• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ale tak to přeháníš.. nemusíš mi sledovat úplně všude, kudy na NYXu chodím... :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ono je to pro cloveka, ktery chce diskutovat o konkretnim tematu docela tezke, kdyz musi nedobrovolne projit diskuzi o OZE, biozemedelstvi, modifikacemi standardu C/C++ a rokem 2012, aby se ke zdarnemu konci stejne nedostal :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    no, s tímhle souhlasím.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    I kdyz u XCHAOSe asi spis "extremne divergentni mysleni". :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    _BENNY: divergentni mysleni se tomu rika..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: jini to uz popsali presneji, ale asi se taky zkusim nejak vyjadrit.

    problem je v tom, ze velice tezko udrzujes nit rozhovoru, neustale odbihas a vyhybas se tak zaverecnemu rozuzleni. diskuze s tebou jsou nekonecne, protoze nemaji cil. rikejme tomu trebas "rozharane mysleni" :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: já do toho procesu hlavně zapojuju další lidi.

    chápej, to je cílené šlechtění vhodných memů na míru. necháme diskutéry vytvořit spoustu zmutanových memů a antimemů, apod., což by mě samotnému zabralo nějaký čas - a pak si z těch memů které tak vzniknou vyberu ty nejživaschopnější (případně začnu řešit jak čelit nejživotaschopnějším antimemům).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, to je pravda. říkám tomu "telepatický crowdsourcing". díky tomu, že o tom začnou přemýšlet jiní lidé, mě často napadne řešení.

    je to jakýsi channeling 2.0 ... post-new-age způsob myšlení.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DANYSEK: Myslim ze do jiste miry si nazor behem psani utvari kazdej (reagujes na nove informace ktere si prectes)..

    U XChaose vidim problem spis v tom ze se tenhle proces rozbehne do hrozne sirky a delky, zaplete se do toho neco co s tim vubec nesouvisi, coz vytvori urcity chaos, ktery ma za cil poprit to co psal predchozi diskutujici..

    A predchozi diskutujici casto skoci na lep a zacne rozporovat ty ruzne jednotlivosti, ktere s problemem casto nesouvisi, na coz XChaos reaguje ve stylu sve prvni reakce - obsahla reakce odbihajici mimo a do sirky, a cely proces se opakuje, takze debata nakonec konci vymenou mnoha kB textu a vycerpanim diskutujiciho.. :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    E2E4: xchaos si svym psanim nazor teprve utvari, v tom bude zakopanej pes... proto je vsecko tak moc dlouhy :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AXTHEB: a to jsem tam ještě nepostnul https://dev.arachne.cz/svn/cll1h/browser/trunk/demos/performance/test-results2 - do toho klubu Python.

    já fakt nevím, proč lidi tak popouzím...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: No prosim. :-)

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    XCHAOS: ruby nesleduju, ja si mlhave pamatuju tvoje hlasky zejmena v pythonich klubech. A sorry, nemam chut se tim probirat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: tedy je tu požadavek datové komprese, a předstírání, že se lze dobrat k závěru který dává smysl déle než pět minut... zajímavé...

    neochota změnit názor... ale o tom to není.. proč bych nemohl více názorů na stejnou věc ? (to jenom otázka více alokací datové struktury typu "názor" :-) ... a neprovádění nepovolených operací s touto strukturou :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AXTHEB: např. když jsem se ptal, jak v ruby udělat iteraci printf, abych mohl změřit jak je to tam výkoné ? nevím, proč si to tolik lidí vzalo osobně...

    podívej, já nejsem někdo jako geek Clock se svou Ronjou, jejíž žádná mutace nebyla dost GPL (jak taky má být GPL hardwarový design, že...), nebo jeho Linksem, který jediný umí správně scalovat fialovozelenou šachovnici na obrázku, který se nevejde na monitor (viz root.cz). já netvrdím, že já to dělám dobře a ostatní špatně.

    podle mě neexistuje jedna absolutní pravda a vše ostatní je lež - podle mě existuje více relativních pravd.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: IMHO chrlis moc veci (radku/pismen), ktere nejsou pro svou spekulativnost snadno vyvratitelne, ale na druhou starnu jejich zavery jsou nesmyslne.

    Krome toho mas tendenci vzit si z neci reakce jen jednu vec (casto ne uplne podstatnou), prekroutit ji, zmutovat, odvest uplne jinam, casto ad absurdum, a tim zpochybnit celou reakci.. Tez ochota zmenit nazor, zejmena na "mainstreamovy", je u tebe blizka nule.

    Strucne receno - moc dlouhy a demagogicky prispevky, prilis prosazujici tvuj nazor spise nez aby ses snazil o pochopeni a konsenzus..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AXTHEB: ale houby. uveď příklad.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    viz tvoje prozpevky ve vicemene vsech programovacich klubech, kam sem zasel.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Jinak. Jako spravny geek mas tendenci rypat se v drobnostech, akorat se predtim zapomenes rozhlednout, jak je ta drobnost ve skutecnosti dulezita - a jak se v ni zacnes rypat, zacne vyplnovat tvuj obzor a jeji dulezitost pro tebe nebyvale vzroste, ale nedochazi ti, ze kdyby ses predtim poradne rozhledl, tak bys zjistil ze danou drobnost je nejlepsi obejit nebo ignorovat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AXTHEB: např. ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam