• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

"in this car, you are watching where are you going.. through the side window"

Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    RUFF23: já myslel výkonově ..

RUFF23: já ti nevim, mě ten kufr v OTB přijde výrazně větší .. a to okno tak limitující neni, ono je sice dost šikmo, ale taky dost vypíčený ven, takže neni problém zavřít, ikdyž se ti to opticky zdá, jako nemožný ..
    RUFF23
    RUFF23 --- ---
    T_MAX: Porovnání 2,5i a 2,0D, nemam, ale kdyz budes uvazovat tak spotreba u 2,5i bude v benzinu nekde jinde...pokud by jsi mel LPG tak to muze byt vyrovnane.
    RUFF23
    RUFF23 --- ---
    T_MAX: myslim ze cokli a kocar nedas ani do OTB, muzu osobne vyhodnotit :). Ale zalezi na velikosti jak coklu, tak kocaru ze :)

Jinak Forester ma kufr kratsi, ale na vysku tam toho vleze vice (na kocarek fak ocenuju) no a s tim objemem me to neprijde uplne diametrelane jine nez u OTB, pac ma Forester vyssi stavbu. V OTB mas hodne velky sklon patych dveri a to je omezujici, ale plocha kufru je urcite vetsi nez ve Foresteru.

Co se pruchodnosti trenem tyce bude na tom lepe urcite Forester, ma lepsi prechodove uhly...pokud neuvazujes o STi verzi ze :)
    ...Forester je takovy vice "delnik". My ho mame teda zespodu oplechovany (motor, vana a diferaky) a projel jsem s nim fakt uz docela hruzy bez poskozeni.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    RUFF23: Mě u VW vadí ten servis .. přepálený ceny, že by jeden blil .. zlatí naši japonci :)

Taky to asi vidim na ten dvoulitr v ropě, jestli to baští fakt takhle málo, tak je to velká paráda !!!

Porovnání 2,5i a 2,0D máš?
    RUFF23
    RUFF23 --- ---
    T_MAX: Hoj, no spotreba je prave to, co je na tom dieselu to velmi pozitivni. Zalezi samozrejme jak to moc tocis, ze...no a s tim turbem tomu obsas vytnes. Jinak toto leto Italie a zpet, prumer 6,2l a to me na dalnici moc aut nepredjelo...cili spotreba = spokojenost. Doporucuju se na zkousku nekde svezt, ted uz asi jen v barazu...

Ve Foresteru máme LPG od Viale a cenove to vyjde podobne jako OTB 2.0D. kdyz teda jezdis na plyn, ale zase je to atmosfrer. 2.0 bez turba, coz neni takova zabavka. Pokud bych dnes mel volit jdu do starsiho Outbacku v dieselu, protoze kdo ma porad hledat cerpacku s LPG, kdyz mas 50l nadrz do ktere kvuli tlaku vice jak 45l nedostanes.

Jinak o 4x4 dodavce bych uvazoval urcite o VW Mutlivan, Mercedes umi udelat dobre osobni auta, vse ostatni je docela kvalitou prumer...muj nazor teda a podle zkusenosti znamych. Zase u VW 3 tuny v terenu no nevim :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    1023: to ne, forester má fakt malej kufr .. pokud máš dvojčoklí a vozejk na prcka, tak jedině OTB a 10 cm brod je v cajku a pokudd nebudeš mít 0,5m čerstvý peřiny, tak jsi taky v pohodě .. 20cm rozježděnejch sraček neni problém ..
    1023
    1023 --- ---
    Ještě jsem uvažoval o Forestru, ale ten má menší kufr. Tam dva čokli a kočárek nenarvu
    1023
    1023 --- ---
    Brody cca 10cm a ano, sních je možné nechat prohrnout.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    1023: jak jsou ty brody hluboký a ten sníh ti někdo prohrne?
    1023
    1023 --- ---
    Zdravím všechny přítomné, chtěl bych poprosit o pomoc s výběrem vozu. Už tak nějak zhruba vím jaký typ, ale nevím na co si dát pozor, případně po jakém se přesně poohlížet. Měly by to být Outback rok výroby cca 2004 . Našla by se nějaká ochotná duše, která by my s tím byla ochotná pomoci? Jakoukoliv radu uvítám. Využití bude hlavně silnice/dálnice a pak naše nešťastná cesta k baráku cca kilák neudržovanou lesní cestou se třemi brody a půl metrem sněhu v zimě.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: no a dodávku taky ještě nemáš! ale až to přijde tak se to všechno naplní.

do oťáka se ti už kočárek s dalšíma věcma nevejde, budeš muset makat až z toho zčernáš, tak že koupíš větší krabičku a aby sis připadal drsně že všechno projedeš koupíš si cigobus 4x4 od merglu. protože černý jezděj jedině v merglu :))
    mno nic necháme toho.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: V čem konkrétně? Jsem běloch a zati mám jen manželku vole - ještě ani neni březí, takže s mnohopočetností to taky nevidim tak žhavě :))

Dej si loktem, ať si to nemusim pamatovat do příště :D
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: ale mam pravdu :))
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: debílku :D
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: njn. mergl pro mnohopočetnou cigánskou rodinu :)) něco pro tebe :D
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: jo, už čtu nějaký recenze .. vypadá to dobře, ale je to mastný jak prase :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: ten kámoš to má fulltime!
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: a je to elektrika, nebo real 4x4 ???
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: mergl viano 3.0cdi 4x4 neni špatnej.. kámoš ho má..
    no a aby si spíš imprezka nehrála s tebou!!!
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    RUFF23: a kolik tak asi baští? spotřeba by byla asi jediná věc, kvůlivá který bych o něm uvažoval ..

až budu měnit, tak musim sehnat co nejzachovalejší a co nejnovější "jakříkášstarejtyp", protože ty nový OTB, to je teda hoši katastrofa ..

pak to vidím na multivana od VW a na hraní imprezku ..

btw: napadá vás nějaká jiná čtyřkolková krabice / dodávka ?
    RUFF23
    RUFF23 --- ---
    CROSS: ergonime techto ovladacich prvku je ve Foresteru MY2007 fakt spatna, kdyz chces za jizdy mlhovky, tak to aby jsi se sklonil pod volant :/ ... jinak na to tlacitko se ti zitra podivam, ale myslim ze opravdu nesviti.

FIFAS: myslim ze nejjednoduzsi bude zavolat do orgig. servisu, nejlepe hlavnimu mechanikovi tam kde jsi Outbacka koupil. Chapu ze v tom sci-fi interieru je treba hi-fi zvuk :)

T_MAX: ve firme mame jeste Outbacka 2.0D MY2009 ten predchozi "peknejsi" typ :) a ten motor je fakt naslapany! fak muzu doporucit, oproti Foresteru ma teda mnohem lepsi podvozek, ovsem to turbo ma bavi. Jak psali v promo materialech Subaru "spontani odezva"...tak takova je skutecnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam