RODWY: to je teda dost přehnaná cena :( kamarádka co žije v mnichově se dvěma dětma platí 1200E a to mají nejdražší byt (ve srovnání s ostatníma českejma rodinama, který tam zná)
BRUNA: no jo, jenže co bych tam dělala? doma být nechci, jak je vezmou do školy/školky tak bych něco dělat chtěla a nemám zas takový ambice dostat se na nějaký super placený místo, i vzhledem k tomu, že mám jen obchodku a nikdy jsem nedělala nic co by s ní nějak souviselo :) tady jsem dělala technickýho redaktora, těžko říct, jestli bych tam něco podobnýho dostala, bez vzdělání a momentálně i se zapomenutou němčinou :))
ano, trochu se obávám toho, že přijdu o kontakt s rodinou (i když to tak vlastně nebude vzhledem k vymoženostem dnešní doby :) ale faktem je, že mám skvělou mámu i tátu, který nebydlej daleko a když něco potřebuju, tak pohlídaj... a nebudu zastírat, že jsem na ně trochu fixovaná, takže ten přesun do jiný země bude dost tvrdej náraz, řekla bych
na druhou stranu jsem do německa vždycky tak nějak chtěla, němčina se mi stále líbí (a že to lidi nechápou), otázkou je, jak moc se ty představy liší od skutečnosti :-D