentin neni drahej lek.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    REDSNAKE: ja ti to aspon dorovnala plusem. Myslim, ze nechat svyho psa 14+ dustojne odejit, kdyz mu evidentne neni dlouhodobe dobre, je naprosto relevantni moznost, pokud nezabere chemka a stav se nezlepsi. Drzte se, neni to vubec jednoduchy rozhodovani.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: můžu poprosit o vysvětlení za co jsem dostal od koho mínus? Vážně mě to zajímá. Díky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    _SRANDA_: Kastráti interagují s jinými psy úplně normálně, akorát každého neprudí tím, že chtějí naskakovat :o) Leckde v zahraničí kromě uchovněných jedinců nepotkáš psa, který by nebyl kastrovaný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam