• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELPsi pro nevidomé, tělesně a mentálně postižené
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    TRIKSTRA: to víš neni čas sedět na nyxu od rána do večera :)
    jj v jinonicích mam známý resp. teď se to tam nějak měnilo a dlouho, dlouho jsem tam nebyl.
    mrtvé to tu je páč lidí co se o tuhle cinnost zajímají zas není tolik že jo..

jinak objasni nám všechno! :) těšíme se. nebo aspoň teda já :))
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    (TRIKSTRA: to byla reakce na pár prvních příspěvků...)
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    Bych vám to tu ráda objasnila,ale nevím jestli je to všude stejný,mám zkušenosti jen z Jinonic...
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    jéé,pěkná diskuze,ale koukám,že trošičku mrtvá...
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    NOITA: To nevím čím to je, nejspíš nejsou sponzoři. Moc tuzemský trh nesleduji čvičíme hlavně do zahraničí . Máme pouze jednu fenu která bude za chvíli ukončovat výcvik. v případě zájmu volejte!!!
    NOITA
    NOITA --- ---
    že prý je teď nadbytek vycvičených vodících psů ve všech sdruženích. Kde je problém?
    MASOX
    MASOX --- ---
    KROTITEL: ok, to sem nevedel:) slo mi jen o to, ze jejich matka taky neni cistokrevna, ale nema problem podat penize, klice, nerozebehnout se za kazdym psem a vubec vseobecne spolupracuje.)

KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    MASOX: Děkuji za nabídku. bohužel pro naší práci potřebujeme čistokrevné psy a nejlépe fenky.
    pokud by byly někdy k mání čistokrevné štěnata Labradorů není problém se domluvit.
    dík za příspěvek!
    MASOX
    MASOX --- ---
    Zdar, nabizim k odberu snenata, jejichz oba rodicove jsou nadherni, chytri a secteli misenci ovcaku a retrivru. Stenatori jsou tedy lehce vycvicitelni a troufam si rict, ze kdyz panicci nic nepokazi, budou pejsci bezproblemovi.

Jelikoz fenky jsou jiz zamluveny k mani jsou pouze psi. Jsou cerni ci cernohnedi s bilou naprsenkou.

Odber je mozny ihned a to v Praze.

http://arnie.acheron.cz/raksten/index.htm
    http://arnie.acheron.cz/raksten1/index.htm
    http://arnie.acheron.cz/raksten2/index.htm

Zajemci, prosim, piste do posty.

CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    je tu někdo kdo předvychovává? Hodlám se zapojit, byla jsem ted v jinonicich na otevrenych dverich, takže vim teoreticky vse, ale zajimaly by mě poznatky někoho kdo to aktivně děla...

DIVA: tak mě řekli, že žádný výcvik já dělat nebudu, samozřejmě kromě zakladnich povelu. Hlavním ukolem predvychovatele je dukladna socializace a seznameni s vsema moznejma situacema...
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    RETAL: Musím si najít zdravého a vhodného psa, což je hlavně problém po zdravotní stránce. Pak se pes 6-8 měsíců cvičí. Nevidomý klient za psa nic neplatí. Vše platí krajský úřad. Nabídka feny stále platí!!!!!!!!!!!!!
    RETAL
    RETAL --- ---
    Můžu se zeptat, jak to funguje? Cvičí je soukromý subjekt a "klienti" je kupují? Kolik stojí výcvik a kolik zaplatí klienti?
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    Hledám klienta pro vodícího psa pro nevidomé, který je rozpracovaný a přibližně bude do dvou měsíců hotový. Je to 21měsíců stará fena Labradorského retrievera žluté barvy ve výborném zdravotním stavu (RTG 0/0) a dobré kondici. V případě zájmu o tohoto psa a další informace mailujte prosím na tuto adresu: krotitel@email.cz
    DIVA
    DIVA --- ---
    GIO: taky mi to nikdy nepřišlo, byla jsem překvapená, ale nerada se někoho zbytečně dotknu

a s tím naturelem nic mi nevykládej:) eště přisyp dvě operované packy = žádné vycházky a sezení dva měsíce za humny, vypadal jak saňky v létě:) ale zas jsou ti labradoři fakt pečovatelky od povahy. té jeho paničce se dom dostalo týdenní štěně. spí u ňho denně, hlídá ho na každém kroku, když bys prcka chtěla zvednout na rukách moc vysoko bude po tobě skákat štěkat jako Nene to je nebezpečné dej ho dólu..:))
    GIO
    GIO --- ---
    pani spis ztracela zrak postupne a pejska ji pomahala cvicvit instruktorka v domacim prostredi dodatecne, a mlada labradorka,co si budem povidat, je torpedo.)) takze pani odreny oblicej, fenka si i chtela hravat s pejsky no, zvladly to a casem byla v pohode.)
    o tom vyrazivu nevim, no mi na tom nic pejorativniho neprijde, ale okud to tak je, v rozhovoru s dotycnymi se to pokusim nepouzit.)
    DIVA
    DIVA --- ---
    btw o nevidomých prý není vhodné používat výraz slepý, jako o neslyšících hluchý. (aspoň v jejich přítomnosti že) neptej se proč:) ale je to od té stejné holčiny. dělá sociální pracovnici, mj tlumočí znakovku, snad je to ňák hanlivější (?)
    DIVA
    DIVA --- ---
    to musí být dobrý hárkor bez zraku zažít pocit "jsem vláčen po poli".. pokud je nevidící od narození a ví o poli z doslechu.. asi celkem atentát na infarkt..:)
    GIO
    GIO --- ---
    mno ja znam labici co svou slepou panicku byla schopna povlacet po brise po poli., pako:) ale bylo ji odpusteno a pak se zklidnila.)
    DIVA
    DIVA --- ---
    GIO: k té nešikovnosti. občas v sousedství vídám nevidomou s fenkou ovčáka. vždycky když se blížím se psem raději je obcházím obloukem, jde po ní vidět že by si klidně šla hrát. už jsem paní viděla i psa shánět a volat:/ ale zrovna ti s tím centrem v Jinonicích psý ovčáky nepoužívají. nebo? víš něco víc v tomhle?:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam