• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: jemu by to přes krk být mělo. Na to jak je malý, je překvapivě těžký - vyadá to, že je z ryzího zlata, ale pravděpodobnějc za to může to, že je to hromádka svalů bez gramu tuku :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: U obojku záleží nejen na váze, ale i na šířce krku, ten malý je taky příslušně krátký (a myšlený spíš na kočky a opravdu malé psy). Většinou je to tak, že zvířeti těsně pod (natož pak nad) váhovým limitem už ty přípravky nemusí fungovat dostatečn nebo dost dlouho. Výjimkou je Bravecto, tam je to naopak - zvíře na začátku váhového intervalu má účinnost o dost delší, zvíře na konci ji má akorát tak tu udávanou dobu.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    když už jsme u těch obojků - myslíte, že je tam nějaká vůle v tom hmotnostním limitu? Foresto je do 8 a nad 8 kg - náš zmeteček má cca 8,4 kg a radši bych tu stovku rozdílu dala za pamlsky nebo tréninky než za obojek, pokud by to na něj fungovalo stejně :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    LAETATIO: děkuji
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    SAGEMA: Foresto
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    SAGEMA: pro pejska
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    mohli byste mi, prosím, doporučit dobrý obojek proti klíšťatům a blechám?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: Však alergeny jsou i doma. Někdy stačí vyměnit prací prášek nebo značku granulí, případně venku ted vše kvete...
    ISCH
    ISCH --- ---
    MONROE: Ta ve mne prave vyvolala pocit "nechame ho osudu" :)MONROE:
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: tak to jeď určitě k veterináři, nicméně spíš tohle dělá nějaká alergie než svrab. Každopádně mu musí být hrozně chudákovi
    ISCH
    ISCH --- ---
    MONROE: Veterinar?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: Je ušní svrab a kožní svrab, každy má jiného původce a u koček je obvyklý ten ušní. A teplotu poznáš když ji zmeris teplomerem v zadečku. Jinak samozřejmě můžeš pozorovat únavu a nechutenství, ale podle babskych rad typu sahni na čumák se neřiď
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Dotaz Maja jde na kastraci. Chtela jsem udelat krev a vet zaskrtl predoperacni vystreni na zadance do labvetu v holesovicich. Nicmene to pry neni nic konkretniho a muze to stat od 500 do 1500. Me by zajimalo, jestli tu nekdo nevite, nemate zkusenost, jestli ty nejdrazsi jsou podobny jako nejaky starecky testy. Nevite nekdo? Diky
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    LAETATIO: No Eriku mu nedoporučilo víc lidí
    A Svobodník - sakra, tam jsem s kočkama kdysi chodila, když jsem vedle bydlela :)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    DZIMI: okolo Palmovky ať hlavně nechodí do Eriky!
    My z obou míst jezdíme ke Svobodníkovi - konrétně právě k němu, případně i k dlším doktorům u něj, jen s paní doktorkou jsem si víc než nesedla a vyhýbám se jí (a co jsou koukala, nejsem sama)
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    Ahoj, prosím o doporučení veteriny pro kočky v okolí Palmovky pro kámoše a okolí metra Hloubětín pro mne. Předem díky za tipy.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    CAMELLA: děkuju za radu :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PEPSSI: Zanet dasni, dost casto tam byvaji zbytky korenu zubu - nech ji i mimo jine udelat poradny zubni rtg, at je videt, jestli tam neco neni. Cast kocek to má autoimunitně zpusobené
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    A dneska jsem kočce v tlamce objevila zdruřelou zadní čast dásně a kolem byl žlutavý hlen.
    V úterý jdu samozřejmě na veterinu, ale tušíte předběžně co to může být?
    Kočka je mazlivá, aktivní, žere normálně, ale samozřejmě, když jsem jí do té pusy hrabala ted, tak jí to evidentně bolí na dotek

TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: U 18leté kočky je s podivem, že má ještě nějaké ledviny. Je stará, orgány začínají nezvládat a u koček jsou to tradičně jako první ledviny, neřekla bych, že to způsobila změna krmení nebo cokoliv, je to nejspíš čistě věkem. I s takovýma hodnotama může žít další dva roky, pokud se to nebude výrazně horšit, ale už nejspíš na ledvinové dietě.
    (Takovéhle hodnoty běžně nacházím u starších koček při prevenci, ještě bez příznaků)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam