• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci
    Obama:

    S hlubokým zármutkem jsem přijal zprávu o dnešním úmrtí Václava Havla, dramatika a vězně svědomí, který se stal prezidentem Československa a České republiky. Havel čelil mnoha protivenstvím, jeho život ale byl prodchnutý nadějí, již definoval jako „schopnost usilovat o něco, protože to je dobré, a ne jen protože by to mohlo dobře dopadnout“. Jeho nenásilný odpor otřásl základy impéria, odhalil prázdnotu represivní ideologie a prokázal, že morální vůdcovství je mocnější než jakákoliv zbraň. Hrál klíčovou roli v sametové revoluci, díky níž jeho lidé získali svobodu a inspirovali generace po celém světě, aby usilovali o sebeurčení a důstojnost. Ztělesňoval také aspirace poloviny kontinentu odříznutého železnou oponou a pomohl uvolnit proudy dějin, které vedly ke sjednocené a demokratické Evropě. Jako milióny lidí na celém světě mne inspirovala jeho slova a schopnost vést. Bylo pro mne ctí, že jsem jako prezident mohl stát s Čechy na svobodném a pulzujícím Hradčanském náměstí. Projevujeme soustrast rodině prezidenta Havla a všem v České republice a na celém světě, které nepřestává inspirovat jeho příklad. Václav Havel byl přítelem Ameriky a všech, kdo usilují o svobodu a důstojnost. Jeho slova budou znít věčností. ________________________________________________________________________________________________________________________

    KOKES:
    Václav Havel ma nekolik rozhodujicich plusu: protikomunistickou minulost, moralni kredit, vahu(pratele) v zahranici, skromnost a schopnost jasne vyjadrit sve postoje, ciste ruce(snad:P) co se tyce p. Klause jako prezidenta, nema ani jedno z toho. Jedine co ma, je silna osobnost.

    Otázka: Co je na panu Havlovi dobrého?

    MOLLY: Dobrý jméno? - v cizině hodně, přitáhl pár lidí do politiky (včetně sebe), kteří mají takovéto "naivně správňácké myšlení", snaha o principy občanské společnosti, přinutil některý lidi přemejšlet i o jinejch věcech, než ekonomika atd., a vůbec bez něho by se ten stát z komunismu nevyhrabal tak, jak se vyhrabal (nerikám, že se vyhrabal nejideálnějším způsobem, ale v mnoha ohledech dobrým...)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam