• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GLOBETROTTER: každýmu tomuhle píčusovi 100 litrů pokutu a tak na 3 roky papíry do čistírny, by si to příště rozmysleli
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Banda dementů, ještě že se s nimi IZS nesrazili
    Facebook
    https://www.facebook.com/reel/2190235391411123/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SPM: zív. Nudis.
    SPM
    SPM --- ---
    HAR4NT: Tak asi po desaty, ikdyz mas evidentne problem s pochopenim psaneho textu, tak neocekavam, ze to pochopis. At tam obytna zona je, at je tam pro me za me cokoliv. Ale posunout tu znacku, navic zjevne ex post, o par centimetru dal od krizovatky, tak ze ji ostatnj z krizovatky stejne vidi a pak tvrdit ze uz to neni vyjezd z obytne zony a tudiz je tam jina prednost, proste past je a nemeni na tom nic ani to, ze by tam projelo jedno auto za mesic.
    SPM
    SPM --- ---
    HAR4NT: Tak hlavne ze ta znacka evidentne byla predtim bliz krizovatce a posunula se dal zjevne proto, ze vymasteny dementi jako ty se nejsou schopni naucit predpisy o prednosti a stejne se serou do aut.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    TAX: To jsou. Ale když je někdo kokot tak mě to opravňuje být taky?
    TAX
    TAX --- ---
    STRACENA: fnukat bys mel jit spis za temi arogantnimi mrdkami, ktere parkuji na zastavce.
    DIVA
    DIVA --- ---
    V karline se stavi nadrazi a zarizeni staveniste ma alarm jako krava ktery tresta pesi co si zkracujou trasu karlin vitkov. Tresta je ve dne v noci a to tak ze hlasite. Nesouhlasim a protestuji!
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    MATEEJ: Já je taky chápu, zase tak strasnej přestupek to není. Ale v obydleny oblasti, s klaksonem jako parník by si aspoň mohli uvědomit kolik je hodin.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    STRACENA: Na té naší křižovatce dochází k něčemu podobnému.

Jezdí na ní i tramvaje. Stává se, že auto, odbočující doleva a křížící tramvajový pás, zůstane stát na tom tramvajovém pásu a čeká, až bude mít volno od protijedoucích aut. Zezadu se blížící tramvaj na něj někdy cinkne jednou, jindy to řinčení drží několik vteřin. Samozřejmě to nikdy neznamená "proboha uhni, protože to neubrzdím!", ale "tady nemáš co dělat!". Ale chápu, že řidič tramvaje/autobusu takových situací za den zažije X a jeho motivace edukovat řidiče je do značné míry racionální, byť asi v rozporu s vyhláškou.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    MATEEJ: Já bydlím nad zastávkou busu. Trubky autobusu na parkující auta na zastávce jsou moc příjemný. A je jim i jedno jestli je 6 ráno nebo 11 večer. A tam se rozhodne nebezpečí neodvrací, ty jsou všechny výchovný.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HAR4NT: Jako obyvatel P7 mohu potrvdit. Absolutní drtivá většina lidí vodí děti do školy pěšky nebo mhd. Jen minimum přijede ráno autem.

Především nechápu proč někdo řeší provoz uprostřed zástavby vedle základní školy. Ale co, čehúni jsou experti na všechno, že.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPIKE411: tybláho to je zase (jak by řekl bývalý president) nečlánek a to jsem ještě docela štědrej

hrůza
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PALEONTOLOG: pointa je v tom, ze pokud tam nevozis dite do skoly, tak tu znacku nepotkas, takze varianta 'past' se imho jevi jako neplatna hypoteza. A pokud tam to dite vozis, tak ti nikdo nemusi vysvetlovat, proc je mezi skolou a parkem obytna zona. Navic sedmicka je mala, vetsina bude chodit spis pesky, ta skola ma mnohem lepsi polohu, nez chudak zenklovka naproti pres reku.
    urcite tam bude i par nalestenejch protlacenejch satelitnich dojizdaku, ale nemyslim, ze v ramci phy7 se nak deti do skol masove dovazej ( coz se na ty zenklovy realne v ramci phy8 deje)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    MATEEJ: Ono to odvrácení hrozícího nebezpečí může být dost gumové. Třeba u nás je světelná křižovatka, na které je v ranní špičce ze dvou směrů zakázáno odbočení doleva. Všichni to respektují a objíždějí pár bloků, aby zákaz neporušili. Ale jednou za čas se najde někdo, kdo tam hodí blinkr a čeká, až bude moci odbočit, což je docela problém. V jednom směru Ti do ksichtu svítí nízké ranní slunce a silně Tě oslňuje. Pokud nemáš polarizační sluneční brýle, pořádně nevidíš. Pokud to udělá někdo přede mnou, mám dvě možnosti: Postavit se za něj a čekat jako ovce, nejlépe na další zelenou :-) A současně riskovat, že ten za mnou si nevšimne, že přede mnou je nějaký debil a napálí to do mě, protože to nečeká a ještě kvůli oslnění blbě vidí. Druhá možnost je, že budu troubit, tím upozorním toho za sebou, že se něco děje a současně si ten přede mnou možná uvědomí, že něco dělá blbě a příště se pořádně podívá, co tam je za značky.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HAR4NT: k zakladnim skolam auta docela jezdej, fyi :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PLECH: No právě stíhá. Vjíždím do křižovatky, odbočuju vpravo, tamtéž odbočuje týpek vjíždějící z protější strany křižovatky a troubí jak na lesy, ačkoliv, well, přednost mám já :)

Tak možná když se vypne přemýšlení, zůstává mozku kapacita na promptní troubení.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PISKVOR: a dyk ja vim, kde to je:) z pohledu ty fotky je primo za nama vpravo nejvetsi zakladka siroko daleko a naproti ni vlevo za nama park.

Vlastne krome toho, ze nekdo musi autem primo pred tu zakladku, neni vubec zadnej duvod, aby tudy nekdo nekdy vyjizdel, alternativnich tras pro projizdejici je tam az az a celej ten prostor obytny zony umoznuje primy propojeni ty mistni skoly a toho parku..

A pak prijde nejaka naprosta nula, co si o tom miste precte v radnicnim zpravodaji phy7 a spusti povyk, jaka je to tam strasliva past na vymasteny dementy jeho druhu a domaha se svejch ustavnich prav krzeva kycovitou ritualni pseudoobetinu, slamenyho panaka v cyklistickem oblecku:)))
    PLECH
    PLECH --- ---
    DOCKINEZ: No to právě nestihneš. Troubíš až pak.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MATEEJ: Souhlas. Kolikrát se divím, jak to ti dobří lidé stíhají. Já mám péči, abych hlavně včas zadupnul brzdy, a na houkačku si ani nevzpomenu, natož abych ji použil současně s brzdama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam