• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SWAMP_ASSamatérská Speleologie, alá Suchej tam Mokrej ven
    OMI
    OMI --- ---
    DALLILA: No už v době úklidů na Americe jsi byla inventárním majetkem. A to je déle jak deset let.
    OMI
    OMI --- ---
    VEVUSKA: to jsou ty, jak je tam ten sklad radioaktivního a biologického odpadu? Jak jsem se kdysi ptal na Svobodné Eropě Drábové a ta tam přísahala, že to není možné, že nikdy tam nebylo oficielní úložiště, takže tam nemůže být nic radioaktivního?
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    no jako by tady na nyxu bylo málo speleo klubů :-))
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    Abych to upřesnila- 20 let se tomu opravdu nevěnuji- začla jsem se o to zajímat když mě bylo 40- let- v červnu mě bude 50- sát- jsem pouze amatérka kterou kdysi poprvé vzal na velkou Ameriku jeden hasič a postupně jsem se začla kamarádit s jeskyňáří a hasiči RESCUE- mé první zlušenosti byli hrozné- mohla bych o tom psát paměti až budu v důchodu- chci tady tímhle rozvinout pouze dizkuzi aby ostaní co se opravdu zajímají o spleleologii věděli, že není umění vlézt pod zem ale měli by mít alespoň nějaké školení o tom, jak se pod zemí chovat v případě nebezpečí a nepodceňovali to, že se jim tam nic nemůže stát- divím se, že po tom co jsem kdysi zažila ještě žiju- děkuji všem Tetinským jeskyňářum že mě umožnili přístup do lokalit kam se běžně nepodívate- taky děkuji hasičům RESCUE za trpělivost kterou měli když jsem neuměla v jeskyni komínovat a riskovali to ,že můžu udělat chybu a zgebnout- rovněž děkuji jeskyňářum Tetín že každý rok pořádají akci na Chlumu, kde vás profesionálové ze záchranky Speleo učí lézt na laně- doporučuji všem amtérum jako jsem já- než vlezete někam do díry a nevíte co vás tam čeká přihlašte se k nějaké jednotce , třeba jeskyňáří Tetín - pořád přijímají nové členy.
    VEVUSKA
    VEVUSKA --- ---
    Takebych rada pokrtila novou diskuzi svym prispevkem:) Jsem absolutni amater a teprve pred nedavnem jsem se diky scitani netopyru podivala do "zamcenych" prostor chlumskych jeskyn na Srbsku. To byl teda zazitek!
    Zajimalo by me, jake byly vase pocity pri prvnim setkanim s jeskyni...
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    DALLILA: dvacet let? to už je sakramentská zkušenost...
    OMI
    OMI --- ---
    DALLILA: tomu nerozumím. Dvacet let v jeskyních, pořád na Americe, polovina kamarádů jeskyňáři, sama jeskyňaří... a ptá se, co je to ta speleologie. Přijde mi, že to není upřímné. Mýlím se?
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    OMI: Protože se sice zabývám něco jako speleologii a jeskyňáření ale přiznám se že neznám detaily
    MARTINM_LSD: Ráda do knihy nahlédnu, pokud není tajná :-)
    OMI
    OMI --- ---
    DALLILA: Jeskyňář. Proč v tom právě ty hledáš nějakou tajemnost?
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    Může mě někdo tady napsat polopatě co si představuje pod slovem speleologie? Já to nevím tak bych prosila bližší info - čím se speleologové zabývají- hlavně kdo může být speleolog? ˇČlověk co jednou vleze kamsi do díry a pak již je spellolog? Děkuji- těším se že se konečně něco o speleologii dovím.
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    pantaril: zkus mrknout na http://www.speleo.cz/css/zakladni-organizace, nektere skupiny tam maji i kontakty, jinak mam kontakt na borce ze skupiny Hluboky zavrt, ale asi nema vubec cas,bo rikal,ze se ozve,az bude moct nekam vzit
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    PANTARIL: ahoj příští výkend, jedeme do krasu počítat netopýry, je mi líto, ale posádka je už plná, pokusím se ti přivést kontakt na někoho. kdo by ti mohl být výpomocen...
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    Zdravim! Ja bych ocenil kontakt na nejake speleology z moravskeho krasu, kteri by byli ochotni doprovodit obcas par amaterskych zajemcu po verejne nepristupnych castech tamniho jeskyniho systemu.
    Za mlada jsme totis se skautem v nekolika takovych jeskynich byli (vybavuju si ventarolu, chobot, sklenenou jeskyni, hedvabnou jeskyni, jednu z casti byci skaly) a bylo to super. Dovezli jsme si vzdycky celovky, monterky, gumaky a cely vikend byli zalezli v dire. Jsou to pro me jedny z nejkrasnejsich zazitku z detstvi a proto bych se nebranil tomu, obcas si to zopakovat. Bohuzel vetsina tech jeskyni je pod zamkem (a bez pruvodce nebezpecnych) a kontrakt na nikoho kompetentniho nemam:(
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    OMI: .... boužel všimni jsi že jsem nesundal zátky
    díky za netrpělivé reakce, chopím se tvých otázek a rád ti naznačím, kam bych to chtěl celé směřovat...
    rozhodně se nechci dostat do industriálního kanálu, tedy kam bude stékat vše co se nevejde sem [ Industrialni speleologie, Praha a okoli ]
    ,s prosvačením s tebou souhlasím, ovšem vlivem okolností se dá dostat i na místa, která svým prosvačením trpět nebudou, bývají většinou pod zámkem, nebo přístupna pro lezce s vybavením (otázka je kolik svačinářů má potenciál se všude hrnout a riskovat úraz)
    jinak jsem svobodný lezec s občasným kontaktem na několik dalších svobodných lezců...
    Závěr??, nic než speleo tu hledatz nebudu, historické podzemí je též super, ale od toho už tu máme někoho jiného. Díky za reakci.
    OMI
    OMI --- ---
    ...a to na to máš dalekohled.

Takže to zkusme přížovým výslechem:
    Máš to tu v úmyslu vést konkretním směrem, na konkretní jeskyně a striktně jen speleo, ne historické podzemí, nebo obecně kam kdo vlezl a co se primárně nevleze do klubu [ Industrialni speleologie, Praha a okoli ]

Co konspirace? Budeš tvrdě dohlížet, aby se tady neprosvačily lokality, které by to zabilo?
    Jsi již "kompromitován spoluprácí" s nějakou jeskynní ZO, nebo jsi "svobodný lezec"?
    OMI
    OMI --- ---
    a já tu už pár dní do něj netrpělivě jukám.
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    promiň, ale tohle byla podpásovka, dnes jsem zjistil, že mám konečně klub založen a teprve teď se dostávám ke zpracování...
    OMI
    OMI --- ---
    teda nečekal jsem nějakou strhující debatu, ale takhle pár dní po založení je možná čas, aby autor a majitel něco napsal, když už mu teď vyfouknu právo protrhnout pásku a poskvrnit panensky nepoužité forum...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam