• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHINDUSTRIAL IMG SRC - HQ industrial continues...
    HASH
    HASH --- ---
    HASH
    HASH --- ---
    HASH
    HASH --- ---
    HASH
    HASH --- ---
    HASH
    HASH --- ---
    HASH
    HASH --- ---
    HASH
    HASH --- ---
    KARLOS
    KARLOS --- ---
    RONIN_S8: Ja mel tuhle "mesicni" krajinu od meho rodiste v Severnich Cechach cca 5km. Byl tam za minuleho rezimu nucene zamestnany clen rodiny, projizdet se kilometry ve vejtrasce a pozorovat tohle byl fakt zazitek...
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    SMRGL:
    ADAMH: tak tedy nic no, ale když si tam klineš na streetview, tak je tam pár fotek toho stroje
    ADAMH
    ADAMH --- ---
    SMRGL: hezky, google tam ma jeste starou silnici ale streetview jaksi nejde :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    RONIN_S8: Touché! Argument beru. ;)
    RONIN_S8
    RONIN_S8 --- ---
    STARE_CASY: ja tady bydlim :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    RONIN_S8: proč jezdit tak daleko?

http://maps.google.cz/?ie=UTF8&ll=50.543327,13.669739&spn=0.159925,0.414047&t=h&z=12&brcurrent=5,0,1

V severních Čechách jsem vyrůstal a jako kluk jsem se s tátou dostal právě do "měsíční krajiny" povrchových dolů kolem mostu. Na rypadlo jsem se přímo nedostal, ale stál jsem cca sto až dvě stě metrů od něj. Nepopsatelný pocit, kdy v dohledu není nic zeleného, pouze rozrytá šedo-hnědo-černá krajina, o kus dál trčí obrovský stroj (z pohledu kluka byl ještě větší). Nezapomenutelné. Tehdy bylo rypadlo vypnuté (jinak bychom ani tak blízko nemohli), ale i tak...

Dodnes je to na té krajině vidět na mnoha místech, i když je to postupně rekultivováno. Rozhodně to doporučuju jako zajímavý industriální výlet.
    RONIN_S8
    RONIN_S8 --- ---
    KARLOS: jj, jsou to neuveritelny stroje, ale ta krajina co po nich zustava....je proste neskutecna

KARLOS
    KARLOS --- ---
    RONIN_S8: Jednou jsem mel moznost se po podobnem rypadle projit. Nejvejs jsem se dostal cca do urovne te RWE cedule. Pocit to byl nepopsatelny a pripadal jsem si jak mravenec v porovnani s touhle mrchou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam