OTZ: Jsem v byvalem vychodnim Nemecku a ze supermarketu obchodim jen Edeku, Penny a Kaufland (ostatni jsou zruky/z dosahu MHD).
Mistni jidlo nemam zrovna nejradej.
- Nenasla jsem tunaka, ktery by nesmrdel a dosahoval chuti Rio mare.
- Rajcata v krabici / plechovce ujdou, ale italsky z CR jsou lepsi nez italsky z DE :))
- Sunky tu jim asi 2 druhy. V CR mi chutnaji (opet) vic.
- Chleba v DE mi nechutna. Seminkovej normalne nejim, tak nemuzu posoudit. Bily je docela OK (0.89 €, snim ho za 3 dny, super cena). Housky (ruzne tvary, jednotna chut) ujdou, ale dobry kminovy dalamanek a rohliky z CR bych jedla mnohem radeji.
- Nenasla jsem ekvivalent obycejneho bileho jogurtu jako je Hollandia.
- V mase se nevyznam. Koupim, uvarim lip jak v menze a s chuti snim.
- Chybi mi caje jako Lipton a obecne obycejne zelene a bile. V regalech se tu vali nespocet druhu bzund typu vanocni/babiccin blivajz. Asi nemaji v oblibe obycejne caje nebo nevim. Je tu Meßmer - dobry a pak nejaky bio/fairtrade.
- Ryze je vyborna a levnejsi. Dovazim domu :))
- Chybi mi sladkosti typu Bebe susenky, Fidorka, Fitness/Chocapic apod. tycinky. Cokolady tu maji samozrejme dobre. Lindt je vsude.
- Chybi mi tez ochucene mineralky jako Matonni nebo obycejna Dobra voda. Zase je sympaticka nizsi cena mineralek s vyssim obsahem vapniku.
- Tvrdy kozi syr mnam ...
- Petrzel (koren) nepatri mezi bezny sortiment supermarketu ...
Co mi vylozene vadi:
- spousta veci, ktere kupuji jsou ve variante po x kusech/kilech
- v regalech je zkazenyho/plesnivyho ovoce/zeleniny vic nez vidim v CR
- nenavist k Edece, ktera prodava (aspon ta pobocka u nas) dlouho prosly jogurty (dele jak tyden) a jeste k tomu za puvodni cenu ;)
Nemam cas prolezt vsechny obchody co ve meste jsou a nechci chodit tam, odkud bych to vlastni silou neodnesla, nebo kam nejede primo tramvaj. Proto je mozne, ze se muze lisit zkusenost ma a jinych lidi. Take existuje vice druhu potravin, ktere nemohu jist a tudiz me vic mrzi, kdyz to co muzu bud neni nebo je plesnive a ponechano v regalech ...
Jeste menza. Menu je odnedavna za 2.5, driv bylo za 2€. Vyber ze 3 jidel (1 z toho je bezmase). Spousta jsou hotovy, jen ohraty veci. Rizek byva studeny a mokry. Pochybuju, ze jej nekdy smazili. Na jejich univerzalni bile omacky mam alergii (netusim, co v ni je). Zelenina/brambory/ryze smrdi. Po nekterych 'umelych' jidlech mam strevni obtize. Proto tam uz nechodim. Jen jakousi rybu delaji dobrou, je videt, ze ji opravdu museli osmazit a ochutit ;) Jeste existuje dalsi menza v meste, kam opravdu z casovych duvodu neni mozne dojit. Nektera jidla maji jina, vetsi vyber a mirne chutnejsi.
Zaver: zalezi kde v Nemecku jsi, jake mas moznosti stravovani ci stravovaci omezeni, ...