• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    TBC
    TBC --- ---
    navic pokud je alespon v nejaky plastovy krabici tak se i v zime celkem self-temperuje a nevleze ti tam škodná jak bylo uvedeno...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    rb450 pribitej na boude, jel tam leta ;)
    SUK
    SUK --- ---
    ADAM: mam RB5009 a dva cAP AX, ktery uz par let litaj vusde mozne po venku (na primym desti ovsem ne), do jednoho mi i jednou ponekud nachcalo a susil jsem ho u infrazarice. Par wAP AX, jeden hAP AX a mAP AC jsem mel odlozeny kompletne ponoreny ve vode priblizne celej jeden den - ve vypnutym stavu.

Neprezil to zatim jen mAP a nejspis jenom nekde odpadlej kontakt procesoru, musim to nekdy prohnat horkovzduskou a mozna bude zase fungovat :)
    BOAR
    BOAR --- ---
    ADAM: mno a občas do toho něco zaleze, a chcipne to tam. To taky muze udělat bordel.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ADAM: většinou vydrží do doby než chcipne.

Zkus a uvidíš. Za mě největší nepřítel velký střídání teplot takže nedávat na přímý slunce a vlhkost, ideálně někde kde je stabilní vlhkost nebo tam aspoň fouká a vlhkost odvane
    ADAM
    ADAM --- ---
    Máte někdo zkušenost, jak dlouho vydrží vnitřní mikrotik ve venkovních podmínkách? (bez deště).

Mam jeden starý na vyhození, tak to chci vyzkoušet.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jo, funguje lokalne i kdyz tomu zakazes cloud, ono k tomu stejne musi bejt nejaka subscription nebo co...ja to nezkoumal moc
    BOAR
    BOAR --- ---
    CHOROBA: a funguje to bez cloudu ?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ADAM:

sem si poridil na chatu todle, sice trochu omrd to dostat do home assistanta, ae obraz to ma hezkej a vic od toho nechci
    mikrotik je "slozitej" ale presne, kdyz vis co chces, tak ti to AI da

TC40GW | Venkovní 4G LTE otočná/naklápěcí kamera | TP-Link Česká republika
    https://www.tp-link.com/cz/home-networking/cloud-camera/tc40gw/
    ADAM
    ADAM --- ---
    Můžete doporučit Poe kamery? Já mám reolink a jako ok, ale možná bych vyzkousel něco jiného...

Ad mikrotik vs. Omnia. Mam oboje. Mikrotik má výrazně lepší wifi, ale moc mi nevyhovuje administrace. Je to až moc složité. Openwrt a Linux sice taky moc neumím ale tak nějak se mi s tím pracuje líp, je to logictejsi a líp se hledá pomoc.

Je ale možné, že díky Ai už bude nastavení mikrotiku jednodušší.
    SA213
    SA213 --- ---
    JOINTER: Jen k té alze, ze zkušenosti zboží objednáno do jiného města a pak vráceno na pobočce v jiném městě (Praha, ne ta hlavní) bez problému. Jinak s názorem ohledně cen souhlasím, u některých produktů to vyjde levněji i s dopravou vzít jinde.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    hm...
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    SUK: nejakej reddit par mesicu zptaky

SUK
    SUK --- ---
    HNIZDO: puvodne tam byl termin duben no, to si vzpominam. A taky si vzpominam, ze kdysi nekdo projizdel nejaky zadosti o certy u FCC a mikrotik tam vubec nebyl, tak to vypadalo, jakoze BE zatim nerozjizdi. Mas nekde nejaky detailnejsi info ohledne rady s be?
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    SUK: mají administrativní problémy s certifikací, čekám na to osm měsíců, to datum dostupnosti je čirá fabulace. Může to být třeba další rok.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    JOINTER: Děkuji.

Již jsem objednal
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    CHEVALIER: Ja omylem vzal SFP 1G moduly misto 10G a vraceni v pohode, akorat ze s tim musis na centralu a trvalo to asi 10 dni nez vratili penize.
    Takze ten komfort Alzy kdy to jen das do boxu tam neni.
    Plus ceny uz nemaji tak dobre jako driv.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    SUK, QWWERTY: Děkuji.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CHEVALIER: i4wifi, resp. 100mega, jsou na CZ ICT trhu uz snad 30 let. ja bych rekl ze jsou :)
    i veci ala odstoupeni od smlouvy pri koupi spatneho racku, jsem s nima vyridil naprosto bez problemu
    SUK
    SUK --- ---
    CHEVALIER: mam od nich asi 8 kusu mikrotiku + jsem tam bral nejaky SFP do ciska a nikdy jsem nemel problem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam