• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem


    PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

    ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

    Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

    [ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

    Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

    NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MATHES: mozna je to divnej pristup, ale mne prijde rozumejsi mit jako prvni deck prave neco komplikovanejsiho, kde ma clovek vic prostoru se zlepsovat; strop skillu u burnu je dost nizkej, zatimco soucasny standardovy monoU ma na jednu stranu stejne jako burn v podstate jedinej gameplan, coz je pro novacka urcite lepsi nez hrat nejakej midrange, kde clovek musi v podstate podle prvni souperem polozeny zeme zacit vymejslet gameplan specifickej proti nemu, ale oproti burnu ma mnohem vic rozhodnuti kazdym kolem a skill hrace tak umoznuje ziskat mnohem vetsi vyhodu... tl;dr kdyz uz si postavim prvni deck na grind, tak mi dava vetsi smysl aby byl zajimavej a narocnej na hrani, nez abych jenom kazdej match uplne stejne sesilal blesky do hlavy, pac to jednoho brzy omrzi; standardovy monoU je navic variace na jeden z historicky nejuspesnejsich archetypu (xerox/tempo), zatimco burn je sice vsudypritomnej, ale ve vetsine formatu spis tak tier 2-3 (a pokud je 1, tak je ten format peknej opruz, imo:)
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    MATHES: jo, to souhlas. ja to bral z pohledu, ktery jsem avizoval v hlavicce toho svyho mega-postu: "pro novacka v MTGA, ale matadora v MTG obecne"
    MATHES
    MATHES --- ---
    _DOMINIK_: ja bych zas nedoporucoval ten monoU deck. obecne se zdraham novackum doporucovat baliky co counterujou (a musi tak dost casto resit dilema, jestli zvysit pressure, nebo si nechat odtaplou manu na counter:))

    RDW je imho nejlepsi deck na pomer investice/vykon (do investic pro zjednoduseni zahrnuju vsechno od karet po cas a vsechno mezi tim)
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    MATHES: jsem ted nejakou chvili dumal nad souvetim "neznechuti te to, bcs vis, ze existujou i jiny decky a vis proc hrajes RDW" a dosel k nasledujicimu:

    1) kdyz vim, ze existuji jiny decky, tak je to pro me naopak duvod NEHRAT monoR
    2) "vim, proc hraju RDW":
    a) protoze si chci mtg fakt znechutit a ve vysledku tim ziskat spoustu volneho casu a ztratit jednu zavislost?
    b) protoze chci provest neuronovou cistku?
    c) protoze mam obriho pindoura a rad bych, aby se mi aspon na chvili vesel do gati?
    d) protoze nechci do nebe? :)

    ale jinak samozrejme, co clovek, to chut. spis si jen tak rejpu :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    _DOMINIK_: nesouhlasim, pokud s mtg zacinas, tak chces primocarej easy deck. pokud zacina "jen s arenou" tak monored je zase jasna volba (neznechuti te to, bcs vis, ze existujou i jiny decky a vis proc hrajes RDW)

    _DOMINIK_: Lalala:D #ZivotJePlnyMalychZklamani
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    akorat bych teda jako "prvni deck na constructed grind" nedoporucil monoR, ale monoU. burn je fakt extremne primocarej a treba u me by rychle vedl k tomu, ze by me mtg uplne prestalo bavit. monoU neni o nic drazsi, pomalejsi nebo slabsi, a pritom je jeho gameplay daleko zajimavejsi (a komplikovanejsi)...
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    tyvole, ja se tady pisu s takovym traktatem, aby mezitim MATHES poslal obrazek, kde stejne vsechno dulezity je, akorat ve zlomku prostoru :D
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    taky prispeju svymi zkusenostmi z MTGA grindu (imho tu uvedu vsechno opravdu podstatne pro novacka v MTGA, ale matadora v MTG obecne):

    pokud clovek umi limited, tak na bo3 draftech se da vygrindit kolekce "relativne" snadno. ja uz mam diky tomu skoro kompletni allegiance rera (a spoustu mythicu). a to jsem uhral odhadem "jen" tak 20-25 draftu (mam teda ale urcite prumer pres 4 winy na draft, takze budu nekde v hornejsich percentilech)

    pres constructed to ale ted jde celkem ztuha, dle me zkusenosti. s vyresenim 5th card problemu totiz prislo zasadni zhorseni rewardu na constructed eventech, pres ktery se dalo vynosne grindit pred tim. ted uz musi mit clovek vazne dost vysoky win ratio, nebo fakt grindit jak vzteklej (nebo byt hodne trpelivej). constructed ja ted tudiz hraju v zasade jen kvuli daily rewardum, kdyz mam minimum casu (viz niz)

    jinak ja zacal hrat 3 dny pred poslednim wipem a dal jsem do MTGA celkem 5 eur za ten welcome bundle. daily questy plnim poctive (a pretacim 500g na 750g). ty "daily-win-rewardy" (250, 100, 100, 100... rewardy za vyhry v dany den) plnim tak narazove. kdyz mam trochu casu, snazim se dat 4 vyhry. kdyz mam minimum casu, snazim se rychle vetknout aspon tu prvni nejvynosnejsi vyhru). tyhle rewardy plnim (kdyz ten den nedratim, coz je drtiva vetsina dni. jednim draftem odplnim daily rewardy vlastne automaticky) v bo1 ranked (bo3 ranked by asi bylo lepsi, ale zabere vic casu). obecne bych rekl, ze stiham z techhle rewardu za winy tak 300g denne, v prumeru

    za zlataky kupuju boostery (zasadne jinych edic, nez ktera je zrovna aktualni a tudiz na bo3 draftu). za gemy chain-draftuju bo3 (muj hlavni zdroj "prijmu"). jine eventy skoro nehraju, protoze maji temer bez vyjimky prisernou vynosnost

    co se me kolekce tyce, mam aktualne volnych 25 mythic a 40 rare wildcardu a postavenych nekolik tier1 decku. tipnul bych, ze v prumeru hraju tak 40-45min denne (dost odhad ale). prijde mi to sice docela hodne (manzelka z toho neni uplne nadsena :D ), ale ja byl vzdycky naruzivej MTG hrac a jak je pro me arena porad vlastne nova a porad jsem jeste vicemene ve fazi kompletace kolekce a hledani "sveho" decku, tak me to bavi a pocit nejakeho otravneho grindeni u me zatim vubec nenastoupil

    kdyz to srovnam s HS, kde mam nahrano nasobne vic hodin, tak free2play buildeni kolekce v MTGA je NESROVNATELNE jednodussi. a taky me daleko vic bavi :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    TOTALLYDIZZIED: bych si tady dovolil vypichnout to nejdulezitejsi

    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: doporucuju prestat kupovat boostery - je to strasne spatna value. draft za 5k je sice o 2k drazsi nez 3 boostery, ale doplnis si kolekci o C a U, navic boti dost casto posilaj i rare a mythic, takze sice koupis 3 boo za 5k, ale muzes nabrat klidne 4-6 R a M + si dobrat par C a U co ti treba jeste chybi.

    pokud uhrajes neco jako 2-3, tak to neni uplne rentabilni (v kontextu konverze 2k gold na diamondy) ale pokud se ti podari sem tam neco svacnout bokem, tak tam ta value je + jakmile se trochu otrkas (doporucuju CFB videa - LSV / Marshall, nebo i jinde, kde najdes nekoho koho te bavi poslouchat a zaroven umi hrat a umi vysvetlit proc dela co dela - nejlepsi je v tomhle Reid Duke, ale ten moc limited nehraje) tak to pujde cim dal tim lip. navic uroven limited hracu v arene neni zas tak vysoka, takze moc neni ceho se bat:)

    Ja hraju na tech gold draftech stabilne kolem 5-3, tj 650 diamondu (startovny je 750), takze mam za 100 diamondu 4+ boostery a to uz je fakt value:)

    Navic obecne v draftech beres daleko vic nektery karty (velmi dobry C a U) nez jiny a tim padem rychlejc plnis vault.

    Ja uz jsem ted ve stavu, ze z posledniho setu mam vsechny karty (90% v playsetu) krom jednoho mythicu - toho mill demona (kteryho fakt nepotrebuju).

    V podstate cim vic karet mas, tim rychlejc nabiras vault, kterym si odemykas vic karet a pomalu ale jiste to zrychluje:)
    TOTALLYDIZZIED
    TOTALLYDIZZIED --- ---
    WIRUSS: je to tím, na limitu prostě ty karty a boostery jsou, na constructed ne

    docela dobrá analýza je tady
    Going Optimal on MTG Arena
    https://www.channelfireball.com/articles/going-optimal-on-mtg-arena/
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: No nevím, já od wipe hraji tak 3x týdně a většinou dám komplet 15 za zlaťáky nakupuji boostery a Vault jsem snad zatím ještě nenaplnil, ale možná to bude tím, že hraji constructed, jelikož na draft jsem levej (myslel jsme se, že se to naučím na Aréně, ale to bych musel mít někoho kdo mě furt bude mlátit přes prsty ;-)
    MATHES
    MATHES --- ---
    btw ad arena, pokud vylozene nepotrebujete nutne ihned wildcards z vaultu, tak doporucuju si drzet porad jeden, protoze pak to ukazuje progress (pokud nemate alespon 100%, tak to nic neukazuje)
    TOTALLYDIZZIED
    TOTALLYDIZZIED --- ---
    JOHNNYCAGE: od posledního wipu MTGA hraju tak 1-2x týdně, celkem poctivě plním questy a hraju limited, investoval jsem jen do prvního ravnica sealedu, celkem asi 20 USD.

    Na ranked play mám izzet draky, WW, "golgari krasis" (kterej je teda hodně mythic heavy), monoblue tempo a pár srand, který nejsou úplně competitive, ale baví mě (i.e. judith, merfolky). Postavit se to dá, stačí jen mít trochu trpělivost, prachy potřeba nejsou. Karty mám určitě ještě na anděly a gate deck, jen jsem to nějak zatím nechtěl hrát.

    Wildcardy se vyplatí sypat do starších edic, protože ty novější má člověk vyšší šanci nabrat na limitu


    HOBORG: pokud myslíš LGS, tak v rytíři teď pořádají MTGA turnaje celkem pravidelně
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    HOBORG: nevim hraju to asi týden, ale přijde mi že se dá pár hrama denně vydělat fakt dost
    MATHES
    MATHES --- ---
    VRBIK: mam za to, ze to pocita kolik R a M mas v decku a podle toho te to hodi do "beginner / advanced / expert"

    kdyz jsem zkousel brew, tak me to parovalo taky s brews, nez jsem tam hodil 8 dualu a 4 random mythicy. pak uz razem klasicky tier decky
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    JOHNNYCAGE: bez jakykoliv investice postavej vsechny std decky? no tvl, jedine total nolife grind
    ASYD
    ASYD --- ---
    JOHNNYCAGE: Jj grindem ke hvezdam
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    VRBIK: asi to chce prubezne plnit ty questy denni, mam potvrzeny od par lidi ze bez jakykoliv investice jsou schopny postavit vsechny dvojkovy decky... ted sem splnil nejakej quest za kterej sem dostal 4 decky vcetne mythicu v každým z nich
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    WRATA: ok, mozna mam malej vzorek a mel jsem smulu.
    WRATA
    WRATA --- ---
    VRBIK: Jak presne to funguje tedy nevim ale kdyz vezmu preconstructed deck tak taky vetsinou potkavam nejaky budget verze nebo PCD. mimo ranked jako ty. Obcas se mi stane ze potkam mono blue protoze ten taky tech rare karet moc nehraje.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    Nevite jak funguje v MtGA vyhledavani oponentu? Nehraju ranked, otevrel jsem par free boosteru a ziskal prni tri dvojbarevny decky a pomalu kazdou hru hraju proti nekomu, kdo me drti mythicama a rare kartama. Proste hraju proti lidem jejichy power level baliku je nekde o parnik jinde nez moje preconstructed decky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam