• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci
    Aquaparky u nás a ve světě (nekompletní seznam :-)
    http://www.aquaparky.wz.cz/

    --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
    Aquaparky

    --- Praha ---

    - Aquacentrum Letňany Lagoon (Letňany) - http://www.letnanylagoon.cz/

    - Převlékání v kabinkách a skříňky jsou zvlášť. Plavecký bazén je dost mělký, takže na kondiční plavání vhodný není (hloubka něco přes metr). Celé zařízení mi přijde stavěné hlavně pro děti. Jeden tobogán (ne zrovna dlouhý), bazének pro nejmenší děti. Vířivka. Koutek s občerstvením. Nevím kdy přesně byl aquapark postaven, ale zrezlé schodiště k tobogánu není dobrou vizitkou. O víkendu klasicky přeplněno. Jednorázové vstupné za 140,- pro dospělou osobu na libovolně dlouhou dobu vnímám spíš jako mínus (víc jak 1,5 hodiny se tam vydžet nedá). Taky je ten aquapark malý, takže kapacita je slabá. 4/10 (id KINGFISHER).

    - místo pro tvůj komentář
    -

    - Aquadream Barrandov (Barrandov) - http://www.aquadream.cz/

    - Převlékání v kabinkách a skříňky jsou zvlášť (nejsou zrovna největší). Plavecký bazén dostačující délky (25m) i hloubky vhodný na kondiční plavání. Vířivka a "řeka" s umělým proudem. Místnost s párou. 2 tobogány, jeden klasický a na druhém se jezdí na jakýchsi nafukovacích nesmyslech :-). Ze sprch tekla celkem studená voda (víc než jinde), ale to možná byla náhoda. Absence místnosti na osušení. 7/10 (id KINGFISHER).

    - místo pro tvůj komentář
    -

    - Aquapark Praha (Čestlice) - http://www.aquaparkpraha.cz/

    - ve výstavbě (otevírá se na jaře 2008)
    -

    --- Slaný ---

    - Aquapark Slaný - http://www.aquaparkslany.cz/

    - Příjemná cena vstupenek + extra 15 minut zdarma na převlečení! Převlékání v oddělených šatnách (klasika ženy x muži). Ze sprch tekla celkem vlažná voda. Bazén 25 metrů s dostatečnou hloubkou na kondiční plavání. V rohu bazénu masážní vír z boku bazénu pod vodou. Asi dva chrliče. Dětské brouzdaliště, vířivka a řeka" s umělým proudem. Tobogán bohužel staršího data a po prvním sjezdu jsem věděl, že už se nesvezu. Příliš velké spáry. Koutek s občerstvením. 7,5/10 (id KINGFISHER).

    - Malej bazen 25m , protiproud, jeden tobogan, divoka reka, virivka a para.. Obcas se tam da i plavat a v pondeli od 20:00 tusim tam maji nebo meli nudy plavani (mne tam celkem vadila ta jejich chemicka voda..) Tenhle hlavne kvuli ty hnusny vode tak 4 max. 5.

    - místo pro tvůj komentář
    -

    -
    --- Liberec ---

    - Centrum Babylon Liberec - http://www.centrumbabylon.cz/

    - Hodně kýčovité a cirkusové prostředí. Převlékání v kabinkách a skříňky jsou zvlášť. Je tam jakýsi jeskynní labyrint (asi 30metrů), pak různé vodní víry ze dna, skluzavka pro děti, dětské brouzdaliště. Vířivka s kapacitou cca 25 lidí. 4 tobogány různých délek. Space bowl a "řeka" s umělým proudem. Sprchy dost malé a místnost na osušení s permanentě otevřenými dveřmi, takže k ničemu. Společná pára. Dost vysoká cena vstupného. 6/10 (id KINGFISHER).

    - místo pro tvůj komentář
    -

    -
    --- Kladno---

    - Aquapark Kladno - http://www.aquapark-kladno.cz/ , web kamery: http://194.212.94.35/system_login.html?&lang=cs login: web / heslo: web

    - Podle mě jeden z nejlepších aquaparků, které jsem v ČR navštívil. Dva tobogány zhruba stejné délky - docela dlouhé (oba kolem 100m). Dvě skluzavky stejné délky. Chrliče, "umělá řeka". Dětské brouzdaliště. Vířivka s velmi teplou vodou, ale docela malá. Voda je dostatečně teplá. Plavecký bazén 25m je bezchybný. Společná pára. Ceny podle mě přiměřené. Převlékání v kabinkách, skříňky jsou zvlášť. dávám 8/10 (id KINGFISHER).

    - malej bazen 25m, vecne je pulka zavrena pro plavce a jinak nejaky tobogany, byval i space bowl ale utopilo se tam uz nekolik lidi takze jedinna zajimavost je zavrena, virivka, bublinky, masazni proud vody, "divoka reka" (takova ta kulata kravina kde tece rychle voda, para etc.. proste nijak extremne zajimavy a pomerne drahy.. dal bych tomu tak za 5-6 (id LOKI_CZ)

    - místo pro tvůj komentář


    -
    --- Hradec Králové ---


    - Největší atrakcí je asi umělé vlnobití. Tobogán jeden střední délky. Na podzim 07 mě nepotěšili. Zavřený bazén a studená vířivka mi celkem zvedly mandle. Jinak umělá řeka. Společná pára. Ceny v normě. Převlékání v kabinkách a skříňky zvlášť. 8/10 (id KINGFISHER).

    - místo pro tvůj komentář
    -

    --- Ústí nad Labem ---


    - velkej 50m bazen, para, brouzdaliste, venku 20m a 5m hlubokej skokanskej bazen s vezi (3; 5; 7,5 a 10m - Beton bez prkna), para a v lete velky venkovni bazen 50m a bazen pro decka. Pro me obrovske + to, ze berou vodu z termalniho vrtu takze ji prilis chemicky neupravuji a prijde mi plavani o dost prijemnejsi.. a za dalsi velice slusna cena.. mam to tam celkem rad, kdo ma zajem si zaplavat tak neni vetsinou problem a super voda.. takze tak za 5-6 (do budoucna mozna i vic jestli splnej sliby s vybudovanim dalsich blbustek :-))) (id LOKI_CZ)

    - místo pro tvůj komentář
    -


    --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
    Bazény a plavecké stadiony


    --- Ostrava ---

    --- Praha ---
    -
    PS Podolí
    -
    Radlice
    -
    Vršovice
    -
    Hloubětín
    -






    --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
    Aquaparky v zahraničí

    --- Maďarsko ---

    http://aquapark.lap.hu/ - po levé straně je seznam aquaparků (Magyar aquaparkok és élményfürdők)
    http://termal.lap.hu/ - seznam termálních koupališť

    - Egerszalók - http://www.egerszalokfurdo.hu/index.php?base=static&type=home

    - termální lázně s krásnou bílou skálou bazény s různě teplou vodou, koutek pro nejmenší děti, několik "muchlovacích" míst, bazén, který má dno vysypané oblázky (mimochodem výborný nápad), vířivky, bublinky, proudy vody, procházecí masážní bazénky, nádherný výhled, bufet, společné šatny... všechno je čisté, hezké. platba řešena čipem na ruce, a vracením nevyužitých služeb. v areálu se buduje megalomanský hotel, pokud si chcete užít, jeďte zavčasu... zatím 9/10, po dostavbě hotelu tak 4/10. (id FILTHY_SAD_EMO)
    -

    - Esztergom - http://www.aquasziget.hu/

    - Co mě zaujalo asi nejvíc, je časomíra na dvou vnitřních tobogánech. Velmi pěkný a čistý aquapark. Šatny zvlášť. Chrliče, "umělá řeka" a dva tobogány (jeden kratší, druhý delší (25 a 50 metrů tipuju). Dětské brouzdaliště, pára. "Mokrý" bar. V době kdy jsem tam byl, byl venkovní bazén a tobogán zavřený, takže nemohu soudit. Každopádně venku různě sprchy, krásný upravený trávník. Celkově se moc líbilo. 9/10 (id KINGFISHER)
    -

    - Győr - http://www.rabaquelle.hu/ (fotogalerie: http://www.rabaquelle.hu/?page=46 )

    - termální lázně tak napůl s aquaparkem. Vzhledem k teplé vodě se člověk hodně rychle unaví. Tobogán střední délky, "divoká řeka", různé chrliče. Spousta vířích míst, vodní plocha je docela velká, takže i při relativně velkému počtu lidí je pořád dost prostoru. "Mokrý" bar. Je to spíš o odpočinku, než na vyřádění se, protože díky teplé vodě se člověk hodně rychle unaví. 8/10 (id KINGFISHER)
    -

    - Komárom - http://www.komthermal.hu/

    - celkem velký areál. Jeden bazén na plavání a druhý na čachtání. Pak ještě jeden menší taky na čachtání a pár vodotrysků. "umělá řeka" a vířivka se střídají v chodu. Když běží vířivka, neběží řeka a obráceně. Jinak spousta místa na válení se na trávě a opalování. Termální bazén venkovní ve tvaru třech půlkruhů a jeden menší vnitřní. 8/10 (id KINGFISHER)

    -

    - Budapest (Palatinus strand) - http://www.termalfurdo.net/index.php?p=egy_furdo&fid=27

    - velký areál s rozlehlým bazénem a jedním menším s fontánou. Všude spoust chrličů, vírů atd. Dost velký bazén s umělým vlnobitím, které co si pamatuju spouštějí každou půl hodinu - hodně dobrá atrakce. 2 dost dlouhé tobogány a jedna klouzačka s extrémním spádem. Dětský bazének, plavecký bazén. Celkově čisto. Moc dobré místo na strávení dvou-tří hodin. 9/10 (id KINGFISHER)

    -

    --- Německo ---


    - Mnichov - Fitnes Body & Soul

    - Jednak vyhoda ze je soucasti fitka takze zacvicite a skvele se pak uvolnite v bazenu.. Nevyhoda je, ze je malej cca 20m, ale zvlastni tam byla voda.. prislo mi jako by ji dopovali kyslikem protoze nebyla nijak cejtit chemii a bylo prijemne v ni plavat... Nevyhoda je cena :-) ale bydlet tam tak si poridim permici..Nehodnotim protoze to neni vylozene bazen spise soucast fitka :-))) (id LOKI_CZ)

    - Weiden -

    - asi 20 km za hranicemi u Plzně. Prodavačka vstupenek mluví česky a uvnitř je k nahlédnutí provozní řád v češtině. Celkem útulný aquapark. Převlékání v kabinkách a skříňky zvlášť. Jeden středně dlouhý tobogán. Voda přiměřeně teplá. "Mokrý" bar, masáže. Pár chrličů, pára. Bazén 50m a jeden menší pouze na skákání se můstkem asi 10m vysokým. Všude čisto. 9/10 (id KINGFISHER)




    -
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam