• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XSOFTPoznej počítačovou hru podle jakéhokoliv detailu - HARDCORE sekce
    Smyslem klubu je v první řadě zábava. Kdo se nebude bavit, bude vyloučen. Sekundární smysl klubu je pomoci ostatním identifikovat hru, o které někde slyšeli, hráli ji v dětství a mají jen útržkovité informace - a hrozně rádi by si hru dneska zahráli, kdyby jen věděli, jak se hra jmenovala. Takové debaty a upřesnění se vedou v rámci klubu, aniž by se přerušovala soutěž.

Provoz klubu se skládá ze zadání otázky TUČNÝM písmem a očíslováním otázky - to pro zajímavost, abychom věděli, kolikátá v řadě to již je a abychom se mohli případně na číslovaná zadání odkazovat. Nemusí se hádat vždy jen název hry, ale lze i naopak ptát se na konrétní detail, autora a podobně v uvedené hře. Zadáním může být cokoliv. Citát, screenshot nebo výřez, hudba, popis nějakého detailu, ale i třeba přesmyčka nebo rébus, fantazii se meze nekladou. Takto zadané otázky jsou soutěžní, každý smí hádat jenom jednou, pokud neurčí zadávající jinak. Nápovědy může dávat zadávající dle uvážení jakýmkoliv způsobem. Pokud někdo hádanku uhádne, smí zadat vlastní zadání. Pokud se hádanka neuhodne do tří hodin a zadávající neposkytne nápovědu (neboli utichne hádací aktivita), je automaticky považována za zrušenou a smí zadávat kdokoli další. Proces se takto opakuje do zblbnutí.

HARDCORE je klub ze dvou důvodů. Za prvé - nejsme omezeni na platformu, jazyk ani žánr! Smí se zadávat hry z konzolí, MMORPG, japonské hry, které nikdy nebyly v USA ani EU, polomechanické automaty a tak dále - fantazii se meze nekladou! Ani není potřeba se odvolávat na relevantní zdroj existence hry. Ale nezapomínejte na smysl klubu! Nejde tedy o to dokázat ostatním, že jste vygooglili neznámý titul, který nikdo nezná, ale o to rozšířit si obzory, pobavit je a udělat pohled na věc jiným způsobem. Druhý důvod je obtížnost zadávání. Rozhodně by zde neměly být otázky na klasické hry, které zná každý, i méně pokročilý hráč, leda by byly formulovány z takového úhle, který není typický (takže za screenshot z Dooma řežu palce).

Systém bodování je ujetý. Jeho přesnější rozbor naznačuji na nástěnce. Není nutné se jej držet, pokud vás hra bude bavit.

Přeji příjemnou zábavu.
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Golden Axe je 3D na PS2, ne?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    # 53 najde nekdo rozdil mezi golden axe 1 na pc a na ps2 (Sega megadrive collection)?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Red Alert 2

Red Alert 3

A nemuzusivzpomenut na ten sidescrollshooter :(
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Co takhle neco trochu netradicniho?

Jmenujte alespon 3 hry, ve kterych se objevila vzducholod s namalovanou zraloci tlamou na predku (ta zraloci tlama je tam jen aby to nebylo tak jednoduche:) )

Screenshoty, obrazky nebo odkazy dokladajici vase tvrzeni se ceni (precijen tech her urcite bylo vic, nez ty co znam ja):)
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    Neni problem udelat otazky oddelene s delsi dobou ukazky.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Není to špatné, ale některé pasáže by byly dostatečné na samotnou otázku ;). Já na hudbu jsem docela pako a poznal jsem jen dvě pasáže ;).
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    404 :(
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    Co byste rekli na kviz o zhruba 100 otazkach na toto tema:
    http://hernikviz.ic.cz/pokus-kviz.mp3
    .. muze byt lehci, muze byt tezsi, muz byt z originalu, muze byt z remixu ..
    LASICE78
    LASICE78 --- ---
    DAVESADE: no tak!
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    TRAGED: A zase fňuká! To je děsný! Já bych všechny lidi po třicítce střílel. Nejsou přínosem pro společnost, chytá je krize středního věku a vůbec!
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DAVESADE:Ale ja nefnukam nad zadanim, to bylo jednoduchy, ale nad tim jak se na me asi plizi starecka demence, takze jsem nebyl schpen ani poradne spocitat pismenka :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    A CYBERWOLF ban za neznalost, to je jasné ;).
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    No takhle. Sice mne TRAGED svým neustálým fňukáním trochu sere, ale je fakt, že tohleto zadání je na hranici hardcore a šílenství. Ale uznávám to, tohle bylo alespoň dešifrovatelné, i když to byla práce. Já bych to nechal bejt. XSOFT pro příště zvolí jednodušší šifru a TRAGED se omluví, že se chová jak pětileteh fakan / čtyřicetiletej morous ;).
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XSOFT: Pak se nediv, ze na to prijde nekdo, kdo tu hru v zivote nevidel, kdyz spis nez o poznavani hry je to o reseni magornych hlavolamu :)
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    Priste budou ASCII kody ;)
    (pokud to bude nad 127 tak dodam i codepage)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    CYBERWOLF: Z te mi prave vysel PQAOFNV a rekl jsem si ze Xsoft je [censored] a zacal dosazovat i do hackate, a nakonec i do hackocarkate. A ted jak na to koukam tak jsem se pri vynechavani ruznych pismem (prepocital, takze na to seru a jdu domu.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TRAGED: bez hacku a carek:)
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    anglickou bez "ch"
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    CYBERWOLF: Tak to by me zajimalo co za abecedu u vas a xsoftu doma pouzvioate :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam