• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SWAMP_ASSamatérská Speleologie, alá Suchej tam Mokrej ven
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    ZKAZA: OK, to sem ani nevedel. Prave sem si to tam nedavno po delsi dobe prolejzal a rikal sem si, kde mohli stat baraky lagru.
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Gorythc: Jestli ti nestačí info z netu - vyraž na místo. Dají se nějak na Mořině domluvit oficiální prohlídky (těch míst co kvůli tomu nechutně zavařili hnusně tlustejma mřížema) a tam se určitě dozvíš víc. Jdou podzemím sice na druhou stranu od Mexika (trestanecký lom), ale o tomhle stoprocentně půjde řeč taky.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    PREBRAL: Diky.
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    GORYTHC: Nevím přesně, ale někde v areálu podniku. Podle pamětníků byly baráky ještě nějakou dobu po ukončení provozu lágru využívány jako sklady. Kuchyň prý byla nahoře u kovárny.

Tady je vzpomínka, že šlo o bývalé šatny:
    Jak se žilo za branami komunistických lágrů
    http://www.kpv-praha15.wz.cz/kpv_historie_pribehy02.htm

Na staré mapě mi přijde "nejbarákovatější" vyznačené místo:
    http://s16.postimg.org/wvbcq8glx/image.png
    ...je to u Mexika, poměrně nahoře, barákovité, možná nějak vymezené vůči okolí (to je blbě vidět) a blízko štoly, kterou mohli chodit do práce. Ale nejsem si jistý a ani nevím, jak to vypadá "od země", ještě se podívám, zda něco nenajdu.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    Cau. Tohle se netyka primo jeskyni, ale nekdo byste to mohl vedet. Kdyz v letech 1949-1953 fungoval trestanecky lom na Mexiku (lomy Morina), nevite kde k nemu stal lagr? Nebo je tam kazdej den dovazeli z Pankrace?
    MILLY
    MILLY --- ---
    Zítra zase. :-) Sraz snad na konečné tramvaje (jako posledně prý)- doufám.. :-D

BOZA
    BOZA --- ---
    Nevite nekdo, kde je na Nebozizku na Petrine tahle stola

Vice obrazku je tady:
    Podzemí na Nebozízku. Jímací štoly.
    http://www.nautilus.cz/nebo.html

Zajimalo by me, kde se vlejva do Vltavy, tak bych ji rad prosel :-)
    MILLY
    MILLY --- ---
    Trochu OT.., ale třeba by to tu někoho zajímalo..

TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    SPELEO: planek byl potreba pro jeden ukol v ramci souteze. na plazeni opravdu potreba neni.
    SPELEO
    SPELEO --- ---
    Ahoj, nechci Tě nějako urazit, ale 23. znamená krasová sekce (či oblast) a skupiny jsou např. ZO 1-04 Zlatý kůň; ZO 1-05 Geospeleos....... K díře 23-018 asi plánek moc nepotřebuješ, má 13 metrů ;)
    DJINN
    DJINN --- ---
    TEAREZ: Alcazar tam nebude, ale nějaký popis té jeskyně by mohl být v publikaci JESKYNĚ z edice Chráněná území České republiky, je tam kdejaká díra, akorát teď ji mám cca 200km daleko:)
    TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    TEAREZ: spadá to myslím do speleo skupiny č. 23
    TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    zdravím, neporadil by mi někdo, kde by se dal sehnat plánek následujících dvou objektů?
    1. podzemní továrnu Kanit v pravé části Alcazaru na Srbsku (konkrétně se jedná o velkou štolu vpravo od Homole)
    2. plánek jeskyně č. 23 018 (někde u Blážiny stěny hned u cesty)

ať googlim sebelíp, prostě najdu vždy jen fotky, ale popis/plánek žádnej:)
    DAILY
    DAILY --- ---
    FOSILIE: Jeee dík :) Co se týče Kutné Hory, tak to je v pohodě. Jsem od Sázavy, takže to není tak daleko. Pokouknu na stránky co tam maj.
    Co se týče stránek karbidky.estranky tak jsem tam zkoušela volat a telefon je nedostupnej.. bohužel..
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    DAILY: http://mineralypaulis.wz.cz/obchod

ještě jsem našla tohle, ale je to v Kutný hoře. Asi to neni internetovej obchod, ale jestli máš ještě čas, tak si udělej výlet. Kutná hora celkem stojí za to.
    KILLER_BEE
    KILLER_BEE --- ---
    VISNAK: A zkousel si s karbidkou projit zatopenym sifonem? Davam prednost vodotesne celofce s vykonovou Cree diodou. Baterka ma vydrz asi 24h nepretrzite, kdyz mam v kapse nahradni, taxem vysmatej na hodne dlouho.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    Chtel bych se o vikendu podivat k jeskyni Martina u Tetina. Nehodlam lezt dovnitr (pokud vim je stejne zavrena). Zajima me z archeologickyho hlediska, takze hlavne poloha a okoli. Da se dobre najit, nebo tam budu bloudit celej den? Pribliznou polohu znam.
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    CZEHUN: Ale to krásně spojitý spektrum a rovnoměrný nasvícení prostor...

Před pár rokama byla u pasu lepší cihla s vodou a karbidem, než cihla s louhem. Takovej hydroxid v plazivce vylitej za prdel taky není zrovna ono...
    DAILY
    DAILY --- ---
    FOSILIE: jooo to je jasne, s tim pocitam, uz jsem na karbid koukala.. :) jen mi nekdo prosim poradte, do ktere byste sli, aby to taky za neco stalo a nestalo to pet litru :)) ja fakt nevim, jestli jit do te za 1400 nebo za 1200, zřejmě tam kde neni ten přední reflektor, tak ho asi k tomu vzít apod.

CZEHUN: to je fakt o nadšení a touze :) sice pri tom, co tam dole dela obcas, musi mit volne ruce apod. ale kdyz se tam jde jen tak mrknout, tak je to proste parada :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam