• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Hele, tohle kdo nezažil, nepochopí :o) Je to problém i jenom vzít do ruky. Tohle je důvod, proč je kastrace feny třikrát dražší, než kastrace kočky. Je to DĚSNÁ práce.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: A stává se to s tím nechaným kusem vaječníku tak často, že půlka veterinářů je slepých a půlka je dementních, zřejmě. Vaječník má kolem sebe tukovou bursu, nepřehledný cucek, který se vyndá celý a až venku se potom zkoumá, jestli se vaječník jeví celistvě, protože rozvrtávat to uvnitř břicha, kam pořádně nevidíš, je nereálné.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Ja kdyz s trebicskym machrem mluvila ten minulej tyden po telefonu, tak znel dost arogantne, nekolikrat mi zopakoval, ze to nebylo jejich pochybeni, ze ten vajecnik nevyskrabli celej, ze kdyz prijedeme, tak ze nam teda udelaj dalsi operaci a pokusej se ho najit (ja si predstavila, jak se ho budou POKOUSET najit a malem jsem omdlela), ze jako to problem neni. Normalka prece, bezna operace totok. Ja uz k nim nepujdu ani pro injekci vztekliny, natoz abych do nekteryho psa nechala jima rezat.
    Ja asi do jara vychladnu, kor kdyz bude Cookie zdrava a vesela a v poradku (JAKOZE URCITE BUDE!!!!), takze jim tam zadnou scenu neprijdu udelat, ale souhlasim, ze by to mohli vedet, aspon by jim MOZNA trochu spadnul hrebinek. A mozna taky ne.
    Jsem rada, ze to nechame udelat nekde, kde aspon pocitaj s tim, ze to bude slozitej zakrok. Faktura pujde rovnou na pojistovnu, takze primo nic platit nebudeme, budeme pak s napetim ocekavat, jakej ucet posle pojistovna nam....
    Ja verim, ze v CR by to udelali taky kvalitne, ale nez bychom se tam dostali, navic v Praze nemame kde bejt, k tomu mame auto na rozsypanim, takze buhvi, jestli bychom do CR vubec dojeli...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Viděla bych rozdíl v tom, jestli tam bude půlka vaječníku, nebo i celej, nebo jestli tam bude mikroskopický zbytek někde v tuku. To si počkáme na výsledek reoperace.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: No to zase odborná chyba to nebyla, nechat tam dělohu. Je to druhá lege artis varianta. A řešit s veterinářem nějaký další účet je úplně mimo mísu. Jeho problém skutečně není, že si nechali udělat reoperaci v zahraničí, kde se platí desetkrát víc, než v ČR.
    GIO
    GIO --- ---
    ja bych teda jeste resila ripadny ucet 2000 euro s mistnim veterinarem,a t aspon vi, ze jeho operace nedopadla nejlip...protoze to mi prijde docela darda, naic kdyby vzal rovnou delohu, coz je dneska bezna praxe(psala jsem o tom bakalarku a mam trochu povedomi o plosnosti jednotlivych zakroku..) tak by bylo taky spis o problem min.. ten zbytek vajecniku je voser, ale nechat tam delohu imho byla chyba. minimalne mel informovat predem, co bude delat.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: aha, díky za osvětlení .. :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: No jo, jenže ona "oficiálně" vaječníky nemá, takže jestli je tam nějaký pozůstatek, tak to nebude to, co je napojené na dělohu, ale někde vzadu. A velké vaječníkové cévy už taky budou přerušené. Může být víc překrvené děloha, ale toho už bych se nebála, ta se dá pěkně přehlédně vytáhnout ven a precizně podvázat. Riziko krvácení je u těch vaječníků, protože to je taková práce na lodi v láhvi, kolikrát to nejde pořádně vytáhnout z břicha ven a prohlédnout.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LOVETHIEF: to mě nenapadlo (s lepší dohledatelností) měla jsem za to, že u psů/koček/lidí .. savců? jsou vaječníky spojené s dělohou .. čili když budou vyndavat dělohu (ke které je připojen vaječník) co pak kde chtějí hledat .. ale jak říkáš doktor taky nejsem a věřím, že to nejspíš bude tisíckrát složitější, než si to představuju já :-) tak ať to dobře dopadne
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    jenze ono taky vzhledem k tomu, ze ted "hara" fakt minimalne uz tak dva mesice, tak by se taky mohlo s operaci cekat a cekat... az by se objevily nadory. Treba. ja fakt nevim.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TEEAK: a vis, ze me to taky napadlo? Jako budu verit, ze jsou to fakt takovy kapacity, za ktery se vydavaj, takze vedi, co delaj. Uklidnuju se tim, ze treba se do toho poustej ted proto, ze ten malej kousek vajecniku je diky tomu, ze ted je cinnej, lip dohledatelnej.... ale nevim, nejsem doktor.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LOVETHIEF: hele není to u psů podobně jako s kočkama? tj: kastrace v době hárání/mrouskání zvyšuje riziko operace? (kvůli většímu prokrvení orgánů .. ztráta krve, složitější zákrok) nebylo by tedy lepší počkat až dohárá a pak jí objednat na reoperaci? .. nechci nijak strašit, ptám se asi spíš TAPINY nebo GIO .. jen mě to zarazilo
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    tak uz to nema cenu resit a pocitat, pritel to vzal do svych rukou a nez jsem se s psiskama vratila z prochazky, tak ty specialistce volal a rovnou ji objednal. NA TENTO PATEK! Asi jako dobry, cim driv, tim lip, ale stejne jsem se chtela na tu operaci nejak psychicky pripravit, dobredu poklidit na svatky celej barak, a tak dale a tak dale... no nic.
    Drzte palce, holcicce moji :'(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Když půjdeš tady na lepší kliniku, tak to bude nejspíš dělat specialista taky, akorát to bude stát míň, protože jsou tady prostě globálně jiné ceny. Protože ačkoli to z diskuzí mezi chovateli tak nevypadá, veterinární péče u nás je pořád mnohem levnější, než jinde v Evropě, a to i po přepočtu na kupní sílu :o)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    MATHEA: ja si to myslim taky. Sice holky mame pojisteny, ale pojistovna kastrace nekreje ani castecne a tak si myslim, ze reoperaci zpackany kastrace krejt nebude ani z casti taky.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LOVETHIEF: no, paradoxne vas vyjde levnejsi, kdyz pojedete do CR, ne? Navic vas tady doporucenej vet nebude nejspis drbat na prachach. Ale to je muj nazor, 40 euro za to, cos popsala, je moc velkej hardcore. Nevim, jak moc komplikovany muze bejt najit zbytek vajecniku, imho asi dost, ale ne za 2000 ecek.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    LOVETHIEF: takze jsme byli na veterine tady v Rijswijk v NL
    v podstate s ni jeste nic nedelali, jenom ji gazou prejeli pres pipku, kde pak bylo trochu krve, takze fakt hara
    vzali si za tohle 40 euro a poslali nas dom, ze nam zavolaj
    No a ted volali, ze to je na specialistu a ze s ni mame jet na kliniku do Amstru. Ze ji udelaj tam ruzny vysetreni a pak ze operace bude stat 2000 euro, najdou ji ten vajecnik a vezmou ji i delohu.

    Takze se ptam. Je vazne takovahle operace takhle moc komplikovana, ze je potreba jenom nejakej specialista???? Nemame s ni radsi jet do CR, tam jet na kteroukoliv dobrou kliniku (kterou byste mi prosim poradili) a nechat to udelat tam?
    Co byste udelali na mym miste? :-(
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Může se u diabetické kočky projevit hypoglykémie zmateným chováním a jakoby vygumovanou pamětí? Když měl kocour někdy hypoglykémii, tak spíš ležel jak kus hadru. Před nějakou dobou se jednou v noci choval jako v cizím prostředí (ale nebál se), nikoho a nic nepoznával, na jméno nereagoval, na nic známého nereagoval, měl doširoka rozevřené zorničky a jen se motal přičaple po bytě a všechno značkoval tlamou. Bylo to akorát v době, kdy měl mít nejnižší hladinu glukózy v krvi. Glukometr ale ukázal 4,5 mmol, což by mělo být v pohodě. Do rána byl v pořádku a už je zase dobrej. Jen by mě zajímalo, zda tyto projevy taky můžou mít spojitost s cukrovkou nebo se může jednat o další jiný problém. Takovéto chování jsem totiž zažila u psa, když měla v jeden den po sobě 2 hodně silné záchvaty epilepsie. Taky se jí úplně vymazala paměť, i když to trvalo dýl, asi 24 hodin. Kocourovi je 14,5 a je už 15 měsíců na inzulinu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Jsou, ale asi ne tolik krvený, co já vím. Jak říkám, ortopedii nedělám, ale co jsem se učila na státnice, tak se to nikde neřešilo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Nikdy jsem neslyšela o masivním krvácení z kostí u zvířete. Naopak jsem viděla psa, kterého přivedli s tím, že už týden nedošlapuje na nohu, a měl stehenní kost na 4 kusy, a o kočce, která pár týdnů polehává, a která měla na kusy pánev. Ono to u nich funguje prostě jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam