XCHAOS: důvod proč PoW je jinej viz moje odpověď vedle...
já ti nevím ale proč máš pořád problém s tím aby se nešetřilo energií??? celé je to v celku blbost, jasně když budu mít menší náklady na něco díky ušeetřené energii tak super, ale jinak to nedává smysl se dívat na svět z pohledu stacionality... myslím tím i to že enviromentalisti bojují za "udržitelný rozvoj" fakt si to nějak neumím představit že by jsme se rozvíjely tak pomalu jak by šla technologie dopředu... čína to zkusila a koukej kolik tam je nešťasnejch chlapů páč nenajdou partnerku...
fakt se někdy zamysli jaké dopady ty tvoje nápady mají... mě to zavání mega sociálním inženýrstvím... a jestli opravdu jsi na téhle straně tka se ani moc nedivím že ti volná ruka trhu u bitcoinu nevyhovuje... přitom bitcoin jako odvětví je nejefektivnější v přístupu k elektřině páč konkurence není ničím omezená a tak jde na samou hranu toho co jde využít... za mě prostě dobrý :)
a jak jsem říkal už několikrát podle mě do deseti let mineři budou mít satelity na obježnejch drahách kolem slunce a bude se těžit ve vesmíru čistě na solár a co víc odpadní teplo se bude výužívat třeba na vytápění knim připojeným vesmírným hotelům... tady už si tu fantazii našpacír klidně pust, ale na Zemi tam toho prostoru už moc nezbývá ;)