• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    Spíš by mě potěšilo, kdyby na toho papeže někdo přitáhl mobilní soundsystém. Třeba by si katolíci rádi zamrdali bedny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMI: no já se účastním jakožto radikální agnostik. čistý ateismus je jenom další dogma...
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    zbytečně se vzrušuje a dělá tomu katolíkovi reklamu, místo aby jeho návštěvu ignoroval jako velká část populace.
    OMI
    OMI --- ---
    XCHAOS: Petr Bakalář je autorem slovutné debilní slátaniny "Tabu v sociálních vědách", což je jeden nesmysl za druhým a k tomu pár pošetilých předpokladů, které dokazuje tím,... že je to prostě tak.
    K tomu je to rpofesor na psychologii a tyle kraviny pochopitelně chce slyšet.
    Bože, to je tak neskutečný hovado... :_)))

    Nepřekvapuje mne, že vymyslel i todle...
    OMI
    OMI --- ---
    Z dnešních canců na novinkách:
    demokracije,anarchije,dordel,filcky a nekázeň.žádná zodpovědnost rodičů.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    njn, Keller, no. To je tady docela ontopic, to je mocný šiřitel memů...
    OMI
    OMI --- ---
    Kellera já rád. Když jsem na něm byl prvně, to je víc jak deset let, v nějakém eko-anarchistickém spolku, zapoměl jsem si papír na poznámky, tenkrát pochopitělně žádné MP3 nebo mobily s diktafonem neexistovaly... tož jsem si dělal poznámky na lístečky od Perunitu, co mi zbyly po odpalu v kapse. Otrlí ocvočkovaní anarchisté si odemne zděšeně odsedali a snažili se mne ne radši nedívat. :_)
    DLABAK
    DLABAK --- ---
    OMI: Přelétl jsem nějakej spisek páně Kellera (levej, ale chytrej), kde lakonicky zmiňuje pro současno : svoboda, rovnost, nezájem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMI: no, někteří jsou si vždy bratrštější a rovnější, než jiní...
    OMI
    OMI --- ---
    Jó, Francie... Blbě si to našlápli už tenkrát, s tou Bastilou. A se svobodou a rovností bejsou bratry ani dnes.

    http://www.novinky.cz/internet-a-pc/179761-francouzi-budou-jako-prvni-v-evrope-odpojovat-pocitacove-piraty-od-internetu.html
    OMI
    OMI --- ---
    EU hodlá plošně sledovat „nezvyklé chování“
    http://www.zvedavec.org/komentare_3310.htm
    OMI
    OMI --- ---
    JIXIPEN: Povinný není dneska ani tetanus, vo tom žádná. Pokud by áťuška chtěl něco udělat "povinně", udělal by to jako teď -- reklamou na nebezpečí a důrazným připoměnutím, že je to vykcíne jen pro vyvolené. Lidi by se už o to poprali.
    Faktem je, že po loňsku, kdy jsem na chřipku málem zdechnuul jako pes, chci naočkovat celou rodinu. Netrvám na prasečí, ale nějakou chřipku píchnout chci.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pomáhat a řídit - Praha Pohořelec 3.9.2009
    http://lotek.cz/media/pomahat_a_ridit/
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    OMI: A co na to knihovny? Ty neporušují autorský zákon, když shromažďují množství svazků a dále je půjčují? Co videopůjčovny?
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    OMI: Jelikož v ČR není dostatečný počet vakcín, tak se zřejmě není možné ani žádné povinné očkování uskutečnit. Nebo se mýlím?
    OMI
    OMI --- ---
    Bookabooka prozatím ruší možnost půjčování učebnic

    Dnes, 14. září 2009, 00:00 Audio/video, Právo

    Koncem dubna jsme vás informovali o záměru národní finské lobbyistické organizace TTVK zavřít tamní „Pirate Bay na učebnice“ s názvem Bookabooka. Služba funguje jako prostředník mezi studenty, kteří si skrze ni půjčují originály učebnic, stejně tak je mohou rovnou prodat (či koupit). TTVK však tvrdí, že autorský zákon umožňuje autorům určovat, zda a za jakých podmínek se vůbec smí jejich díla půjčovat. Bookabooka přitom knihy nepůjčuje, pouze poskytuje samotným studentům prostor pro vzájemnou dohodu, narozdíl od „klasického sdílení“ autorsky chráněných děl zde ani není problém v kopírování, ale prostě v půjčování originálů.

    A protože vlastníci autorských práv vyhrožovali vysokými pokutami, portál Bookabooka prozatím odstranil možnost půjčování a vyjednává. Nabídl vydavatelům štědrou kompenzaci ve formě všech příjmů z půjček (Bookabooka si zřejmě nějakou provizi nechává), ale dohoda se stále nekoná. Vlastníci autorských práv nejspíše chtějí víc. Prý nejpozději 21. září hodlají s vydavateli dospět k nějaké dohodě, zatím to tedy vypadá, že soud do sporu obou účastníků ještě nezasáhl a Bookabooka si zrovna dvakrát jistá v „autorských kramflecích“ není, protože zatím celkem ochotně ustupuje.

    Je nicméně přinejmenším zdravému rozumu odporující, že nikomu nesmíte bez autorova svolení půjčit knihu, kterou jste si za vlastní peníze koupili.

    http://cdr.cz/a/27847
    OMI
    OMI --- ---
    A lékálenská lobby se vrhne na objevování nových herbalajfů proti korozi, kterou od jejího vymýcení na konci doby železné znal už pouze Železný muž.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam