• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    Dotaz: potrebuju se dostat pres pul Nemecka do Prahy a zpatky za par dni. jakej vas napada nejlevnejsi zpusob? potrebuju byt casove pomerne presny a taky s sebou tahnout nejaky veci, takze stopem to nepujde.
    ASJA
    ASJA --- ---
    prosimvas, sledujete nekde germanys next topmodel? ;) prave to vyhrala tak neuveritelne oskliva holka a porazila tak hrozne hezkou, ze to snad ani nemyslej vazne!!!!
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    DREAMCASTER: na severu v S-H.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    DUNAR_: ty voe Real ne jo... to je nemecka klasika no ono to muze fakt bej jak jsem psal co r epublika to mrav:D kde vubec ses?
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    DREAMCASTER: Zatim jsem videl tady asi 5 druhu obchodaku, ale Real ne. poptam se spolubydlici, az prijde.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    DUNAR_:
    A co se piva tyce, tak na jakekoliv jsem narazila, tak bylo dobre. Treba Becks, nebo ruzny pilsnery jsou podle meho nazoru ok. Jen to pivo co se dela z psenice teda nic moc..
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    DUNAR_: no kamosk kupoval "ceskej" chleba v Realu.... tak di tam...! videl jsem to na vlastni oci!:)
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    DREAMCASTER: ja tu v S-H mam celkem dost prace, tak jsem se chtel zeptat, abych pak mohl jit na jistotu.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    DUNAR_: no a jeste si myslim ze to s tim "nasim" chlebem bude od bundes republiky k bundes republice jiny:)....
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    DUNAR_: hele zkus maly pekarny... a vim ze ho ID Kejla porizoval snad v Realu....
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    Ahoj, mam dotaz. V kterym nemeckym obchodaku se da koupit normalni chleba? zadny krajeny, nic se zrnim, nic toustovyho, proste takovej, jako je v cesku. V Aldi ani Plusu jsem na to nenarazil.
    Jeste beru tipy na nejaky dobry nemecky pivo, zatim se mi dostali do ruky jen takovy divny slepeniny.

Jinak kdyby byl nekdo uplne na severu zapadniho, tak houknete.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    FRAKTALEK: Dik, psala jsem pak na ten burgeramt a dostalo se mi dokonce anglicke odpovedi - smlouvu o najmu po mne nechteji, tak se tam asi vypravim :)
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Nejede tu nekdo z Prahy do SRN v dohledne dobe? Potrebovala bych vyzvednout na recept lek, co u nas neprodavaj. Kdyztak do posty, diky
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    SANCHA: po mne chteli jen mou nemeckou adresu, nijak ji neoverovali. Jinak je potreba snad jen pas a mozna par euro na pripadne poplatky.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    Nepohybuje se nekdo nekde kolem Wolfsburgu nebo Branswaigu bysme mohli nekdy zajit na skopek kdys tak posta....
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    a jak by se to resilo, kdyz bydlim v byte, ktery je napsany na nekoho jineho?
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    all: prosimvas nemate nekdo zkusenost s registraci na burgeramt? Co je potreba donest aby me mohli na urade zaregistrovat. Ptam se hlavne, jestli je potreba donest smlouvu o najmu. Co kdyz tu smlouvu nemam a bydlim u nekoho? Jak se to resi v takovem pripade? Predem mockrat diky za odpoved.
    GUTO
    GUTO --- ---
    Je tady nějaká kuchařka, či kuchař ? Nechápu zdejší systém mouk (550, 1050 apod.). Mohl by mi pls někdo poradit, které mouky odpovídají českým protějškům (tj. hladká - polohrubá - hrubá). Mají těch druhů nějak moc a já jsem z toho už v koncích. Domácí zásoby už mi docházejí a já ne a ne si poradit. Metoda "pokus - omyl" byl fakt omyl a vícekrát bych se na tomto poli do experimentování už nechtěl pouštět.
    GUTO
    GUTO --- ---
    Německo
    KOCURMOSUR: Jasnacka. Moze byt Freiburg ?
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    NONOBODY: no super. uz nevim, je-li lepsi hamburg nebo berlin... strasny dilema. este me tu ale zbyva treba ta rite flora k navstiveni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam