• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DREAMCASTERNěmecko
    Klub je pro vsechny kdo cestuji do nemcka za praci, na dovolenou,Informace o zajimavych mistech,mestech,gurmanskych specialitach daneho reigionu, atd...
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Německo
    Spratelene kluby: [ München ] , [ BERLIN.....mesto andelu... ]
    rozbalit záhlaví
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    RAVEBOY: myslim, ze je to stejne jako v CR, mas slevu z dane z prijmu na poplatnika, tim ze jsi pracoval jenom cast roku, ti tak byla zapocitana defakto mensi cast slevy, na kterou mas ale narok na celou, i kdybys pracoval snad jediny den. Uplne stejne to bude i v CR. Snad jsou tim oceneny vydaje, ktere mas spojene s nezbytnymi castmi zivota. V pripade pobytu v jednom state, je to ocividnejsi, pri stehovani zjevne vyuzivas sluzeb ve vetsi mire.

Na danove zalezitosti je nejlepsi se obratit na ucetni/ucetni firmy, ktere se tim zabyvaji. Vratka dane bude vyssi uz jenom proto, ze ma kazdy narok na snizeni zakladu dane o uznatelne dojizdeni, bez ohledu nato, ze jsi chodil do prace pesky atd.
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Zdar. Poradíte mi někdo s vracením daní, když jsem se přestěhoval z BRD zpět do CZE? Já jsem vlastně ani úplně nepochopil, proč se daně vracej (vždyť za ně přece stavěj silnice a platěj státní zaměstnance, který "pro mě" pracovali, když jsem tam bydlel), ale jak se to teda dělá? Byl jsem v německu jako zaměstnanec čtyři roky...

DÍX/RB
    KROJC
    KROJC --- ---
    TAARA:Pivo dobrý. Mně dostal bleší trh na parkovišti olympijského stadionu.
    TAARA
    TAARA --- ---
    Prijedte na Oktoberfest 19.9.-4.10.2015 trocha uzitecneho infa :)
    182. Oktoberfest - 19.9.-4.10.2015
    http://www.mnichov.de/forum/index.php?topic=22994
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Kdybyste nekdy resili jak odstranit fleky po ovoci (boruvky, rybiz, tresne, cervene vino a spol): Gallseife
    Himbeerflecken auf hellen T-Shirts..., wie entfernen? | Haus & Garten Forum | Chefkoch.de
    http://www.chefkoch.de/forum/2,27,683857/Himbeerflecken-auf-hellen-T-Shirts-wie-entfernen.html
    JEUX
    JEUX --- ---
    jakou by jste pls doporučili android app na vyhledávání free wifi v Německu? (idealne s offline databazi) danke
    PULP121
    PULP121 --- ---
    Nejedete náhodou někdo do Regensburgu ted někdy? Potřeboval bych tam hodit menší krabici s potisklýma trikama pro kamaráda. Nestíhám už žádnou poštu a UPS za šest tisíc je palba jako kráva. Díky. Zadarmo to nechci.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja delal v nemecku na ceskej zivnostak a to byla pohoda...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: co znamena "mene, nez je treba na to, aby se to danilo" ?? na financaku se muzes prihlasit jako kleinunternehmer, ale to neznamena, ze "nedanis", ale ze nepocitas "Umsatzsteuer".
    -rekla bych, ze budes rok 2015 danit v Nemecku, ale v tomhle se nevyznam, v Cechach jsem nikdy danovy priznani neodevzdavala
    - celkove je prace na zivnostak celkem vopruz (nejen s danema, psanim faktur, nemas duchodovy, zdravotni si musis platit sama…) takze doporucuju se i na tenhle malej projekt nechat zamestnat (jasne, neuvidi to radi, ale tobe to usetri cas a energii)
    kdyztak posta
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    JEUX: Tak jak jsem se prave dozvedel, ze na kase i v automatu lze Sparangeboty kupovat taky za stejnou cenu jako na internetu, samozrejme s predstihem. Jinak kdyz nestihnes koupit dopredu, tak platis na kase plnou cenu beze slev = normal Preis. Priplatek je jenom kdyz kupujes jizdenku az u pruvodciho ve vlaku.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ANDY_WARHOL: FLEGMA: BAARKA: diky moc, dobry vedet treba propriste!

tentokrat dobre poreseno za pomoci regionalnich jizdenek na obou uzemich .) samozrejme se to tyka jen prihranici/regionu, ale pokud bych mohla doporucit a nekdo to treba filtroval, tak u tech prihranicnich oblasti to lze vrele doporucit: kolem 275 korun se da z Horovic do Regensburgu a zpet v ten samy den, kolem 200 drazdany a zpet z Vranan atakdal. nektere ze sitovych jizdenek lze skupinove sdilet mezi 2-5 lidi. poznatek je, ze cesky i nemecky drahy maj ve svejch akcich samy dost zmatek, takze nemci obcas vubec neidentifikujou co to je za jizdni poukaz (stalo se mi opakovane v intercity s e-tiketem vytistenym z netu, coz musi bejt takova dost bezna vec zrovna v IC vlaku). kdyz clovek shani hodne narychlo a treba i v casech, kdy spolujizda neni pravdepodobna, je to dobra moznost, nakombinovat reginalni jizdenky. u CD plati i v lepsich vlacich, v nemecku samozrejme s omezenimi. a samozrejme s predstihem je vyhodny e-tiket CD, kdyz vyhovuje par zvolenych destinaci.
    JEUX
    JEUX --- ---
    FLEGMA: na kase za plnou palbu tj. normal preis nebo jeste víc? thx
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ZOOEY: doporucuji nakupovat jizdenky pres Ltur.de - jde to teda jenom s tydennim predstihem (zvolis si tam jizdenky ab 17 euro) - zatim jsem takhel nasal nejlevnejsi jizdenky...napriklad Praha - Kolin - (Bus, ICE z Norimberka za 28 euro)
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    ZOOEY: Nejsou konstantni, rezervuj minimalne tyden dopredu, nejlip aspon mesic. Cim drive, tim lepe, posledni dny zmizi Sparangebot a nakupujes za plnou palbu. Taky doporucuju vybrat vhodny spoj, protoze nektere vytizene spoje (typicky ICE patek nebo nedele vecer) maji nizkou slevu, naopak u jinych spoju se muzes s rezervaci dva mesice dopredu dostat na tretinovou cenu. Uplne nejlepsi je vlakem nejezdit, spolujizda je vyhodnejsi (standard je 5 eur/100km). Flixbus jede priserne dlouho, autem jsem v Praze 2x rychleji :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZOOEY: cena v pokladne je hodne draha, doporucuju bud internet nebo mainfernbus, ci spolujizdu
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ENDREW: no, bude to jeste legrace:)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    BAARKA: Jo tak az najdes nejakyho experta na dane, tak Sem s nim:) Ja jsem cech pracujici v Nemecku a zjici v cechach. Vubec netusim kde budu danen.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ahoj, mate nekdo zkusenosti s mistnim financakem?
    budu se tam prihlasovat - cekam jen maly vydelaky, ale..potrebuju to ted na jeden projekt, pak snad budu zamesntana a tohle neresit.

Resili jste nekdo jak to udelat, kdyz jsem prvni 4 mesice byla zamestnancem v ČR, a ted budu chvili vydelavat na nemecky zivnostnak /mene nez je treba na to, aby se danilo) a od listopadu budu zase v nemecku zamestnana?? Jak se to pak resi s danenim?? Kde budu danit?? Kde je to vyhodnejsi?? uf - danit v CR jeste davam, ale ted v tom mam srumec.

Diky, B.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ahoj, nevíte někdo ohledně nakupu vlakových jízdenek u db - když si člověk dohleda na netu db ceny jízdného plusminus několik dni předem, o kolik vyssi cena než je uvedena se da očekávat při pozdejsim reálném nakupu na kase nebo v automatu na nadrazi? nebo mají db ceny konstantní? diky moc
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    Deutscher Wetterdienst warnt vor Schneefall in Deutschland - PC-WELT
    http://www.pcwelt.de/...tterdienst-warnt-vor-Schneefall-in-Deutschland-Lustiger-Fauxpas-9726563.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam