• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SWAMP_ASSamatérská Speleologie, alá Suchej tam Mokrej ven
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    FOSILIE: Přesně! bych to dohod na sto a já si vemu na druhej den dovču v arbajtu a vzhůru dolu!!!
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    Mě napadla noční akce. Přes den - hlavně o víkendu by tam mohli být ochranáři..
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    JEZEVCIK: Sem trochu chcíplej tak ted asi ne. jinak nemam problem.
    jediný co bych nechtěl ležet v odpadcích a tak!

jel bych tam spíš třeba na desátou večer a ráno bych zase vylez! když už!
    nebo to někdo naplánujte jinak! hlavně bych ale vyrazil! ono se to jinak povídá hezky!
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    JEZEVCIK: No co se přespání na americe a okolí týče - jednou jsme spali v liščárně, ale jelikož jsme nebyli schopný se vykýblovat před nějakou desátou, tak nás čapli ochrnáři a zapsali si naše občanky, takže jsem teď WANTED :-) Pak jsme spali několik nocí na Mexiku, ale to bylo před deseti lety, bylo tam suchoučko a dalo se projít jak vratama na Velký, tak těma v Mexiku. Dneska už by ni jedno nešlo. Pak ještě jednu noc v Pusťáku v tý štole, ale tam sem se fakt bála, že vyleze Hágen :-) Celý ležení maj v Gotice.

jinak v tomhle počasí bych asi zmrzla, ale Malá galerie bejvá suchá furt. bahýnku ani nějakým bordelu by se mi nelíbilo.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    Jak tak pročítám přízpěvky za poslední týden, dostal sem chuť někam vyrazit :-) Dobře se to tu čte. Nové info, nové foto, ...
    Máte někdo zkušenosti s přespáním v tomhle počasí na americe ? Docela mě to láká :-)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    TRUSTKILL: jako podívat se tam chci ale abych se plazil kvůli tomu v hovnech ňákejch kotlíkářů mě moc nebere. trochu normálně to pojmout a ne bejt od hlavy k patě vod sraček! to radši budu slaňovat a já nevim co ještě, jen ne se rochnit ve skládce!
    TRUSTKILL
    TRUSTKILL --- ---
    KROTITEL: myslím že tohle se nedovíme.. ale napadá mě další vlez ale už nevím ze kterého to bylo lomu.. našli sme to totiž obráceně ze štoly ven, jen si pamatuju že u vchodu/výlezu se muselo plazit a byl tam docela bordel (smetiště) asi po čundrákách... řekl bych že to bylo z Malého přírodního... třeba někdo pozná a napoví.. :))
    TRUSTKILL
    TRUSTKILL --- ---
    EOS: tak to mám asi velké mezery ve znalosti ameriky, plachta a ani ta skruž mi nic neříká :(( bohužel...
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    FOSILIE: A ted bych řekl že tam neni ani jeden! v létě sem na velký americe neviděl ani jednoho ráčka! a že jich tam vždycky bylo!!!

EOS: jaká skruž a jaká plachta! kde to je??? o tom jsem nikdy neslyšel.
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    EOS: No jo, byla, CAPIK to řikal taky, že ji někdo vyrval a teď je na dně. Doufám, že nerozmáčkla žádnýho ráčka. Jednou jsme jich napočítali u andělských schodů skoro 30 :-)
    EOS
    EOS --- ---
    Teda existuje ještě jedna, - skruží, ale ta se tají přísně.
    EOS
    EOS --- ---
    FOSILIE: Ale byla! Dokonce existujou i fotky, ale nemám je po ruce.
    FOSILIE: Pod vodou je prd, jen na Malý krátkej kousek štoly na jih pod andělskejma schodama, kterej byl dobře vidět ve filmu My tři a pes z Pětipes. A samozřejmě dno šachta pod vrátkem na Malý galerii.
    TRUSTKILL: Koukám dobře napráskanej Jimmi. :-)
    Jestli se nepletu tak to není mříž v Pusťáku, ale u "základny".
    (..ale nejlepší cesta je pod modrou plachtou z avie!)
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    TRUSTKILL: Za devatero horami, devatero řekami a jedním kanálem :-)

Prostě nezbejvá nic jinýho než se tam vypravit, všechno to obejít a pro jistotu mít v baťůžku pár metrů lana.

A teď: víte někdo něco o těch patrech co jsou pod vodou? Já se nepotápím, potápění se bojím, ale zajímá mě, co tam je... :-)
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Mno - posledně když jsem slezl do Pusťáku já, tak jsem koukal na tu mříž dost bezradně... Vypadala fakt festovně. Tím myslím, že i s benzínovou flexou by ses dost nadřel - průměr mřížek byl tak 5centimetrů...

Až do chvíle, než jsem si to prohlíd pořádně a zjistil, že nějakej dobrák neměl sice flexu, zato měl kladivo a dlátko a obkutal to dokola tím betonkem.

No za 14 dní si výpravu užijte - já budu božuhel na horách, ale jestli jedete někdo s lanem, tak přes tu malou je to dost spolehlivý - slańit do galerie. A kdyby měl nějakej blázen chuť tam lýzt bez lana, tak ho proboha zastavte...
    TRUSTKILL
    TRUSTKILL --- ---
    FOSILIE: mrzne fest,,, a ty jsi kde že to nevíš? :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    FOSILIE: zima má bejt do konce února pokud bude trochu mrznout tak by se to dalo!!!
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    Je v čechách velká zima? ==) hodně ledu? jinak se budete muset plazit :-))
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    TRUSTKILL: Jdu!
    snad nebudu kácet strom v Pardu! ale to zařídim!
    TRUSTKILL
    TRUSTKILL --- ---
    FOSILIE: je to prostě boj :-DD ale ted bych to fakt zkusil přez ten led a po andělských nahoru.. tak třeba za 14 dní víkend... pár lidí bych taky sehnal...
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    FOSILIE: Na 150 let KND, v říjnu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam