GIOMIKY: většina lidí, co se nad tímhle někdy (kdysi dávno) zamýšlela, pochopila, o čem to celé je, dostala rozum a přeorientovala se na open source.
i když nedávno jsem slyšel přesně o tom, co požaduješ:
Computer Scientists Develop 'Mathematical Jigsaw Puzzles' To Encrypt Software - Slashdot
http://tech-beta.slashdot.org/...-scientists-develop-mathematical-jigsaw-puzzles-to-encrypt-software
... ale osobně se mi to moc nezdá, že by to bylo možné. prostě když kód může interpretovat procesor, může ho intepretovat i jakýkoliv virtuální procesor, který můžeš neomezeně pozorovat, co přitom dělá.
ale nějaké množství "přidané obfuskace" asi možné je. mě osobně zajímá vymýšlení nových obchodních modelů pro open source (přičemž dnešní stav, kdy se klíčový software vlastně nedistribuuje a běží na serverech s open source systémem, kdy ke kódu ani datům nemají přístup uživatelé, nepokládám nutně za nejlepší - zajímavý je distribuované open source alikace se sdílenými databázemi, i typu Bitcoin ... prostě varianta, ve které jde jen o to něco utajit, je vlastně jedna z nejméně zajímavých...)