• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPM: Vždycky je v těch testech pár chytáků - za nás tam bylo, že jestli máš při vjezdu na komunikaci dát přednost nebo si očistit auto, tramvaj co jí nemusíš dát přednost, protože jede z obytný zóny je taky klasika. Ber to tak, že to ty lidi motivuje se to fakt naučit (a koupit si ty testy...). I tak je pořád pár věcí o kterých se ti budou hádat i lidi s profesákem..
    DIVA
    DIVA --- ---
    RALI: chce to po chodcich, aby koukali co jede. Bere jim to svate pravo se nerozhlizet, protoze maji prednost. Za me: Ano.

Co bys chtel. Znacku, upozornujici na to, ze prijde znacka, za kterou mas mit minimalni vzorek? 🤔
    RALI
    RALI --- ---
    TAX: no ja ti nevim, prijdemi to jako slovickareni. chapu to spravne, ze vozidla izs jsou obyc auta dokud nezacnou delat randal a dlikat (cimz se stanou vozidly s pravem prednosti v jizde) a tudiz se tato otazka tyka jen vozidel pod majaky (houkackou)?

u te druhe kdyz tam vjedu v lete na letakach tak jsem v klidu, nebo si mam zjistit kde tyto useky jsou a i v lete prezouvat na zimaky s potrebnym vzorkem?
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: nevidim tam nic zaludneho. vydani RP vsak rozhodne zprisnit, teoreticka a prakticka zkouska minimalne level jako pro ziskani zbrojni licence.
    DIVA
    DIVA --- ---
    SPM: skvely filtr na lidi neschopne a neochotne se vzdelat ani pro ten jeden pohlupavy vstupni test. Ja bych to nejradeji testovala periodicky vcetne prakticke zkousky. Ridit neni zadne obcanske pravo.
    SPM
    SPM --- ---
    Po silnici jezdí víc a víc dementů... tak jak to vyřešit. Co třeba dát do testů na řidičák otázky, na které je potřeba úplně doslovně znát všechny definice v zákonech a nejlépe mít ještě právní vzdělání? To to určitě vyřeší :-)

KUHL
    KUHL --- ---
    GUMBA: hlavne jedou v levim pruhu, a to bych je fakt zabil, idioty
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: to jo, ja to psal primo k te dalnici, kdy i kdyz te bliknou, tak to do 150 neresi a fakt muzes jet bez problemu treba GPS 140 a nemusis se bat. Mesto je uz jina.

Ty odchylky ma kazdy vyrobce jinak. Ale treba co jsem videl nejake testy, kde to zkouseli, tak obecne u novych aut odchylka nebyva velka. U 50km to delalo 1-3 km rozdil a u 130km to bylo kolem 5-6km.
    NJAL
    NJAL --- ---
    GUMBA: Taky jsem asi byl vinen, protoze opravdu poradne mi to doslo, az jsem zacal podobne silnice (kopce v obci) jezdit na tempomat. :-D
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    NJAL: To je fakt. A taky v tom kopci je dobře vidět, že celkem dost řidičů prostě neumí přidat/podřadit do kopce. Jedeš v tom úseku od Holešoviček na Letnou a najednou ze 70 jede půlka lidí 55 :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    GUMBA: Jo, to jo, povetsinou je clovek stejne rad, kdyz ji projede na 70, zejmena smerem do kopce. :-)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    NJAL: Blanka je nastavená imho tak na 80, možná dokonce 85.
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: No oni tam taky dost dlouho nemerili a pak zacali. Nikdy mi tam odsud neprislo nic a pak jsem tam nekdy predloni jel jako na potvoru behem tydne 2x a prislo oboji :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    TAX: Radsi jezdim podle GPS. A nektere useky, jako treba Blanku, tam si pamatuju, kde mam na tachometru GPS 70.
    TAX
    TAX --- ---
    JOPS: v Praha na JS je usek mezi 2 merenyma usekama, ktery se taky vyhodnocuje. byl jsem zvykly tam jezdit tachometrovych 100 kmh vozama, ktere premeruji a nic se nedelo. az jsem si poridil dalsi vuz, kteremu, jak jsem docela draze zjistil, tacho ukazuje kurevsky presne. prisla totiz serie 5 flastru.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Mám občas v práci půjčeného novějšího Kodiaqa a tam už je docela ta tolerance malá, když jedu těch 150 po dálnici, tak GPS ukazuje 148.

Když vezmu staršího Kodiaqa, tak ta tolerance je tam podstatně větší. Ta novější auta už ukazují poměrně přesně, takže doporučuji na to moc nespolehat. I ta pitomá Scala už ukazuje docela přesně.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SPM: Jj... Nikdy predtim ani potom jsem to uz pri jizde s GPS nevidel.
    SPM
    SPM --- ---
    NJAL: on na ní byl ten náhon ještě mechanický, tak se asi teplotou něco roztáhlo :-))) Já měl kdysi starýho Swifta s mechanickym náhonem a ten zase neměl rád zimu, když mrzlo, tak to v tý přístrojovce hlučelo a ručička rychloměru lítala sem a tam :-))
    NJAL
    NJAL --- ---
    SPM: Nope, naprosto konvencni Felicia kola. Ale jak rikam, stalo se to jenom jednou za obrovskeho vedra, jinak mi vzdy poctive ukazovala vice, nez GPS.
    SPM
    SPM --- ---
    NJAL: no, tam je otázka, jestli na tom zase nebyly namontovaný větší kola, než tam patří :-)

U některých aut je to jinak i seřiditelný (právě kvůli variabilitě kol). To už jsem na jednom taky řešil, po výměně kol (který pořád nějakým typovým listem na to auto šly zapsat) to trošičku podměřovalo (a počítadlo kilometrů podměřovalo trošičku víc, právě kvůli tomu že ručička v budíku má tu umělou chybu směrem nahoru), nicméně šlo to diagnostikou srovnat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam