• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    AYOS: To je oslava Burschenschaftů neboli buršáckejch spolků. Což jsou staroněmecký unie studentů, který jsou už několik století spojený s konzervatismem a/nebo nacionalismem. Za nacistů byli hodně aktivní v souvislosti s ovládnutím univerzit a i dneska to tam tak nějak smrdí - hodně lidí důležitejch pro ultranacionalistickou NPD vzešlo z jejich kruhů...

STURM/DRANG
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    stoji to za to si pridelavat do zivota takove problemy ?
    ne neodpovidejte mi, je to jen recnicka otazka, vy byste nemenili svuj zivot a ja ten svuj.
    a navic je to oftopic
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    AYOS: Čuz! Co se tejče veganpeneření, tak tady u nás v Mannheimu to řešíme následovně: co se nedá sehnat jinde, tak kupujeme v AlNatuře, ale je hodně trendy a hodně předražená (něco jako CountryLife u nás), pár věcí se dá v dm-ku (maj tam i pár věcí přímo s Vegan brandem od Vegan Society - cibulový sádlo Zwiebelschmalz, pár výtečnejch pomazánek, polívkovej bujón) a jinak třeba tofu kupujem u Číňanů v asia shopu (dá se u nich sehnat libová cca 15cm krychlička v nálevu za euro, což je v porovnání s cenama v AlNatuře fantazie). Sojový maso si holt pravidelně ve dvacetikilovkách dovážíme z Prahy.

V suproších nenakupujem prakticky vůbec, ale třeba v Kauflandu maj veganskou zmrzlinu. Co nám bohužel stále uniká, je sojová tatarka nebo sojanéza. Nenašel jsem zatim nikde...

SONST/DAS WAR'S
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    ..to není žádnej velkej objev, mitfahr funguje spolehlivě a o hodně levnějc než vlaky/busy. A to nejen v rámci německa, ale i okolních sousedních zemí. Osobně jsem se vždycky nejdřív díval na tenhle web a až pak na db.de. Dal bych to na nástěnku, furt se tu na to někdo ptá...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no nevim, je to nejaky divny, jako by nekdo neustale ten web vypinal a zapinal, proste nekdy to nacte a pak desetkrat ne, musim reloadovat, asi je to v patek pretizeny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    stopoval sem driv hodne, nejlepsi je to na pumpach a dusledne se presouvat z pumpy na pumpu, protoze kdyz se dostanes do mesta, budes mit velkej problem dojet na dalnici, to se ale bavime o dalkovym stopu. lokalne se taky da.
    ale davej si pozor na to aby si stopoval primo na dalnici, seberou te fizlove a dostanes pokutu. takze kdyz se budes chtit presouvat nekde po okoli, tak stopuj na normalnich silnickach a kdyz pojedes nekam dal, tak na dalnicnich pumpach.

jinak ja tu delam programatora
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    stejne sem se jeste nedokopal k tomu naucit se nemecky, ostuda :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    uz sem tu rok a pul, takze uz se celkem slusne orientuju, ale ono je to v kazdy spolkovy zemi stejne trochu jiny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja bych ti poradil leda tak kde koupis stejk
    SOCIOLOZKA
    SOCIOLOZKA --- ---
    AYOS: sorry, přehlídla jsem se.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AYOS: svatek je pristi ctvrtek v celem nemecku a pak 28.5
    tady to mas presne rozepsane na jednotlive zeme
    Státní svátky v Německu v roce 2012 | Export do SRN
    http://www.exportdosrn.cz/article/st%C3%A1tn%C3%AD-sv%C3%A1tky-v-n%C4%9Bmecku-v-roce-2012
    SOCIOLOZKA
    SOCIOLOZKA --- ---
    AYOS: já jsem od 8.7. našla státní svátek akorát až 3.10., je to státní svátek, který platí pro celé německo.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    AYOS: Jak pise Andy, vlaky jsou predrazeny, driv jsem jezdil vlakem a bez Bahcard 50 (slevova karticka na pulku ceny) se to nedalo, stoji 240 eur pro druhou tridu na 1 rok, me to omylem vystavili i pro prvni, tak jsem obcas vychutnal luxus :-D Je tu moznost kupovat listek dlouho dopredu a nebo jet regionalnima spojema, kdysi byla takova vikendova neomezena jizdenka dobra na vylety platici jen na regio, ale nevim, jestli to jeste funguje. Nejlevnejsi je Mitfahrt, standartni cena je 5 eur/100 km (vozim lidi kazdej vikend a diky tomu cestuju zadarmo :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    podivej se na ty db, kdyz budes znat termin dopredu, tak se daji koupit jizdenky docela levne, treba se da dostat na tricet euro, vlakem do norimberku a odtamtud jede db bus, da se to koupit na kartu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AYOS: vlaky db.de
    dalkove autobusove linky se tu moc nenosi
    nejlevnejsi je auto.
    priklad = vlak z wachtersbachu do frankfurtu - cca 60km - 10.50
    auto - moje si vezme na tu cestu tak max 4 litry nafty - cca 6 euro
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JUWELIUS: tak lipsko samotny je hezky mesto, ale stejne, proste je to vychod a vsechno s tim spojeny to obnasi
    JUWELIUS
    JUWELIUS --- ---
    DLOUHA_POTVORA:
    teda prirovnat Sternburg k Braniku ... uf ... (: Sternburg jedine v nejvetsi nouzi, tam dole na nemeckem pivnim dnu je uz snad jedine Pilsator ...a kdyz uz, tak to uz spise Radler Sternburg ... (jako znacka je mi to sympaticka, ale po pulce piva prichazi neodkladne paleni zahy)... ale samozrejme je to vec nazoru, chuti no. Treba na nasem WGcku ho pije vetsina (i kdyz bych rekl spis kvuli cene)
    ANDY_WARHOL:
    no, treba ja si myslim, citim, ze Lipsko je po Berlinu jedine mesto, kde bych si jeste dokazal predstavit v Nemecku zit ...
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Tak stava koupena v EDEKA, ale jeste jsem nechutnal. Meli tam i YO stavu znamou z cech. Juchu, diky! :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FLEGMA: kristal je filtrovany pivo, original je nefiltrovany se vsim tim "bordelem"
    stejne to mate drahy, u nas stoji maisel 70 centu a paulaner asi 75
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    Tak jsem dneska ochutnal ten Maisel a je vybornej, teda ten Original, Maisel Kristall nebyl tak dobrej, stal 0,85 eur. Trochu jsem mystifikoval s cenou tech psenicnejch piv, jsem si to spletl s cenou za litr, to jsou 2 eura, lahvac Paulaner nebo Erdinger je za euro.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam