#30 - A opravdový hardcore. Když jsem bydlel v Bratislavě, tak jsme chytali rakouské vysílání. Tam běžely perfektní reklamy na tu dobu a:
Skupina mladých lidí pořádá párty, nějak u toho chlastaj nebo co a v centru dění je nějakej komp (patrně nějaké novější Atari) a hrají tam nějakou závodní hru, kterou bych nejvíce připodobnil Outrunu, ale s kamerou postavenou trochu výše, (patrně) vektorovou grafikou a obecně se jelo na dvouproudovce, kde byly i vozy v protisměru. Jezdilo se autem a předjížděli se další auta, klasika. Náhle se jeden mladý muž s někým pohádá nebo je prostě příliš opilý, vyjde ven z domu a sedne za volant vozu, kterým jede. Záběr do jeho očí, pak na noční silnici a hlavně - předjíždí další vozy, kdy se záběr kamery přepíná na záběry ze hry zmíněné výše - s tím rozdílem, že grafika hry reflektuje realitu - zatímco v původní hře byly jen automobily, tak zde se objeví v reálu autobus a v upraveném herním záběru také, to samé s náklaďákem. Pointa reklamy byla, že mladík považoval realitu za počítačovou hru a více za volantem riskoval, což vyústilo v bouračku. Už ani nevím, jestli šlo o varování před chlastáním nebo hraním.
Pamatuji se, že jsem pak později zmíněnou hru hrál (a opravdu tam byly jen automobily, žádné větší vozy) a dlouho jsem se domníval, že šlo o Test Drive. Ten to ale není. Nemá někdo ponětí, o jakou hru mohlo jít?