LONESTAR: no tak já to sem odložil víceméně jako zajímavost, mám k tomu tenhle komentář, se kterým jsem to shareoval na FB:
Liberalismus není ani levicový, ani pravicový - je svébytnou kategorií sám o sobě, a naprostá většina lidí ho nechápe (z čehož nezanedbatelná část se k němu přitom hlásí). Ale přesto stojí za to si Bělohradského přečíst... jako obvykle provokuje, ale jako obvykle se zajímavým způsobem strefuje (až na to, že žádnou globalizaci nemáme - globalizací by byla až absolutní svoboda pohybu a pobytu všech lidí na celém světě - a každý kdo toto odmítá, je v podstatě nacionální konzervativec...)
jinak Deník Referendum je pochopitelně docela levicový - takže nepřekvapí, že potřebují, aby se pro jejich účely Bělohradský prezentoval takto :)
faktem je, že takové to pojetí "pravice dobrá, levice špatná" je nesmysl: lidé u nás nevolí levici, protože se tu nevyvinula v nic použitelného, ale je (převážně) hloupá, špatná a autoritativní (a nebo se nedokáže distancovat od minulosti). rozumná liberální levice by v ČR smysl celkem dávala... bohužel, toto není možné v případě, kdy "třídním nepřítelem" je pomalu i živnostník, který matlá doma webové stránky a tudíž není pro levici tím správným "pracujícím", s potenciálem na povel stávkovat, apod.