• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    MIKEE: Zazadej, urednici to maj radi :-D
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    BOREC: bus pruh na jugo je misto, kde by se na pokutach vybralo na prestavbu kulataku .. ale nikdy jsem tam zadneho prislusnika nevidel, nejsem dalek si zazadat o statistiku podle zakona 106 ;)
    BOREC
    BOREC --- ---
    Nechcete se na to už vysrat?
    Mě minule bouchly nervy v koloně kde jak trotl stojím v pruhu pro auta a na spojení pruhu do jednoho mě sproste predjede zmrd v autě z pruhu pro busy, ktery jsem poustel (před kulatakem) a vytroubil sem ho tak až sem se pak styděl.
    KULA
    KULA --- ---
    PALEONTOLOG: na světě to funguje tak, že když se ti něco povede, lidi to ocení. Když se snažíš obhájit to, že máš problémy s ovládáním sám sebe, může se ti stát, že ti někdo řekne, že jsi nevychovanej mamlas.
    A protože tu prezentuješ co prezentuješ, hádej kde se zhruba nacházíš.
    Takže neprijedes, protože jsi srab nebo proto, že musíš dopoledne pro hulení?
    RANO
    RANO --- ---
    Upřímně často na kole uhybám, nezastavuju, ale zpomalím, evidentně pouštím. A beru to jako pragmatickou věc, když se ti tisíckrát stane, že tě někdo oprasí na úzký silnici v lese nebo naopak předjede do zatáčky tak, jak tu bylo zmíněno, tak se víc snažíš předcházet tomu, že někomu jebne a vytvoří situaci, která ohrozí všechny okolo a tebe nejvíc.
    Ruku v ruce s tím jde i takový to najetí si metr od kraje, když víš, že fakt není dobrý nápad, aby někdo začal předjíždět.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    no to bylo hned jasný, že jde jen o racionalizaci cholerismu
    KULA
    KULA --- ---
    PALEONTOLOG: říkat o tobě že si hovno se dá z mnoha důvodů, rád toho využívám.
    Můžeš přijet zítra dopoledne do Letňan?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    já teda dnes potkal jednu divu s přeplněnou korbou, pokud budeme komunikovat takhle
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULA: áno kulíšku, áno :) a teď už na mě nereaguj, kolovrátku :)
    KULA
    KULA --- ---
    PALEONTOLOG: na tvém místě bych chodil kanálama. Takže se ráno probereš, dáš wake&bake, sednes do auta a protože jsi rozveden a máš jednu pokutu, začneš oprávněně rozhodovat co je dobré a co špatné. Máš nejrychlejší naftu z týmu spolubydlících, takže tě to předurčilo k diktování tempa.
    Ty jsi se provařil jako naprostý pitomec, takže se s úspěchem se dá pochybovat o tvých metrikách, kdy se někdo lepí nebo "ťuknu do brzdy".
    Jsi zkurvysyn co záměrně přilévá olej do ohně, zavolej svý mámě a pochlub se jí s tím.
    Kdy chceš přijet abys to slyšel z očí do očí?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVA: ohleduplnost ze všech stran :-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    Mi dneska jeden uhnul. Loudam se to za nim, smirena s tim ze uz je to nafurt ptz proste chybi rozhled a chybi odpich, za mnou pomalu roste strudl nastesti zadny paleontolog, no a kluk proste v odbocce uhnul a sesedl! I mezi cyklisty se najdou ohleduplni lidi .)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GOR: nejdýl jsem jela za cyklistou ze Srbska až do Svatýho Jána. Serpentiny a když náhodou byl kousek rovnej, že by bylo vidět, tak v protisměru auto. No co, byl čas se kochat krajinou :-)

zn: po pětadvaceti letech řízení jsou furt dvě věci, z nichž mám respekt - jízda na sněhu a předjíždění. praktikuju obojí, ale sakra si u obojího dávám pozor.
    GOR
    GOR --- ---
    TRISSIE: Neni nad to, kdyz sedis za volantem, silnice uzka, cyklista pred tebou, zatacka a jeste pres horizont, tak jedes za nim.... a najednou te nervaci ze zadu zacnou predjizdet. Na palici.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PALEONTOLOG: tak urcite. Tady nekdo tvrdi ze je normalni presypana korba a venku nas vybrzdujou agresivni motorkari. Svet podle Paleontologa.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FRIZER: u nás se dneska potkali v jednom místě tři, auto, sklopka a cyklista.
    řidiči auta a sklopky se potkaj u soudu, místo cyklisty tam bude státní zástupce s obžalobou za usmrcení z nedbalosti.

Lidi, myslete na to, že ty cyklisti jsou hrozně křehký. Je jich tam venku hodně a bude jich ještě víc, až bude pořádně hezky. A nechrání je nic, vy máte aspoň ty svoje plechový brnění. Není ostuda zastavit, když vám něco jede v protisměru a vy byste je neobjeli s bezpečnou rezervou. U soudu strávíte o hodně víc času, než kolik vám sebere to krátké zpomalení.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Tak za minulý týden se extra urodilo...

Ve čtvrtek najíždím od globus pumpy na cernaku na jižní spojku....chci se pripojit a najednou vidim jak z boku do me najizdi cerny mergl s tmavými skly...ten jel v prubeznem od horních počernic....regulerne me vytlacil ke krajnici a v klidu svistel dal odstavnym pruhem ke sjezdu na Dolni Pocernice....kdybych necumel tak nevim...

Jet v pátek smer Valmez bývá lahůdka....proto jsem vzal pul dne volna....D1 se dala, rikam si rekonstrukce u Brna snad už ok....uplne jedno....pred Brnem tukanec dvou osobaku a obytnaku...kdyz uz to clovek projel a dostal se za Brno, tak rovnou do kolony sinouci se krokem....protoze dva mamlasove bourali hned u Rohlenky....tak jen hodka a pul navic....už jsem to jel i přes deset.

V nedeli se zase proti me vyřítí dedek s bábou do zatáčky v mym pruhu... senilovi prisel dobrý nápada predjíždět prcka s otcem na kolech do zatáčky kam nevidí. Dupnu na brzdu...bába s dedkem prosvisti kolem leveho zrcatka 20 cm....ani se nevzrusí a jedou dal...ani trubku jsem nestih...ale spis jsem byl konsternovan...

Do toho vidláci co jezdej jednu dve trasy prdelema, trasu maji najetou a kdyz jedete do zatacek mezi vesnicema pod kilo, tak se lepi jak kreteni..

Co to je za mentaly....co je to za obdobi..vazne uz premyslim o kamere....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JOPS: taky nevybržďuju, to je sviňárna, max probiknu brzdovýma, když se někdo lepí moc. ale moje pointa je, že to lidi dělají. ne všichni, ne vždy, ale děje se to.

CAIDEL: se s těmi pravidly nejdřív seznam, budeš překvapenej, že to je o způsobu řízení a ne o předpisech.

tady je to samej mirek dušín, koukám. tak já zas příjdu, až dušínům dojdou vitamíny a budou blábolit, jak je normální jezdít s přesypanou korbou :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PALEONTOLOG: To si myslíš ty. Jak jsi sám ovšem říkal, lidi jsou různí a podle mě bys s podobným přístupem na silnici vůbec neměl co dělat a doufám, že podobných exotů budu potkávat co nejmíň.
    JOPS
    JOPS --- ---
    PALEONTOLOG: clovece nevim, tohle neznam, nevidim duvod kohokoliv vybrzdovat, kdyz jede motorka a muzu ji pustit, rad ji pustim, nedela mi to nejmensi problem. Jako samozrejme obcas se povede nejaka picovina, nechtene tam nekomu vjedu, bliknu mu jako sorry, mavnu na nej, ale proste abych nekoho vybrzdoval to fakt ne. Ano, obcas se na dalnici stane, ze na typka v levem pruhu bliknu, ze se tam mota, ale neni to zadnej akt agrese. Proste jedinej cil je dostat se z bodu a do bodu b celej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam