• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SWAMP_ASSamatérská Speleologie, alá Suchej tam Mokrej ven
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    HERKULES: Jo, dá se tam slaňovat Rudickou propástkou. Před dvěma rokama jsme tam šli s Bučoptákem, Lukášem a dalšíma. Já šla poslední a přede mnou se Lukáš zasek, páč je to tam docela natěsno místama, dostal záchvat paniky, tak jsem s nim musela ven, takže vlastně nevím, jaký to tam je, ale propástka ústí kousek tam jak je Kašna a ten poslední úsek má snad 80m slanění. No ale když se tamtudy procpal i ramenatý Buči, tak to nemůže bejt tak děsný. Akorát si někde musíš zjistit kolik a jak dlouhých lan úpotřebuješ.
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    FOSILIE:
    HERKULES: až na tu mrtvou krávu oku a mozku lahodící, plavba v Punkvě pro mě nepředstavitelná !!
    a propos to počítání netopýrů v m. krasu jsem prosral, dostal jsem termín, a když už bylo dva dny před spadnutím tak jsem se dozvěděl, že je již týden po, sem myslel že mě trefí, a teď když čtu ty řádky tak mě řádně cuká levé a občas i pravé oční víko...SLOUPAK
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    FOSILIE: Rudice jsou super, ale ta ženská co tam vydechla byla kráva, ne horolezkyně, byla prej poprvý na laně a hned slaňovala vodopádama, už toto nepovolujou. Jinak je tam ještě přístup slaněním přes nějaké komíny...
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    DALLILA: Já jsem vždycky uchvácená z propadání, hlavně když je hodně vody. Je tam teda asi 150m žebříků, ale celkem se to dá. A nebo se můžeš domluvit a slanit ty vodopády :-)), ale to bych ti nedoporučovala a myslim, že to stejně neradi viděj a nedovolujou. minule tam skápla nějaká horolezkyně. V Amatérce jsem byla v tý části jak se jde tou vystřílenou štolou do bludiště a tak. Je tam takový sranda místo s louží hlubokou asi dva metry. To nám slibovali, že to projdem takovým okruhem maximálně voda do pasu, ale nakonec to skončilo tak, že jsme asi čtvrt hodiny plavali v Punvě až jsme doplavali k sifonu a tam jsme se pěkně otočili a plavali proti proudu zpátky a šli ven jinou cestou :-)

HERKULES
    HERKULES --- ---
    pokusd se nepletu tak u SLoupu je ten druhej vchod do systému Amaterek, ne?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    DALLILA: Mně se celkem líbila Holštejnská, je to choďák, v podstatě štola (už leta si tam razí cestu sedimenty vpravdě betonového rázu) a najdou se tam i krápníci, skápníci a zkamenělí mamutí brzlíci...
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    Která je nejzajímavější díra v tom Sloupu? Teda pro děti jako já. FOSKAHESTPAK
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    Je i dobré mít Stopáka FOSKA ...... STOPAK
    DALLILA
    DALLILA --- ---
    FOSILIE: Lépe bych to taky nenapsala jak je dobré mít Fosku STOPAK
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    FOSILIE: se mi to nechtělo rozepisovat a moc pěkně jsi to napsala .. STOPAK
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    FOSILIE: Ach SO STOPAK
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    SWAMP_ASS: Tak to je jednodychý, přijedeš v pátek takhle hezky do Sloupu, zacvakneš si lístek (teda někteří si ho nekupujou a taky jim to projde) vystojí frontu na pivo a guláš, pak se rozhlídneš po oklí kdo tam je koho znáš nebo můžeš začít otravovat i úplně cizí lidi. Nakonec jsme jedna rodina, ne? No a pak tlacháš a chlastáš a vyměňuješ si zkušenosti s ostatními. Pak jdou někteří lidi spát, aby byli čilí, ale většina si vyměňuje zkušenosti až do rána.
    V sobotu tak nějak celej den probíhají prezentace a přednášky a filmečky. Opět se dbá na udržení pitného režimu až do pozdních hodin je dobré se zapsat na některou z vybraných exkurzí, páč většina z nich je omezená počtem lidí.

V neděli je vhodné se na vybranou exkurzi dostavit včas se všim vybavením. Po exkurzích se většinou rovnou jede domů. Je samozřejmě možný domluvit se s jeskyňářema na prohlídku i v sobotu, ale to je jen na tobě, jak si to zařídíš nebo kam se přifaříš. STOPAK
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    HERKULES: cerlkem dobrý zkušenosti STOPAK
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SWAMP_ASS: pohoda, STOPAK :-)
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    Konec srandiček, proběhlo tady speleofórum, hele nic takého jsem v životě neabsoluoval, popíšete mi někdo své zkušenosti?
    EOS
    EOS --- ---
    8-o
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    PENGU1019: ZIMAR na JUMAR do STOPAK,WTF?
    PENGU1019
    PENGU1019 --- ---
    FOSILIE: To je mi jasny ECRIN, to mel byt ftipek STOPAK
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    PENGU1019: tak to já taky JUMAR jen jsem to dávala jako příklad. STOPAK
    PENGU1019
    PENGU1019 --- ---
    FOSILIE: V pondeli sem byl v praci. STOPAK
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam