• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BRUNA: jojo, tos neslysela? kolin ma povest "cool" mista - ze tam jsou lidi mily, oteveny a vubec takovy nenemecky

FRAKTALEK: oproti tomu o mnichove jsem slysela, ze je to mesto snobaku :)
    ale mame tam kamarada, takze se tam taky chystame

BRUNA: jsem na absolventsky stazi leonardo, ale chystam se tu chvili zustat, mozna jeste studovat
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    stavte se v mnichove :)
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    PROMETHEA: Jo, tak dve hodiny vlakem. Jses na nejake stazi nebo erasmu?
    Kolin ma dobrou povest? To ani nevim...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BRUNA: to je tak dve hodky cesty, zejo?
    az bude hezky planuju trochu cestovat po nemecku (pac uz jsem tu pul roku, a jeste jsem toho moc nevidela), tak bych se stavila na kafe
    koln ma totiz dobrou povest :)
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    PROMETHEA: nevim, jestli to je primo okoli...jsem v Kölnu.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    tak prubezne se tu ptam "nebydli tu nahodou nekdo ve frankfurtu/m a okoli", tak to zkusim znovu :)
    nebydli?
    AETHER
    AETHER --- ---
    VLADCEPEKEL: byvalo to v poslednim lednovem tydnu
    ETNA
    ETNA --- ---
    JENNE: díkes, snad budu mít kliku. Budu volat na letiště zítra než tam vyrazim a budu doufat, že se do Štědrého večera vrátim :))
    JENNE
    JENNE --- ---
    ETNA: meni se to porad....momentalne nic nepada a letiste funguje, ale zitra muze byt zase jinak...
    Nicmene ma byt nad nulou a padat cosi mezi destem a snehem, snezit ma zase az v patek.
    ASi nejlepsi koukat na stranky D`dorf letiste (a Ruzyne)..
    ETNA
    ETNA --- ---
    Nevíte někdo náhodou, jak to vypadá se spojením Praha - Düsseldorf? Letim ve středu a tak mě zajímá, jaká je situace na letišti, zda se tam vůbec dostanu...
    VLADCEPEKEL
    VLADCEPEKEL --- ---
    Ahoj nevite někdo kdy začne v Bayernu winterschlussverkauf?:)
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    PROMETHEA: ne, ale slysel jsem o nem od ucitelu tady v nemecku, co na nej pripravujou, a znam par lidi, co ho delali
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    nedelal jste nahodou nekdo TestDaF?
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    Milií příznivci německého jazyka!
    Mám doma pěkný štos starých čísel časopisu Spiegel. Ráda je věnuji někomu, kdosi v nich ještě počte.

Praha, Vyšehrad.
    NIS
    NIS --- ---
    Nechtel by si nekdo privydelat cca 150,- (bankovnim prevodem) za vypracovani ulohy? Jedna se o pet malych uloh, vzdycky tak o ctyrech vetach.. Ulohy typu prelozte, vyberte sloveso, doplne ho ve spravnem tvaru perfekta atd... Myslim ze tak na 15-20 minut prace.. Kdyztak posta..
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    SAMGARR: i v supermarketech, napr. v Aldi koupis "aldi simku", tj. Medion mobile
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Zdar, potrebuju poradit. Kde se da v nemecku koupit predplacena SIM karta? Jde to jen v prodejnach operatoru, nebo i jinde? Napr. v supermarketech atd....diky!
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    ahoj, není tu někdo z pasova?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KORINKOWICZ: ja se pokusim odpovedet, ale jsem tu jen kratce a hlavne ceny moc neresim (tzn ze si je nepamatuju)
    jsem ve frankfurtu (tzn. velky mesto v ekonomicky silnym regionu) - v malych mestech to bude asi jiny - co se tyce najmu hlavne

najem - od 300 E mesicne (my jsme dva ve 2+1 a platime asi 750-800 se vsim vsudy)

mesicni jizdenka by tu stala 74 eur, ale ja zatim jezdim na kole :)

mobily a volani mi tu prijde levnejsi nez v cechach od 5 centu za minutu

elektronika nevim, ale rekla bych, ze stejne draha
    obleceni stoji uplne stejne - takovy ty celosvetovy konfekcni znacky (HM, Zara,...), ale da se tu sehnat i obleceni setsakra drahy (ale za to asi dost kvalitni)

jidlo je trochu drazsi, hlavne v restauracich, pivo tak 3 eura
    v supermarketu je to asi taky o trochu drazsi, ale zalezi co kupujes
    toust v levnym retezci me stoji 1,50 coz je stejne jako by to stalo v cechach.

Obecne bych rekla, ze k zakladnimu studentskymu ziti ti staci 700 E (mozna i 500, zalezi kolik das za najem, a jaky naroky mas obecne)

mozna nekdo jeste upresni, pac zas az takovej rozhled nemam :)
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    ahoj. jedu ted do nemecka do mensiho mesta siegen. a protoze nemecko moc neznam, zajimalo by me s jakyma cenama mam pocitat (hlavne jidlo, obleceni, elektronika).... obcas mi nekdo tvrdi, ze treba obleceni je tam levnejsi nez tady.... tak budu rad za info
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam