• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADITU: Aha, já četla 4 kg, 14 let, pardon :D
    ADITU
    ADITU --- ---
    TAPINA: 4 roky přece neni moc...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XIFF: No, mám, doma pereme potah pelechu co chvíli. Nenapadlo mě inkontinenci u takhle starého psa považovat za neobvyklou věc :o) Jestli je všechno v pořádku, tak je to prostě slabost svěrače způsobená věkem.
    XIFF
    XIFF --- ---
    A já jdu taky s dotazem, cca před dvěma měsíci se našemu psovi (4 roky, 14kg) stala poprvé nehoda ve spánku, prostě spal a když se z místa zvednul byla pod ním malinká loužička, nevypadalo to na celý obsah močového měchýře, jen takové učůrnutí, no přešli sme to stím, že se mu zdálo o patníku.. pak se to stalo ještě tak dvakrát a zas nic.. minulý týden se to však stalo už dva dny po sobě a tak jsme vzali psa a cestou na veterinu nachytali moč do skleničky (což bylo obtížnější než jsme si původně mysleli :)) Pan doktor udělal test papírkem, pak změřil hustotu a nakonec i sedimentaci a vyšlo z toho jen to, že moč má na vrchní hranici hustoty, ale stále v normě, jinak tam vůbec nic nenašel, ještě zkontroloval prostatu, ale ta je prý také v pořádku, že prý to klidně může být háravkama.. včera(dva dny po veterině) se mu to stalo opět a tak mi to nedá se nezeptat, nemáte stím někdo zkušenost?
    MASOO
    MASOO --- ---
    TAPINA: udelam dnes;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MASOO: A nemůžeš nejlíp vyfotit, jak to vypadá teď?
    MASOO
    MASOO --- ---
    Moje fena belgickeho ovcaka pravdepodobne krizenyho s nemeckym, si min tyden narizla toto

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/44/Dog_anatomy.jpg/400px-Dog_anatomy.jpg
    na obrazku 26
    a nebo
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8d/Paw_and_pads.jpg/220px-Paw_and_pads.jpg
    na tomhle je to E

nejdriv jsem ji to jen vydezinfikovala a zavazala, dva dny, pak jsem to nechala i pres noc dychat a aby si to mohla olizat, ted se to konecne zahojilo, aby tam bylo neco videt, takze kdyz jsem to prozkooumala detailne, tak jsem zjistila, ze to ma rozrizle tak do pulky - tri ctvrtin, takze mi doslo, ze to asi jen tak nesroste... strasili me tim, ze se to bude muset odstranit, ale doslo k zamene s pasparkem (volala jsem na veterinu, nechtela jsem tam hned bezet, protoze do toho mela ted nejhorsi haraci dny)
    Ale tohle se nejspis neodstranuje ne?
    Takze me zajima, jak s tim co nejlip zachazet, at se to zahoji.
    Diky moc
    GIO
    GIO --- ---
    bobes..
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    tak nejspis zapasime s (cituji) reflexni dyssynergie / obrnou mocoveho mechyre. je i mozna neurologicka souvislost s tou kylou co ma. takze se nejspis te operaci na stary kolena nevyhneme.

mate nejake reference na Dr. Velebneho? jdeme k nemu ve ctvrtek na konzultaci.
    GIO
    GIO --- ---
    Tak fér treba jen prostydl. Ten nas dědek je bez nálady, plouzi se a boli ho hnatky asi , tak jede taky na revizi pozítří ...ale žere az moc 35 kg teda nemá ))
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    GIO: krev dobra, zitra urolog a sono pro sichr. vypada lip :)
    GIO
    GIO --- ---
    Drzim palec at je Pedrasek jen nastydly
    GIO
    GIO --- ---
    Ajaj ...tak abbu taky vypada, ze uz ho taky dohani vek. Chystame se k doktorovi v tydnu ... Brachove nam starnou vid ...
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    jedem radsi na AAVET...
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Potrebuju poradit. Muj krizenec, skoro 10 let, 35kg, od ctvrtka neji, porad lemta vodu, chce se mu porad curat - zveda nohu, ikdyz uz nema co. Je takovy zarazeny a bez energie. Rikam si, ze to bude nejspis nejaka forma nachlazeni (?) Nemuze to byt zacatek neceho zavaznejsiho (ledviny?)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: Časté to je, normální to není. Je to projev zanedbané parodontózy, které zřejmě předcházel zubní kámen. Čištění a doplňky můžou zachránit ty zuby, které se ještě nekývou, ty, které už jsou na pochodu, jsou zpravidla ztraceny.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Ahoj,je normalni aby psu vekem zacly padat zuby? Nebo v jakem veku cca? Pomuze cisteni u veterinare, ci nejake doplnky?diky
    GIO
    GIO --- ---
    a ten system zradla jen jako formy odmeny se mi osobne teda nezda vubec optimalni... ja psa nepovazuji za cvicenou opici, co by si mel kazdou granuli zaslouzit nejakym dobrym skutkem ci presnym plnenim pozadavku.

GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: no, na tohle se nazory dost ruzni a obecne plati, ze jakemukoliv psovi je prijemnejsi na zazivani rozlozit denni davku potrav na nekolik ..
    ANABEL_LEE: to je ale neco jineho, ubrat pulku denni davky, nebo krmit stejnou jednou denne.

resi se to spis zmenou granuli(pokud lila teda zere grnaule) na nejakou odtucnovaci verzi, ale nas pes treba tema light granulema nikdy neni nadseny takze snizujeme mnozstvi.. ale frekvenci davek ma porad vyssi nez jednu, je to lepsi v mnoha smerech..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam