• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Je.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ty věci, co mají všechny složky pohromadě, jsou složením prakticky stejné a pak se můžete rozhodovat, jestli chcete prášek, tablety, sirup nebo žvýkačky. A nebo vybírat podle složení podle aktuálních potřeb. Mně tadyto vzájemné internetové doporučování přijde jako esence Dr. Googla v praxi, protože pacientům doporučím každému něco trošku jiného podle věku, stavu a problému a ne to, co zabralo sousedce :o)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Apto-Flex?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    OPI: me doporucili bud Geloren pro psy nebo Artivit.
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: ano vím že si v jiném auditku doporučovala Alavis 5 nebo Aptoflex když už..já jen že tohle má v nabídce můj dodavatel masa...každopádně díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Samotný kolagen je celkem k ničemu. Alavisů je asi patnáct druhů, z toho deset na klouby a pět na úplně jiné věci, takže ohledně toho nejde dost dobře říct, jestli je Alavis lepší. Některý ano.
    OPI
    OPI --- ---
    chtěla bych jako prevenci zařadit něco na klouby..
    je prosím tohle k něčemu nebo mám koupit raději Alavis? děkuji za radu..

LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: Pro me byl srozumitelnejsi ten vypis immunovetu, ty vitaminy a aminokyseliny mi trochu neco rikaji, ale co obsahuje extrakt z psenicnych klicku nemam tuseni. No dobra, objednala jsem tedy baleni noveho, a uvidime. Kazdopadne diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Ještě delší verze z PC: Dostaly se ke mně nějaké zákulisní informace o tom, že měli problém s prodloužením registrace kvůli tajnůstkářství v zápisu složení, takže myslím, že měnili formu zápisu, možná tam proběhly nějaké dílčí změny ve složení, ale v zásadě to bude totéž a fungovat to snad bude taky pořád stejně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Já mám za to, že je to totéž, nebo téměř totéž.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA můžu otázku?
    Koukala jsem, že přestávají prodávat Immunovet a nahrazují ho něčím, co se jmenuje Immunergen.

Ale složení:
    Immunovet:
    Vitaminy A, B1, D, E, beta-karoten, niacin, makro a mikro prvky - mj. Ca, Na, K, Mn, Mg, S, Fe, Zn, Se, esenciální aminokyseliny mj. lysin, metionin, obsah bílkovin 16,8%, tuky 3,7%.

Immunergen:
    Extrakt z pšeničných klíčků, fermentované pivovarské kvasnice, spirulina.

Tak to asi není jen o změně názvu, že? :/
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Ještě někdo názor? :)
    Jako když si hledám informace, tak mi pořád dokola vychází, že to je správný rozhodnutí. Jen teda mám strach, aby se to neposralo, jako narkoza myslím.. že se třeba z narkozy neprobudí..

Má ted takový různý problémy, se mnou v těhotenství ztloustla (už jsem nastolila dietu a jen, co se malá narodí, začneme zase hrozně moc procházkovat a bude dost pohybu), zadýchává se i dnes, kdy pršelo a nebylo vedro, tak po pár krocích začala být zadýchaná no a do toho ty tlapky přední - pravděpodobně začínající artroza v rameni, což se pochopitelně zhoršilo s tou nadváhou.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SIMCIIQ: taky bych ji nechala vykastrovat. Slusna klinika udela predoperacni vysetreni krve a tak, jestli nema zadny problemy jiny, go for it. Ac to zni zvlastne, kdyz koukam na svuj posledni dotaz sem. :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIMCIIQ: Taky by mohla pak zároveň s tebou začít laktovat :o) Já jsem pro kastraci, na mléčnou žlázu už to vliv mít nebude (ve smyslu že má-li se nádor udělat, udělá se, může ale bez vlivu hárání růst pomaleji). I tak je lepší kastrovat v šesti zdravou fenu, než v deseti nemocnou.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIMCIIQ: Určitě to je prevence zánětu dělohy, protože když dělohu nemá, nemá ji co hnisat :)
    Druhá věc samozřejmě je, ze z hlediska prevence nádoru na mléčné zlaze už je to jedno, protože na to už je moc stará a proběhlo moc cyklu. Nicméně já osobně bych čubu na prázdno harat nenechala, buď kastrace nebo chovná fena s PP co ma pravidelně stenata.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Reším teď dilema s Májou. Měla by někdy kolem termínu porodu začít hárat (samo u psa to nikdy nevíš přesně, může třeba začít až v červenci). Každopádně řeším, jestli ji nenechat vykastrovat. Je jí 6 let, štěnata už mít nikdy nebude. Na podzim ji bude 7 let. Kdyby mi začala hárat těsně po porodu, tak si nejsem jistá, jak bych to tu udržovala s novorozencem a do toho krvává Mary. Vložky si na noc strhává, takže její gauč je smradlavej a at tu uklízím denně jak chci, tak ty kapky krve jsou prostě na zemi a vytírat můžu denně. Nechci se s miminem stresovat, že nestíhám denně vytírat. Chci se věnovat miminu a ne řešit do toho ještě problémy se psem. To je jedna věc no a druhá věc je, že je to preventivní do budoucna. Já teda moc informací o kastraci nemám, tak když mě poučíte, nebudu se zlobit. Funguje to jako prevence proti problémům s dělohou ve stáří, že?
    Myslíte, že to je správný krok a nebo byste do toho nešly? Mám o ní pochopitelně strach.. na druhou stranu, kdyby to mělo být jen pro moje pohodlí, tak se na to vykašlu, pokud tam hrajou roli i jiné faktory, tak proč ne..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    FIFAJZ: Třeba si tam mohla něco zanést jazykem při čištění...těžko říct, taky když se to stane ženský tak to taky nemusí mit nějakou jasnou příčinu :)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Prijela jsem vecer s cubou, 9 let, z veteriny, mela osklivej vytok 3 mesice po harani. Sono cisty, cytolka taky, takze zaplatbuh jen vaginitida. Atb nasazeny. Zajimalo by me, kde k tomu mohla prijit?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Slyší dobře?
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    VERCA_ZABA: může. Když je terapeut debil. A už takové případy byly. Ale u zvířete, které nemá potíže, kde se dornovka dělá preventivně, by to mělo být bezpečné. Pokud se ale jde na dornovku s tím, že pes má nějaké potíže, tak terapeut obvykle bez RTG na psa ani nesáhne. Jinak srůsty má snad skoro každý starší pes a jsou některé indikace, jak to vyčíst i bez RTG, spondylotici mají trochu jiný pohyb, v agility je typickým projevem nechuť jít do slalomu a obecně točit, sedávají často na zadku s vyhozenýma nohama bokem, hrbí se atd. Ale to všechno je jen nápověda, že tam asi nějaká spondylka bude a není to poznat u každého psa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam